Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του Τσάβες

0

Παρά τις επιπλοκές που είχε ο πρόεδρος της Βενεζουάλας, Ούγκο Τσάβες, στη διάρκεια της λεπτής χειρουργικής επέμβασης που υποβλήθηκε λόγω της επανεμφάνισης του καρκίνου, ο αντιπρόεδρος της χώρας, Νικολά Μαντούρο, αποκάλυψε ότι η κατάσταση της υγείας του έγινε από σταθερή σε ευνοϊκή.

«Τις τελευταίες ώρες η αποθεραπεία και η προσπάθεια αποκατάστασης εξελίσσεται από σταθερή σε ευνοϊκή. Έίναι κάτι που μας επιτρέπει να πούμε ότι υπάρχει μεγάλη πρόοδος στην κατάσταση της υγείας του κομαντάντε Ούγκο Τσάβες», είπε ο Μαντούρο κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης των υποστηρικτών του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Όπως αναφέρει το CNN, η χειρουργική επέμβαση είχε σοβαρές επιπλοκές καθώς υπήρξε αιμορραγία, αλλά η αντίδραση των χειρούργων ήταν αστραπιαία με αποτέλεσμα να σωθεί ο Τσάβες.

«Η διαδικασία της αποθεραπείας.. απαιτεί αρκετό χρόνο λόγω της πολυπλοκότητας της επέμβασης αλλά και των επιπλοκών που εμφανίστηκαν στη διάρκειά της».

Η επιτυχία της επέμβασης θα κριθεί βάσει των εξετάσεων, που θα δείξουν αν ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κατάφερε να νικήσει για ακόμη μία φορά τον καρκίνο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ