Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στη Χαβάη - Λάβα από το Κιλαουέα ρέει στους δρόμους της περιοχής

Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στη Χαβάη - Λάβα από το Κιλαουέα ρέει στους δρόμους της περιοχής Facebook Twitter
EPA/USGS
0

Δύο σεισμικές δονήσεις, 5,7 και 6,0 βαθμών, σημειώθηκαν την Παρασκευή στο Μεγάλο Νησί της Χαβάης, γνωστοποίησε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS), νότια - και σε σχετικά μικρή απόσταση - από το ηφαίστειο Κιλαουέα, από το οποίο εκλύεται λάβα σε κατοικημένες περιοχές, αναγκάζοντας εκατοντάδες κατοίκους να απομακρυνθούν από τις εστίες τους.

Το USGS διευκρίνισε ότι ο πρώτος από τους σεισμούς σημειώθηκε σε πολύ μικρό βάθος, μόλις 7 χιλιομέτρων, και το επίκεντρό του βρισκόταν 17,7 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το Δάσος Φερν.

Το USGS διευκρίνισε νωρίτερα ότι η έκλυση λάβας από το ηφαίστειο, ένα από τα πέντε στο νησί, ακολούθησε μια σειρά σεισμικών δονήσεων την περασμένη εβδομάδα.

Η υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας ανέφερε ότι υπάρχουν ρωγμές σε τρεις δρόμους και προειδοποίησε τους εναπομείναντες κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή.

Παράλληλα υπάρχουν αναφορές για «έκλυση λάβας και αερίων από ρήγμα στο οδόστρωμα της οδού Μοχάλα», στην περιοχή αυτή, ανέφερε η Πολιτική Προστασία της Χαβάης μέσω Facebook.

Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις στη Χαβάη - Λάβα από το Κιλαουέα ρέει στους δρόμους της περιοχής Facebook Twitter
USGS

Σύμφωνα με την υπηρεσία υπήρχαν θανάσιμα επίπεδα επικίνδυνου αερίου διοξειδίου του θείου στον αέρα και τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης δεν θα μπορούσαν να βοηθήσουν κανέναν εάν τα έχει εισπνεύσει.

Η νέα δραστηριότητα έρχεται μία ημέρα μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Κιλαουέα.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Διεθνή / Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Από την 23η Σεπτεμβρίου -όταν άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος- ως την 1η Μαΐου, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 26 υποψήφιοι στις εκλογές της 2ης Ιουνίου στο Μεξικό
NEWSROOM