Διαδηλώσεις στην Ευρώπη κατά των τουρκικών επιχειρήσεων στην Αφρίν

Διαδηλώσεις στην Ευρώπη κατά των τουρκικών επιχειρήσεων στην Αφρίν Facebook Twitter
EPA
0

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, κυρίως στο Παρίσι, διαμαρτυρόμενοι για τις επιχειρήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στον κουρδικό θύλακα της Αφρίν, στη Συρία.


Κρατώντας ένα πανό που κατήγγειλε την «εθνοκάθαρση στο Αφρίν από την Τουρκία και τους τζιχαντιστές μισθοφόρους της», 4.000 διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους του Παρισιού, όπως ανέφερε ο Αγκίτ Πολάτ, ο εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κουρδικού Συμβουλίου της Γαλλίας (CDK-F).

Διαδηλώσεις στην Ευρώπη κατά των τουρκικών επιχειρήσεων στην Αφρίν Facebook Twitter
EPA


Η αστυνομία έκανε λόγο για περίπου 2.700 διαδηλωτές.


«Στην Αφρίν, αμυνόμαστε εναντίον των βάρβαρων επιθέσεων του τουρκικού κράτους αλλά και των τζιχαντιστών συμμάχων του», είπε από την πλευρά του ο Βεντάτ Μπινγκόλ, συμπρόεδρος του CDK-F, εκφράζοντας τη λύπη του για «τη σιωπή της διεθνούς κοινότητας» για την κατάσταση στην περιοχή.

Διαδηλώσεις στην Ευρώπη κατά των τουρκικών επιχειρήσεων στην Αφρίν Facebook Twitter
EPA


Παρόμοιες συγκεντρώσεις έχουν προαναγγελθεί για σήμερα στη Γερμανία, τη Βρετανία και τη Σουηδία. Στο Αμβούργο στη διαδήλωση συμμετείχαν περίπου 1.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τους οργανωτές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πούτιν: «Η κατάληψη του Χάρκοβο δεν αποτελεί μέρος του σχεδίου της Ρωσίας»

Διεθνή / Αινιγματικός Πούτιν: «Η κατάληψη του Χαρκόβου δεν αποτελεί μέρος του σχεδίου της Ρωσίας»

Το Χάρκοβο δέχεται αλλεπάλληλες επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες - Αναλυτές εκτιμούν ότι η Μόσχα επιδιώκει να διευρύνει τη γραμμή του μετώπου προκειμένου να εξαντλήσει περαιτέρω την ουκρανική άμυνα
NEWSROOM
Έκπληξη από τον βασιλιά Κάρολο: Πήγε στην Όπερα του Λονδίνου και υποκλήθηκε στη σκηνή μαζί με τους καλλιτέχνες

Διεθνή / Έκπληξη από τον βασιλιά Κάρολο: Πήγε στην Όπερα του Λονδίνου και υποκλίθηκε στη σκηνή μαζί με τους καλλιτέχνες

Ο Βρετανός μονάρχης παρακολούθησε παράσταση προς τιμήν του μαέστρου που διηύθυνε την ορχήστρα στη στέψη του - Η λακωνική απάντηση όταν ρωτήθηκε για την υγεία του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ