ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Mαθήτρια γλίτωσε από την ένοπλη επίθεση στη Φλόριντα με τον ίδιο τρόπο που είχε επιζήσει ο παππούς της από μαζικό δολοφόνο 70 χρόνια πριν

Mαθήτρια γλίτωσε από την ένοπλη επίθεση στη Φλόριντα με τον ίδιο τρόπο που είχε επιζήσει ο παππούς της από μαζικό δολοφόνο 70 χρόνια πριν Facebook Twitter
0

Η Κάρλι Νόβελ, μία 17χρονη μαθήτρια στο λύκειο Marjory Stoneman Douglas, επέζησε από τη μαζική δολοφονία την Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018, όταν κρύφτηκε σε μία ντουλάπα μαζί με 18 συμμαθητές της στο Παρκλαντ της Φλόριντα.

Το 1949, ο παππούς της Τσαρλς Κοέν, ο οποίος τότε ήταν 12 χρονών, έκανε το ίδιο πράγμα την ώρα που ολόκληρη η οικογένειά του έπεφτε νεκρή από τα πυρά ενός μαζικού δολοφόνου.

Καθώς η Κάρλι κρυβόταν στην ντουλάπα της αίθουσας της σχολικής εφημερίδας του σχολείου της στο λύκειο Douglas High School την Τετάρτη, δεν ήταν ένα συναίσθημα απλά τρομακτικό, αλλά και έντονα οικείο.

Ένας μαζικός εκτελεστής περιδιάβαινε στους διαδρόμους πυροβολώντας και πανικόβλητοι μαθητές προσπαθούσαν να κρυφτούν όπου έβρισκαν για να γλιτώσουν.

Η ιστορία επαναλαμβανόταν.

Mαθήτρια γλίτωσε από την ένοπλη επίθεση στη Φλόριντα με τον ίδιο τρόπο που είχε επιζήσει ο παππούς της από μαζικό δολοφόνο 70 χρόνια πριν Facebook Twitter
Ο παππούς της Κάρλι, Τσαρλς Κοέν, ήταν μόλις 12 ετών όταν στις 6 Σεπτεμβρίου 1949, ο 28χρονος Howard Unruh σκότωσε 13 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους τρεις στο Κάμντεν του Νιου Τζέρσεϊ. Ανάμεσα στα θύματα οι γονείς και η γιαγιά του. Carly Novell / Twitter

«Αυτός είναι ο παππούς μου. Όταν ήταν 12 ετών, κρύφτηκε σε μία ντουλάπα ενώ η οικογένειά του δολοφονήθηκε, κατά τη διάρκεια του πρώτου περιστατικού μαζικών πυροβολισμών στην Αμερική» έγραψε η Κάρλί στο Twitter.

«Περίπου 70 χρόνια μετά, κρύφτηκα κι εγώ σε μία ντουλάπα για να γλιτώσω από έναν δολοφόνο. Αυτά τα γεγονότα δεν θα έπρεπε να επαναλαμβάνονται. Κάτι πρέπει να αλλάξει» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας και το hashtag #douglasstrong.

Ευτυχώς η Νόνελ κατάφερε να γυρίσει σπίτι ασφαλής. Όμως, 14 από τους συμμαθητές της και τρεις καθηγητές δεν τα κατάφεραν. Έχασαν τη ζωή τους όταν ο Νίκολας Κρουζ, ένας 19χρονος πρώην μαθητής του σχολείου, άρχισε να πυροβολεί απροκάλυπτα σε επτά τάξεις με ένα AR-15.

«Είχαμε στριμωχθεί όλοι σε μία ντουλάπα και προσπάθησα να καθησυχάσω τους φίλους μου που είχαν πανικοβληθεί. Δεν ήξερα πότε θα έβγαινα έξω. Απλά ήξερα ότι έπρεπε να επιβιώσω και έπρεπε να διασφαλίσω ότι όλοι ήταν καλά» δήλωσε η Κάρλι στη Huffington Post.

Ο παππούς της Κάρλι, Τσαρλς Κοέν, ήταν μόλις 12 ετών όταν στις 6 Σεπτεμβρίου 1949, ο 28χρονος Howard Unruh σκότωσε 13 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους τρεις στο Κάμντεν του Νιου Τζέρσεϊ.

Ο Κοέν κρύφτηκε στη ντουλάπα, όπως του είχε πει η μητέρα του. Εκείνη την ημέρα, αυτή, μαζί με τον πατέρα του και τη γιαγιά του δολοφονήθηκαν.

Ήταν το πρώτο περιστατικό μαζικών πυροβολισμών που καταγράφηκε στις ΗΠΑ.

«Αυτό συνεχίζει να συμβαίνει ξανά και ξανά» δήλωσε η 17χρονη στο CNN. «Έχει ξεκινήσει από το 1949. Και τίποτα στην ουσία δεν έχει αλλάξει επειδή οι νόμοι για τα όπλα έχουν παραμείνει ίδιοι».

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ