ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο Τραμπ θέλει να αλλάξει ο κανονισμός της Γερουσίας για να περάσει ο προϋπολογισμός

Ο Τραμπ θέλει να αλλάξει ο κανονισμός της Γερουσίας για να περάσει ο προϋπολογισμός Facebook Twitter
0

Στην περίπτωση που η αναστολή λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών συνεχιστεί, οι Ρεπουμπλικανοί θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης τροποποιώντας τον κανονισμό της Γερουσίας, άφησε σήμερα να εννοηθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με ένα μήνυμά του στο Twitter.

Για να εγκριθούν νομοσχέδια που αφορούν τον προϋπολογισμό ή την κατανομή πιστώσεων, απαιτούνται 60 ψήφοι στη Γερουσία και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα σήμερα διαθέτει μόνο 51 έδρες.

Ο Τραμπ ζητεί την εφαρμογή της λεγόμενης «Πυρηνικής Επιλογής», που επιτρέπει την έγκριση του προϋπολογισμού με απλή πλειοψηφία, την οποία έχουν οι Ρεπουμπλικάνοι.


«Οι Δημοκρατικοί θέλουν μόνο να εισρέουν ανεξέλεγκτα οι παράνομοι μετανάστες στη χώρα μας. Αν συνεχιστεί το αδιέξοδο, οι Ρεπουμπλικανοί θα πρέπει να πάνε στο 51% (σε ψήφους στη Γερουσία, τη λεγόμενη και "Πυρηνική Επιλογή") και να ψηφίσουν έναν πραγματικό, μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό», ανέφερε στο μήνυμά του ο Τραμπ.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν δηλώσει ότι δεν θα διαπραγματευτούν ξανά για θέματα που αφορούν τη μετανάστευση μέχρι να ξαναλειτουργήσουν οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες. Οι Δημοκρατικοί από την πλευρά τους επιμένουν ότι σε οποιοδήποτε νόμο βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης της κυβέρνησης θα πρέπει να περιλαμβάνονται και μέτρα προστασίας για τους λεγόμενους «Ονειροπόλους», δηλαδή τους περίπου 700.000 νέους μετανάστες που έφτασαν στις ΗΠΑ όντας ανήλικοι.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ