Βόρεια Κορέα: Φόβοι ότι ο Κιμ εκτέλεσε τον δεύτερο πιο ισχυρό άντρα της χώρας

Βόρεια Κορέα: Φόβοι ότι ο Κιμ εκτέλεσε τον δεύτερο πιο ισχυρό άντρα της χώρας Facebook Twitter
1

Η απουσία εδώ και αρκετό καιρό του δεύτερου πιο ισχυρού άνδρα της Βόρειας Κορέας, μετά τον Κιμ Γιονγκ Ουν, έχει αναζωπυρώσει τις φήμες και τα σενάρια ότι ίσως είναι νεκρός και μάλιστα ότι δόθηκε εντολή να εκτελεστεί. 

Ο λόγος για τον στρατηγό Χουάνγκ Πιονγκ- Σο, ο οποίος φέρεται να μην έχει παραβρεθεί σε καμία εκδήλωση ούτε να έχει πραγματοποιήσει κάποια εμφάνιση στο πλαίσιο των καθηκόντων του εδώ και δύο μήνες σχεδόν.

Ο Χουάνγκ Πιονγκ- Σο είναι ο διευθυντής του εξαιρετικά σημαντικού για την διατήρηση της προπαγάνδας, Γενικού Πολιτικού Γραφείου των στρατιωτικών της χώρας, και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να έχει απομακρυνθεί από τη θέση του.

Μια ανεπίσημη πηγή ανέφερε ότι ο Χουάνγκ καθαιρέθηκε από το κόμμα μετά και το σκάνδαλο για δωροδοκία, ωστόσο δεν διευκρίνισε αν απελάθηκε και από την χώρα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Χουάνγκ λάμβανε «μίζες» για να προωθήσει συγκεκριμένα άτομα σε ανώτερα κλιμάκια, κάτι που οδήγησε τον Κιμ Γιονγκ Ουν να ζητήσει την τιμωρία του.

«Αν εκδιώχθηκε πράγματι ο Χουάνγκ από το Εργατικό Κόμμα, τότε αυτό θα σημάνει το τέλος της πολιτικής του σταδιοδρομίας και πιθανώς και της ζωής του, αν και είναι άγνωστο κατά πόσον παραμένει ζωντανός», έγραψε η νοτιοκορεατική εφημερίδα JoongAng Ilbo.

Η είδηση για την απουσία του Χουάνγκ έγινε γνωστή τον Νοέμβριο κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής ενημέρωσης από την υπηρεσία πληροφοριών της Νότιας Κορέας (NIS).

Ο Κιμ φημολογείται ότι πήρε την απόφαση να τον εκτελέσει κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο όρος Παέκτου, καθώς εκεί ο Κιμ πηγαίνει συνήθως προτού διατάξει την εκτέλεση συνεργατών του.

Ωστόσο, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν αλλά δύσκολα θα μάθουμε μάλλον την αλήθεια.

Με πληροφορίες από Newsweek

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Διεθνή / Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Από την 23η Σεπτεμβρίου -όταν άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος- ως την 1η Μαΐου, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 26 υποψήφιοι στις εκλογές της 2ης Ιουνίου στο Μεξικό
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια