Ντάισελμπλουμ: Φόρος τιμής στην Ελλάδα, αλλά έχει ακόμη πολλή δουλειά

Ντάισελμπλουμ: Φόρος τιμής στην Ελλάδα, αλλά έχει ακόμη πολλή δουλειά Facebook Twitter
Eurokinissi
1

«Φόρο τιμής» στην Ελλάδα για τις μεταρρυθμίσεις που έχει εφαρμόσει από το 2015 απέτισε ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Μίλησε  ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, στο πλαίσιο του τακτικού οικονομικού διαλόγου.


«Θέλω να αποτίσω φόρο της τιμής στην Ελλάδα. Η Ελλάδα εφάρμοσε ένα εντυπωσιακό και ευρύ κατάλογο μεταρρυθμίσεων στις δημόσιες δαπάνες, το κοινωνικό κράτος, τη δημόσια διοίκηση, την αγορά εργασίας και προϊόντων» είπε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας ότι απομένει ακόμα πολλή δουλειά αλλά η «Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα από οικονομικής και πολιτικής πλευράς».

Συνεχίζοντας ο Γ. Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκε στην επίτευξη τεχνικής συμφωνίας για την τρίτη αξιολόγηση αλλά και στην πιθανή έγκριση της εκταμίευσης στο επόμενο Eurogroup, στη βάση της εφαρμογής από την Ελλάδα όλων των προαπαιτούμενων.


Επιπλέον, ανέφερε ότι μετά το τέλος της τρίτης αξιολόγησης στις αρχές του 2018 θα επανατεθεί το ζήτημα των μέτρων για το χρέος. Όπως είπε, ο ESM εφάρμοσε τα βραχυπρόθεσμα μέτρα και ήδη από τον Ιανουάριο θα συζητηθούν περισσότερα μέτρα με στόχο να στηριχθεί η ανάκαμψη στην Ελλάδα και μεσοπρόθεσμα να ελαφρυνθεί το βάρος του χρέους.


«Πρόκειται για πολύ θετικές εξελίξεις που θα βοηθήσουν στην έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2018», κατέληξε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Νέο βίντεο από το φορτηγό που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και κρεμάστηκε από γέφυγρα

Διεθνή / ΗΠΑ: Νέο βίντεο από το φορτηγό που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και κρεμάστηκε από γέφυγρα

Στο βίντεο που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο φαίνεται η 26χρονη Σίντνεϊ Τόμας  να προσπαθεί να «κρατήσει» το φορτηγό στον δρόμο και τελικά να ουρλιάζει όταν το όχημα κρεμάστηκε στο κενό
NEWSROOM
Πούτιν: «Η κατάληψη του Χάρκοβο δεν αποτελεί μέρος του σχεδίου της Ρωσίας»

Διεθνή / Αινιγματικός Πούτιν: «Η κατάληψη του Χαρκόβου δεν αποτελεί μέρος του σχεδίου της Ρωσίας»

Το Χάρκοβο δέχεται αλλεπάλληλες επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες - Αναλυτές εκτιμούν ότι η Μόσχα επιδιώκει να διευρύνει τη γραμμή του μετώπου προκειμένου να εξαντλήσει περαιτέρω την ουκρανική άμυνα
NEWSROOM
Έκπληξη από τον βασιλιά Κάρολο: Πήγε στην Όπερα του Λονδίνου και υποκλήθηκε στη σκηνή μαζί με τους καλλιτέχνες

Διεθνή / Έκπληξη από τον βασιλιά Κάρολο: Πήγε στην Όπερα του Λονδίνου και υποκλίθηκε στη σκηνή μαζί με τους καλλιτέχνες

Ο Βρετανός μονάρχης παρακολούθησε παράσταση προς τιμήν του μαέστρου που διηύθυνε την ορχήστρα στη στέψη του - Η λακωνική απάντηση όταν ρωτήθηκε για την υγεία του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Ας μου επιτραπεί λίγο πολιτικό καφενείο:Τώρα που η Γερμανία έχει τα δικά της θέματα και μας άφησε στη σφαίρα επιρροής των Γάλλων μαύρη δυστυχία μας. Τα όλων των ειδών κομματόσκυλα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ) που κυβέρνησαν από το μνημόνιο και δώθε κατάφεραν το ακατόρθωτο: να φάμε 8 χρόνια περικοπών διατηρώντας τον τρόπο λειτουργίας του κράτους. Ο λόγος της κρίσης στην Ελλάδα δεν ήταν ο μισθός του υπαλλήλου περιπτέρου. Ήταν ότι το κράτος ξόδευε περισσότερα από όσα έβγαζε και ότι το έλλειμμα στο ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών ήταν αρνητικό. Έτσι αφού οι ελληνικές κυβερνήσεις αρνήθηκαν να προτείνουν λύση την λύση την πρότειναν οι έξω, αυτοί που σε δάνεισαν όταν πήγες κλαίγοντας και τους είπες "δάνεισέ με μη με βγάλουν στο σφυρί οι αγορές γιατί πήρα πολλά και τώρα δεν έχω να τα δώσω". Εσωτερική υποτίμηση αφού δεν υπάρχει εθνικό νόμισμα. Μικρότερη αγοραστική δύναμη, λιγότερες εισαγωγές άρα ισκοσκελισμένο ισοζύγιο. Μικρότεροι μισθοί στο δημόσιο, μικρότερες συντάξεις, μικρότερες δαπάνες για την υγεία άρα δεν θα θες δανεικά για να τα φέρεις βόλτα (αλλιώς θα μπορούσες να είχες κάνει απολύσεις αλλά που...).Έμεινε όμως εκεί. Το ότι ποτέ δεν κάναμε κτήμα μας το μνημόνιο (κανένα από τα 3) σημαίνει ότι ποτέ δεν μπήκαμε στον προβληματισμό: πως θα βγάζουμε περισσότερα χρήματα έτσι ώστε να αυξήσουμε το βιοτικό μας επίπεδο;Τώρα που αναλαμβάνουν οι Γάλλοι πάει η ελπίδα για μεταρρυθμίσεις ούτως ώστε να γίνουμε κράτος με αρχή, μέση και τέλος (ένα ωραίο παράδειγμα είναι ότι το περιβόητο taxis, που στοίχισε απίστευτα, έχει δεδομένα σε μορφή μη συμβατή με άλλες βάσεις δεδομένων με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνονται εύκολα διασταυρώσεις). Θα μείνουμε στα μπετά. Σαν κάτι πολυκατοικίες κουφάρια που ανίδεοι οικοπεδούχοι αλλάζαν εργολαβικά με εργολάβους που απλά θέλαν τα λεφτά τους...