Σύμβουλος Τραμπ: Ο κίνδυνος να πάμε σε πόλεμο με τη Β. Κορέα μεγαλώνει καθημερινά

Σύμβουλος Τραμπ: Ο κίνδυνος να πάμε σε πόλεμο με τη Β. Κορέα μεγαλώνει καθημερινά Facebook Twitter
EPA
0

Η πιθανότητα να υπάρξει άμεση πολεμική εμπλοκή των ΗΠΑ με τη Β. Κορέα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα όπως αναφέρει, ο σύμβουλος του Τραμπ σε θέματα ασφάλειας HR MακΆστερ. 

Μιλώντας στο συνέδριο του Reagan National Defense Forum στο Simi Valley της Καλιφόρνια, είπε πως η Β. Κορέα είναι ένας άμεση απειλή για τις ΗΠΑ. «Νομίζω πως καθημερινά αυξάνεται αυτή η απειλή με την έννοια ότι είμαστε σε έναν αγώνα δρόμου με σκοπό να λύσουμε αυτό το πρόβλημα». 

Ο ΜακΆστερ θεωρεί πως η Κίνα πρέπει να επιβάλλει μεγαλύτερες οικονομικές κυρώσεις στη Β. Κορέα και επισήμανε πως όλοι επιθυμούν να λυθεί το θέμα χωρίς τη χρήση όπλων, όμως, ο Κιμ Γιονγκ Ουν ολοένα και περισσότερο πλησιάζει να γίνει αληθινά απειλητικός και την ίδια στιγμή ο χρόνος για ελιγμούς διπλωματικής φύσεως λιγοστεύει. 

«Δεν ζητάμε από την Κίνα να μας κάνει χάρη. Της ζητάμε απλώς να κοιτάξει το συμφέρον της όπως θα έπρεπε να κάνει και νομίζουμε πως είναι υπέρ της να κάνει κάποια κίνηση προς τη Β. Κορέα. Πρέπει να κόψει τις εξαγωγές προς τη συγκεκριμένη χώρα. Πώς θα εκτοξεύσει τους πυραύλους του ο Ουν αν δεν έχει καύσιμα;». Σημείωσε, δε, πως αυτό το εμπάργκο είναι μια λύση που υποστηρίζει και ο Ντόναλντ Τραμπ. Τουλάχιστον επί του παρόντος. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ