Έμεινε στη φυλακή 39 ολόκληρα χρόνια για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε

Έμεινε στη φυλακή 39 ολόκληρα χρόνια για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε Facebook Twitter
Ο Craig Coley καταδικάστηκε το 1980 για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε και έμεινε στη φυλακή 39 ολόκληρα χρόνια.
0

Ο 70χρονος Αμερικανός Craig Coley καταδικάστηκε το 1980 για τη διπλή δολοφονία μιας 24χρονης μητέρας και του 4 ετών γιου της και έμεινε στη φυλακή 39 ολόκληρα χρόνια για ένα έγκλημα που τελικά δεν διέπραξε αυτός.

Ένα πρωινό του Νοέμβρη το 1978, οι κάτοικοι της μικρής πόλης της Simi Valley είχαν την πρώτη τους διπλή δολοφονία.

Οι τοπικές αρχές έκαναν λόγο για ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα που είχαν δει ποτέ. Μία νεαρή μητέρα, η Rhonda Wicht είχε ξυλοκοπηθεί, βιαστεί και στραγγαλιστεί με ένα κορδόνι μέσα στο διαμέρισμά της.

Ο 4χρονος γιος της, Donald, δολοφονήθηκε λίγο αργότερα στο κρεβάτι του πιθανότατα γιατί ήταν σε θέση ν' αναγνωρίσει το δολοφόνο της μητέρας του.

Έμεινε στη φυλακή 39 ολόκληρα χρόνια για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε Facebook Twitter
Η 24χρονη Rhonda Wicht και ο 4 ετών γιος της, Donald βρέθηκαν δολοφονημένοι μέσα στο ίδιο τους το σπίτι

Οι έρευνες της αστυνομίας γρήγορα κατέληξαν στον Craig Coley ως βασικό ύποπτο, τον γιο ενός συνταξιούχου αστυνομικού από το Λος Άντζελες που ήταν σύντροφος του θύματος για σχεδόν δύο χρόνια.

Ο Coley, ο οποίος εργαζόταν ως υπεύθυνος της νυχτερινής βάρδιας σε εστιατόριο, κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο σε δύο κατηγορίες ανθρωποκτονίας πρώτου βαθμού και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς τη δυνατότητα αναστολής.

Κατά τη διάρκεια των 39 αυτών ετών που παρέμεινε πίσω από τη φυλακή, ο Coley δεν σταμάτησε ποτέ να διακηρύσσει την αθωότητά του. Τώρα, οι αρχές λένε πως είχε δίκιο.

Χθες, Τετάρτη, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Jerry Brown του απένειμε χάρη και διέταξε την άμεση αποφυλάκιση του 70χρονου άντρα, βασιζόμενος στις πρόσφατες αστυνομικές έρευνες που κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είχε καταδικαστεί άδικα. 

Σύμφωνα με αυτές τις έρευνες, ο επικεφαλής της υπόθεσης είτε χειρίστηκε με λάθος τρόπο την υπόθεση είτε ήθελε να παγιδέψει τον Coley.

H υπόθεσή άνοιξε ξανά τον Οκτώβριο του 2016 όταν ένας συνταξιούχος αστυνομικός εξέφρασε τις αμφιβολίες του ως προς το κατά πόσο ο Coley ήταν ο πραγματικός ένοχος. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ένα από τα βασικά αποδεικτικά στοιχεία περιείχε DNA άλλου ατόμου και όχι το δικό του.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο γενικός εισαγγελέας της κομητείας Ventura, ανέφερε ότι οι αρχές άνοιξαν ξανά την υπόθεση με την ελπίδα να βρουν τον αληθινό δολοφόνο ή δολοφόνους.

«Η υπόθεση είναι τραγική» αναφέρει η ανακοίνωση. «Μία αθώα γυναίκα και ένα μικρό παιδί δολοφονήθηκαν. Ο Craig Coley έμεινε 39 χρόνια στη φυλακή για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε».

Με πληροφορίες από LA Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και σε νέα φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον διαπιστώνουν photoshop φωτογραφικά πρακτορεία

Διεθνή / Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Μία φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εγγόνια της, που είχε τραβήξει η Κέιτ Μίντλετον, έχει υποστεί επεξεργασία, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία
NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ