Ο Τραμπ και η Μελάνια πρώτη φορά στην Χαβάη - Τα πλακάτ που τρόλαραν τον προεδρο

Ο Τραμπ και η Μελάνια πρώτη φορά στην Χαβάη - Τα πλακάτ που τρόλαραν τον προεδρο Facebook Twitter
0

Την πρώτη του επίσκεψη στην Χαβάη πραγματοποιεί ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος συνοδεύεται στο ταξίδι από την Μελάνια.

Η επίσκεψη είναι στην ουσία η πρώτη στάση του Τραμπ στο μακρύ ταξίδι του που ξεκίνησε χθες καθώς πραγματοποιεί περιοδεία στην Ασία.

Η Πρώτη Κυρία δημοσίευσε φωτογραφίες από την άφιξη στο αεροδρόμιο και τη στιγμή που ένα μικρό κορίτσι την υποδέχτηκε με το παραδοσιακό λουλουδένιο κολιέ. «Σας ευχαριστώ για την θερμή υποδοχή», έγραψε.

Ο Τραμπ και η Μελάνια πρώτη φορά στην Χαβάη - Τα πλακάτ που τρόλαραν τον προεδρο Facebook Twitter
Ο Τραμπ και η Μελάνια πρώτη φορά στην Χαβάη - Τα πλακάτ που τρόλαραν τον προεδρο Facebook Twitter

Ωστόσο δεν ήταν όλοι ενθουσιασμένοι με την άφιξη του προεδρικού ζεύγους στην Χαβάη και δεν έλειψαν οι διαδηλώσεις.

Το πιο εντυπωσιακό πλακάτ έγραφε «Καλώς ήρθατε στην Κένυα» και σκοπό είχε να χλευάσει τον ισχυρισμό του Τραμπ για τον Ομπάμα από την εποχή που επίμονα ανέφερε πως ο Μπάρακ δεν είναι αμερικανός και είχε ζητήσει να δει το πιστοποιητικό γέννησης του που αποδείκνυε πως είναι από τη Χαβάη.

Ο Τραμπ και η Μελάνια πρώτη φορά στην Χαβάη - Τα πλακάτ που τρόλαραν τον προεδρο Facebook Twitter

Ο Τραμπ μόλις ξεκίνησε μία μακρά και δύσκολη περιοδεία στην Ασία με κεντρικό θέμα την βορειοκορεατική πυρηνική απειλή έπειτα από πολλές εβδομάδες λεκτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Πιονγκγιάνγκ.

Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Κίνα, Βιετνάμ, Φιλιππίνες: ο πρόεδρος των ΗΠΑ πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή από την εκλογή του πριν από έναν χρόνο.

Στο πρόγραμμα, σειρά περιφερειακών συνόδων κορυφής, αλλά και συναντήσεις τετ-α-τετ με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ αλλά και τον αμφιλεγόμενο πρόεδρο των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε.

Καταγράφοντας ρεκόρ αντιδημοφιλίας στις ΗΠΑ και αντιμέτωπος με τις συνέπειες της έρευνας για την ανάμειξη της Μόσχας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές που μόλις αρχίζει να ξετυλίγεται στη δημόσια σφαίρα, ο Τραμπ θα απουσιάσει από την Ουάσινγκτον για 12 ημέρες και ίσως να εγκαταλείψει τα αγαπημένα του πρωινά tweet.

Ο Λευκός Οίκος προβάλλει την περιοδεία Τραμπ στην Ασία, την μεγαλύτερη αμερικανού προέδρου στην περιοχή από την περιοδεία του Τζορτζ Μπους το 1991, ως σύμβολο προσήλωσης και σοβαρότητας απέναντι στην περιοχή της Ασίας.

Όμως πολλά θέματα παραμένουν ανοικτά, ιδίως στον οικονομικό τομέα, έπειτα από την αιφνίδια αποχώρηση των ΗΠΑ, τρεις ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, από τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου Ασίας-Ειρηνικού (TPP) που δυσαρέστησε πολλές από τις χώρες που την έχουν υπογράψει, με επικεφαλής την Ιαπωνία.

Η συμφωνία, η οποία συνομολογήθηκε το 2015 από 12 χώρες που αντιπροσωπεύουν το 40% της παγκόσμιας οικονομίας θεωρήθηκε από τους υπερασπιστές της σημαντικό αντίβαρο στην αυξανόμενη επιρροή της Κίνας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Ποιος θα μπορούσε να επωφεληθεί πολιτικά από τον θάνατο του Ραϊσί; 

Διεθνή / Ιράν - Ο θάνατος του Ραϊσί και οι επίδοξοι διάδοχοι: Ο γιος, ο πρόεδρος της βουλής, η πανίσχυρη σύζυγος και τα αουτσάιντερ

Ποιος θα μπορούσε να επωφεληθεί πολιτικά από τον αδόκητο θάνατο του προέδρου της ισλαμικής δημοκρατίας; - Πώς ο θάνατος Ραϊσί αλλάζει την ισορροπία δυνάμεων μεταξύ των παρατάξεων εντός της Ισλαμικής Δημοκρατία
ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ιράν: Εντοπίστηκε η σορός του Ραϊσί και των άλλων επιβατών μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου

Διεθνή / Ιράν: Εντοπίστηκε η σορός του Ραϊσί και των άλλων επιβατών μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου

Από την στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση για το θάνατο του Εμπραίμ Ραϊσί οι κρατικοί ραδιοτηλεοπτικοί φορείς του Ιράν μεταδίδουν ισλαμικές προσευχές μεταξύ των ειδησεογραφικών τους εκπομπών
NEWSROOM
«Το πνεύμα του λαϊκού και επαναστατικού προέδρου του Ιράν εντάχθηκε στο ουράνιο βασίλειο»: Τα ΜΜΕ του Ιράν για τον θάνατο του Ραϊσί

Διεθνή / «Το πνεύμα του λαϊκού και επαναστατικού προέδρου του Ιράν εντάχθηκε στο ουράνιο βασίλειο»: Τα ΜΜΕ του Ιράν για τον θάνατο του Ραϊσί

Η επιβεβαίωση του θανάτου του προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί, αντιμετωπίζεται με προσοχή ώστε να αποφευχθούν αντικαθεστωτικές αντιδράσεις
NEWSROOM
Ανάλυση Economist: Πώς αλλάζει το «παιχνίδι εξουσίας» στο Ιράν μετά τον θαάντο του Εμπραχίμ Ραϊσί

Διεθνή / Ανάλυση Economist: Πώς αλλάζει το «παιχνίδι εξουσίας» στο Ιράν μετά τον θάνατο του Εμπραχίμ Ραϊσί

Ο θάνατος του Εμπραχίμ Ραϊσί θα κλονίσει την ιρανική πολιτική σκηνή.Θα αναγκάσει το καθεστώς να βρει νέο πρόεδρο σε σύντομο χρονικό διάστημα σε μια δύσκολη συγκυρία
NEWSROOM
Το νέο πολιτικό τοπίο στη Βόρεια Μακεδονία: Τι αλλάζει μετά τις εκλογές;

LiFO politics / Το νέο πολιτικό τοπίο στη Βόρεια Μακεδονία: Τι αλλάζει μετά τις εκλογές;

Ο δημοσιογράφος Φέρυ Μπατζόγλου, που εργάζεται ως ανταποκριτής γερμανόφωνων ΜΜΕ, επέστρεψε από τη Βόρεια Μακεδονία, όπου είχε πάει για να καλύψει τις εκλογές που έγιναν εκεί πρόσφατα, και περιγράφει στη Βασιλική Σιούτη όσα κατέγραψε.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Βρέθηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου

Διεθνή / Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Βρέθηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου

«Ο πρόεδρος Ραΐσι, ο υπουργός Εξωτερικών και όλοι οι επιβάτες του ελικοπτέρου σκοτώθηκαν στη συντριβή», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Reuters ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος
NEWSROOM