Απεργία την Πρωτομαγιά

Στον έλεγχο του ιρακινού στρατού και ο τελευταίος τομέας της επαρχίας Κιρκούκ

Στον έλεγχο του ιρακινού στρατού και ο τελευταίος τομέας της επαρχίας Κιρκούκ Facebook Twitter
0

Οι ιρακινές δυνάμεις ανακατέλαβαν σήμερα από τους Κούρδους μαχητές και την τελευταία περιοχή που έλεγχαν στην επαρχία Κιρκούκ, 50 χιλιόμετρα από την Αρμπίλ, πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν.

«Ο στρατός, η αστυνομία και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εισήλθαν στο κέντρο της περιοχής Αλτούν Κούπρι», δήλωσε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας του Ιράκ, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Υπήρξαν συγκρούσεις, όμως οι ιρακινές δυνάμεις κατάφεραν να εξαπολύσουν επίθεση (...) και ύψωσαν την ιρακινή σημαία στο κτίριο του δημαρχείου», πρόσθεσε.


Η αγροτική περιοχή Αλτούν Κούπρι, «η χρυσή γέφυρα» στα τουρκικά, κατοικείται από Κούρδους και Τουρκμένους και εκτείνεται σε 520 τετραγωνικά χιλιόμετρα.


Από την Κυριακή, ο ιρακινός ομοσπονδιακός στρατός και παραστρατιωτικές οργανώσεις έχουν αρχίσει να εκδιώκουν τις κουρδικές δυνάμεις από την πλούσια σε πετρέλαιο επαρχία του Κιρκούκ, καθώς και από τις επαρχίες Νινευή και Ντιγιάλα.


Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν σημειώθηκαν μάχες, με τους πεσμεργκά να αποσύρονται βάσει μιας συμφωνίας που σύναψαν κάποιοι από τους ηγέτες τους με τη Βαγδάτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ