Τραμπ: «Σιχαίνομαι τους πάντες στο Λευκό Οίκο»

Τραμπ: «Σιχαίνομαι τους πάντες στο Λευκό Οίκο» Facebook Twitter
1

Στα όρια του φέρεται να βρίσκεται ο Ντόναλντ Τραμπ, έχοντας χάσει την υπομονή του με το προσωπικό του Λευκού Οίκου και τα μέλη των νομοθετικών σωμάτων, λόγω του γεγονότος ότι δεν έχει καταφέρει να περάσει κανένα από τα νομοσχέδια που είχε κάνει προεκλογική του σημαία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Vanity Fair, σύμβουλοι του Αμερικανού Προέδρου περιγράφουν έναν Λευκό Οίκο σε κρίση, καθώς οι σύμβουλοι προσπαθούν να συγκρατήσουν έναν πρόεδρο που φαίνεται να είναι όλο και πιο αδιάφορος και έχει συχνά κακή διάθεση. 

Άτομο κοντά στον Τραμπ αναφέρει ότι ο Πρόεδρος βλέπει ότι δεν υπάρχει πλέον λατρεία στο πρόσωπό του, ενώ πηγές αναφέρουν μια φράση που είπε στον αρχηγό της ασφαλείας του, τον Keith Schiller, αποκαλυπτική της διάθεσης στην οποία βρίσκεται. 

«Τους μισώ όλους στον Λευκό Οίκο! Υπάρχουν λίγες εξαιρέσεις, αλλά τους μισώ», φέρεται να είπε. (Υπάρχει πάντως άλλος αξιωματούχος που αρνείται ότι ειπώθηκε αυτή η φράση).

Δύο ανώτεροι Ρεπουμπλικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο αρχηγός του προσωπικού John Kelly είναι δυστυχισμένος στη δουλειά του και παραμένει από την αίσθηση του καθήκοντος, προκειμένου να συγκρατήσει τον Τραμπ από το να λάβει κάποια καταστροφική απόφαση.

Πρώην αξιωματούχος ανέφερε ότι ο Kelly και ο υπουργός Άμυνας James Mattis συζήτησαν για το πώς θα αντιδράσουν, στην περίπτωση που ο Τραμπ διατάξει κάποιο πυρηνικό χτύπημα. Ακόμη και οι πιο πιστοί φίλοι του Αμερικανού Προέδρου φαίνεται πλέον να αμφιβάλουν για αυτόν. Σήμερα το πρωί η εφημερίδα Washington Post έγραψε ότι επί χρόνια φίλος του Τραμπ Tom Barrack, ανέφερε ότι έχει συγκλονιστεί από τη συμπεριφορά του.

Ο Λευκός Οίκος αρνείται πάντως αυτά τα δημοσιεύματα, λέγοντας ότι η διάθεση του Προέδρου είναι καλή.

Ωστόσο το Vanity Fair επισημαίνει ότι ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ Στιβ Μπάνον έχει δηλώσει πως δίνει πλέον 30% πιθανότητες στον Αμερικανό Πρόεδρο να ολοκληρώσει τη θητεία του, κι αυτό γιατί όλο και πιο πολλοί είναι υπέρ της ενεργοποίησης της 25ης τροποποίησης του συντάγματος, που προβλέπει την αντικατάσταση Προέδρου με αφορμή διάφορες περιπτώσεις.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Διεθνή / Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Από την 23η Σεπτεμβρίου -όταν άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος- ως την 1η Μαΐου, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 26 υποψήφιοι στις εκλογές της 2ης Ιουνίου στο Μεξικό
NEWSROOM
Πέθανε ο δημοσιογράφος Φράνκο Ντι Μάρε - Ο σπάνιος καρκίνος που θεωρούσε ότι συνδέεται με τη Γιουγκοσλαβία

Διεθνή / Πέθανε ο δημοσιογράφος Φράνκο Ντι Μάρε - Ο σπάνιος καρκίνος που θεωρούσε ότι συνδέεται με τη Γιουγκοσλαβία

Σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε αναφερθεί στις αιτίες της ασθένειάς του, η οποία θεωρούσε ότι συνδεόταν με την έκθεση σε απεμπλουτισμένο ουράνιο και σε αμίαντο, κυρίως στην πρώην Γιουγκοσλαβία και στο Κόσοβο
NEWSROOM
Νάνσι Πελόζι: Σε κάθειρξη 30 ετών καταδικάστηκε ο άνδρας που εισέβαλε στο σπίτι της και τραυμάτισε τον σύζυγό της

Διεθνή / Νάνσι Πελόζι: Σε κάθειρξη 30 ετών καταδικάστηκε ο άνδρας που εισέβαλε στο σπίτι της και τραυμάτισε τον σύζυγό της

Ο Πολ Πελόζι, 82 ετών, υπέστη κρανιοεγκεφαλικό κάταγμα και άλλα τραύματα που τον επηρεάζουν μέχρι και σήμερα, όπως περιέγραψε σε επιστολή του προς το δικαστήριο πριν από τη σημερινή ανακοίνωση της απόφασης
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Καθόμαστε και διαβάζουμε τι κάνει «νιάου-νιάου» στα κεραμίδια... (Ρητορική είναι η φράση μου).Εξ αρχής φαινόταν ότι οι Αμερικανοί αλλά και ο υπόλοιπος πλανήτης, είχαμε (και έχουμε) να κάνουμε με έναν αλλοπρόσαλλο, αν όχι ανόητο έως και ψυχικά ασταθή άνθρωπο.