ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο συριακός στρατός δοκίμασε οβίδες χημικών όπλων

Ο συριακός στρατός δοκίμασε οβίδες χημικών όπλων Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel, ο συριακός στρατός πραγματοποίησε δοκιμές με χημικά όπλα στο τέλος του Αυγούστου στην περιοχή της Σαφίρα, κοντά στο Χαλέπι.

Πέντε ή έξι οβίδες, χωρίς χημική γόμωση, αλλά που προορίζονται για χημικό πόλεμο, εκτοξεύθηκαν από τανκς ή αεροσκάφη στην έρημο κοντά στο Σαναζίρ, που είναι το γνωστότερο κέντρο δοκιμής χημικών όπλων της Συρίας, αναφέρεται στη δημοσίευμα που επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες.

Σημειώνεται ότι το κέντρο του Σαναζίρ, φέρει την επωνυμία «Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών» και πρόκειται για το μεγαλύτερο κέντρο δοκιμής χημικών όπλων στη Συρία.

Ιρανοί και βορειοκορεάτες επιστήμονες εργάζονται εκεί για την παραγωγή χημικών αερίων όπως το σαρίν, το τάμπουν και το αέριο μουστάρδας.

Τέλος ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι «δεν μπορούμε να έχουμε μια κατάσταση όπου τα χημικά ή τα βιολογικά όπλα πέφτουν στα χέρια των λάθος ανθρώπων.».

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ