ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο τυφώνας Ίρμα υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 3- Πλημμύρισε το κέντρο του Μαϊάμι

Ο τυφώνας Ίρμα υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 3- Πλημμύρισε το κέντρο του Μαϊάμι Facebook Twitter
0

Συνοδευόμενος από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα σχεδόν 200 χιλιομέτρων την ώρα, ο κυκλώνας Ίρμα αποδυναμώθηκε στην κατηγορία 3 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον, ωστόσο παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνος, καθώς μετακινείται κατά μήκος των δυτικών ακτών της Φλόριντας, που θρηνεί ήδη τουλάχιστον 3 νεκρούς.

Ο δήμαρχος της Τάμπας, Μπομπ Μπάκχορν επικαλέστηκε το διάσημο πυγμάχο Μάικ Τάισον για να περιγράψει την κατάσταση: «όλος ο κόσμος έχει ένα σχέδιο έως ότου του ρίξουν μια γροθιά στο πρόσωπο και σίγουρα εμείς σύντομα θα δεχθούμε μία».

Στις 21.00 ώρα Ελλάδας, η Ίρμα βρισκόταν σε απόσταση 55 χιλιομέτρων νότια του Ναπλς, στις δυτικές ακτές της Φλόριντας, με ανέμους που πνέουν στα 195 χιλιόμετρα την ώρα. Μετακινείται βόρεια με ταχύτητα 19 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με το NHC.

Οι Αμερικανοί μετεωρολόγοι προειδοποιούν για τον κίνδυνο της απότομης και μεγάλης ανόδου της στάθμης των υδάτων εξαιτίας του κυκλώνα στο Ναπλς και το Μάρκο Άιλαντ.

Ο τυφώνας Ίρμα υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 3- Πλημμύρισε το κέντρο του Μαϊάμι Facebook Twitter

«ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ», ήταν το μήνυμα που αναρτήθηκε με κεφαλαία γράμματα στο τελευταίο δελτίο του NHC, που προβλέπει το ύψος του νερού να ανέλθει σε 3,5 έως 5 μέτρα στην περιοχή.

2 εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό στη Φλόριντα

Ο κυκλώνας Ίρμα βύθισε στο σκοτάδι περίπου 2 εκατομμύρια νοικοκυριά κι επιχειρήσεις στη Φλόριντα σήμερα, την ώρα που εκατομμύρια άλλα κινδυνεύουν με διακοπή της ηλεκτροδότησης, επισήμαναν σήμερα οι εταιρείες διανομής ηλεκτρικού ρεύματος, τονίζοντας ότι η αποκατάσταση της λειτουργίας του δικτύου θα χρειαστεί εβδομάδες.

Προς το παρόν, η κακοκαιρία έχει επηρεάσει τους καταναλωτές της εταιρείας Florida Power & Light's (FPL) στο νότιο και ανατολικό τμήμα της πολιτείας.

Η FPL, η μεγαλύτερη πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας στη Φλόριντα, γνωστοποίησε ότι περισσότεροι από 1,9 εκατομμύρια από τους πελάτες της δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα γύρω στις 3 το μεσημέρι τοπική ώρα, ιδίως στις κομητείες Μαϊάμι Ντέιντ, Μπρόουαρντ και Παλμ Μπιτς.

«Θα χρειαστεί να ανοικοδομήσουμε τμήμα του συστήματός μας, ιδίως στο δυτικό τμήμα της πολιτείας. Αυτή η διαδικασία αποκατάστασης της λειτουργίας θα διαρκέσει εβδομάδες, όχι ημέρες» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας Ρομπ Γκουλντ σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Πλημμύρισε το Μαϊάμι

Στο μεταξύ, στο κέντρο του Μαϊάμι , ένα μείγμα σφοδρής βροχόπτωσης και θαλασσινού νερού έχει καλύψει τους δρόμους, με τη στάθμη του νερού, μάλιστα, να μην κατεβαίνει εδώ και αρκετές ώρες.

Βίντεο που ανέβασαν διάφοροι χρήστες στο Twitter αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής.

Κατέρρευσε και δεύτερος γερανός

 

Και δεύτερος γερανός κατέρρευσε στο κέντρο του Μαϊάμι σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, και έπεσε πάνω σε ένα υπό κατασκευή κτίριο προξενώντας ζημιές αλλά δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Ο τυφώνας Ίρμα υποβαθμίστηκε στην κατηγορία 3- Πλημμύρισε το κέντρο του Μαϊάμι Facebook Twitter

Σε ανακοίνωσή της, η κατασκευαστική εταιρία, PMG, τονίζει ότι προτεραιότητά της παραμένει η ασφάλεια. «Θα στείλουμε ένα συνεργείο να ασφαλίσει το γερανό αμέσως μόλις ο καιρός το επιτρέψει».

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 12 γερανοί στην πόλη, με τις αρχές να απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους που ζουν κοντά τους να βρουν καταφύγιο σε φιλικά σπίτια και να μην παραμείνουν στα δικά τους.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ