Έντονες αντιδράσεις με το πρωτοσέλιδο της Charlie Hebdo για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ισπανία

Έντονες αντιδράσεις με το πρωτοσέλιδο της Charlie Hebdo για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ισπανία Facebook Twitter
1

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε το πρωτοσέλιδο της εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, που είναι αφιερωμένο στις επιθέσεις στην Καταλονία, μεταξύ των χρηστών στα social media, την ώρα που ο βουλευτής του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Στεφάν Λε Φολ το κατέκρινε.


Το εξώφυλλο αναρτήθηκε στον λογαριασμό της εφημερίδας στο Facebook την Τρίτη πριν από την κυκλοφορία της εφημερίδας την Τετάρτη. Στο πρωτοσέλιδο δεσπόζει ένα σχέδιο που υπέγραψε ο σκιτσογράφος Juin όπου απεικονίζεται ένα μικρό φορτηγάκι να απομακρύνεται, αφού έχει παρασύρει και σκοτώσει πεζούς. Η λεζάντα γράφει: «Ισλάμ, θρησκεία της αιώνιας... ειρήνης».


«Το να προκαλείται σύγχυση είναι κάτι το πολύ επικίνδυνο. Το να λέμε ότι το Ισλάμ στο σύνολό του είναι μια θρησκεία "της ειρήνης", υπονοώντας μια θρησκεία του θανάτου, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο» κατήγγειλε ο Λε Φολ μιλώντας στα τηλεοπτικά δίκτυα BFMTV και RMC. «Όταν κάποιος είναι δημοσιογράφος, πρέπει να έχει αυτήν την αίσθηση της ευθύνης διότι κάποιοι μπορούν να εκμεταλλευτούν όλες αυτές τις συγχύσεις» προειδοποίησε. «Είναι επαρκώς πολύπλοκη και περίπλοκη η διαχείριση μιας κοινωνίας σήμερα, πρέπει να υπενθυμίζουμε σε όλο τον κόσμο αυτήν την αίσθηση της ευθύνης. Δεν το είδα αυτό το πρωτοσέλιδο. Δεν μπορώ να πω ότι το συμμερίζομαι. Το αμφισβητώ» υπογράμμισε ο Γάλλος βουλευτής.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, η συντακτική ομάδα του Charlie Hebdo δεν θέλησε να σχολιάσει.

Στο κύριο άρθρο της εφημερίδας με τίτλο «Όσοι εθελοτυφλούν πήγαν διακοπές», ο διευθυντής έκδοσης Riss, που είχε τραυματιστεί σοβαρά στην επίθεση των δύο τζιχαντιστών τον Ιανουάριο του 2015, με 12 νεκρούς, διατυπώνει τη λύπη του διότι «σήμερα, σχεδόν κανείς δεν διερωτάται για τον ρόλο του ισλάμ στην ιδεολογία του Ντάες. Η πλύση εγκεφάλου κατάφερε να μας κάνει να παραδεχθούμε ότι το "θρησκευτικό ζήτημα" δεν πρέπει να συζητείται».


«Το πρωτοσέλιδο το #CharlieHebdo είναι πολύ καλό. Την ισλαμιστική τρομοκρατία και τον θρησκευτικό εξτρεμισμό πρέπει να πολεμήσουμε κι όχι μια εφημερίδα» σχολίασε ο Πατρίκ Πελού, που εργάστηκε στη Charlie.


Από την πλευρά του, κάνοντας retweet το εξώφυλλο, ο δήμαρχος του Μπεζιέρ, που πρόσκεται στο Εθνικό Μέτωπο, Ρομπέρ Μενάρ σχολίασε «η αριστερά υποκλίνεται μπροστά στην πραγματικότητα».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ