ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η Ρωσία απορρίπτει ξανά μια εμπλοκή στις εκλογές των ΗΠΑ: Απαντήσαμε μέσα σε 24 ώρες για τις κυβερνοεπιθέσεις

Η Ρωσία απορρίπτει ξανά μια εμπλοκή στις εκλογές των ΗΠΑ: Απαντήσαμε μέσα σε 24 ώρες για τις κυβερνοεπιθέσεις Facebook Twitter
0

Η Ρωσία ανταποκρίθηκε αμέσως όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες της απηύθυναν ένα ερώτημα σχετικό με τις κυβερνοεπιθέσεις, μία εβδομάδα πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου 2016, αποκάλυψε σήμερα ο ειδικός εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου για τη διεθνή συνεργασία και την ασφάλεια των πληροφοριών.


"Μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές οι ΗΠΑ βρήκαν τελικά έναν τρόπο για να μας ρωτήσουν (μέσω διπλωματικών διαύλων) για τους χάκερ. Μια πρώτη απάντηση τους δόθηκε την επόμενη ημέρα", είπε ο Αντρέι Κρούτσκιχ.


Σύμφωνα με τον ειδικό εκπρόσωπο, τον Ιανουάριο, πριν από την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία, δόθηκε στις ΗΠΑ μια "λεπτομερής απάντηση". "Και αυτό ήταν όλο. Μετά σιώπησαν" υπογράμμισε.


Η Μόσχα έχει κατ' επανάληψη απορρίψει τις κατηγορίες ότι προσπάθησε να επηρεάσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.


Ο Κρούτσκιχ επιβεβαίωσε επίσης ότι οι δύο χώρες συζητούν τη δημιουργία μιας κοινής ομάδας εργασίας για την κυβερνοασφάλεια. Στις αρχές του μήνα ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι συζήτησε την ιδέα δημιουργίας μιας τέτοιας ομάδας με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 (G20) στο Αμβούργο.

Ωστόσο, ορισμένα υψηλόβαθμα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος δυσπιστούν απέναντι σε αυτή τη συνεργασία καθώς υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να εμπιστευτούν τη Ρωσία. Γεγονός που οδήγησε τον Τραμπ να γράψει κατόπιν στο Twitter ότι και ο ίδιος δεν πιστεύει ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ