Ο Τραμπ κατηγορεί τον Ομπάμα πως γνώριζε για ρωσική εμπλοκή στιςεκλογές

Ο Τραμπ κατηγορεί τον Ομπάμα πως γνώριζε για ρωσική εμπλοκή στιςεκλογές Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενέτεινε αυτό το Σαββατοκύριακο τις επιθέσεις εναντίον του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα, στον οποίο καταλογίζει ότι δεν έκανε «τίποτα» για να αντιμετωπίσει την εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, την ώρα που η διαχείριση της υπόθεσης από τον πρώην πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος πυροδοτεί επικρίσεις και στους κόλπους του ίδιου του του κόμματος.


«Πρόκειται για ένα απίστευτο κόλπο. Κι αν είχαν την πληροφορία γιατί δεν έκαναν τίποτα; Έπρεπε να κάνουν κάτι» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε μια συνέντευξη στην εκπομπή Fox and Friends, την οποία παραχώρησε την Παρασκευή και προβλήθηκε σήμερα.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post την Παρασκευή, η κεντρική υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ είχε προειδοποιήσει τον Μπαράκ Ομπάμα από τον Αύγουστο του 2016 ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δώσει εντολή να διαπραχθούν κυβερνοεπιθέσεις εναντίον του Δημοκρατικού Κόμματος, με στόχο να υπονομεύει την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον και να βοηθήσει τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.


Τον Οκτώβριο όλες οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ κατήγγειλαν δημοσίως την εμπλοκή της Μόσχας. Τον Ιανουάριο, υποστηρίχθηκε ότι ο Πούτιν ήταν ο ιθύνων νους.


Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος πολλαπλασίασε από την Παρασκευή τα tweet εναντίον της κυβέρνησης Ομπάμα, υπονοώντας ότι δεν αντέδρασε διότι «δεν ήθελε να βλάψει την Χίλαρι» Κλίντον.


«Αφού ενημέρωσαν πριν από τις εκλογές του 2016 την κυβέρνηση Ομπάμα ότι οι Ρώσοι παρεμβαίνουν, για ποιο λόγο δεν ελήφθη κανένα μέτρο; Επικεντρωθείτε σε εκείνους, όχι στον Τ» (Τραμπ), επισήμανε σε ένα μήνυμα στο Twitter χθες Σάββατο.
Ωστόσο ο ρόλος που διαδραμάτισε ο Μπαράκ Ομπάμα στο θέμα προκάλεσε ερωτήματα σήμερα, ακόμα κι εντός του κόμματός του.
Ο Άνταμ Σιφ, επικεφαλής των Δημοκρατικών στην επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, τον επέκρινε διότι δεν αντέδρασε νωρίτερα εναντίον της Μόσχας.


«Δεδομένης της σοβαρότητας της υπόθεσης, η κυβέρνηση έπρεπε να έχει επέμβει νωρίτερα εναντίον της Ρωσίας, να αποτρέψει και να επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία νωρίτερα, πρόκειται για ένα σοβαρό σφάλμα» τόνισε ο ίδιος σε δηλώσεις του στο CNN.

πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ- AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Διεθνή / Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Μία φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εγγόνια της, που είχε τραβήξει η Κέιτ Μίντλετον, έχει υποστεί επεξεργασία, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία
NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ