Σάλος στις ΗΠΑ με κωμικό που φωτογραφήθηκε με το κεφάλι του Τραμπ στα χέρια της

Σάλος στις ΗΠΑ με κωμικό που φωτογραφήθηκε με το κεφάλι του Τραμπ στα χέρια της Facebook Twitter
3

Έντονες αντιδράσεις και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η φωτογραφία της κωμικού Κάθι Γκρίφιν που την δείχνει να κρατά στο χέρι της ένα ομοίωμα του κεφαλιού του Ντόναλντ Τραμπ, βουτηγμένο στο αίμα, στο πλαίσιο φωτογράφισης που έκανε με τον Τάιλερ Σιλντς.

Μετά την δημοσίευση της φωτογραφίας, το Twitter γέμισε οργισμένα σχόλια που έκαναν λόγο για ένα αρρωστημένο κόνσεπτ, ενώ σκληρή ήταν και η απάντηση του ίδιου του Αμερικανού Προέδρου, που είπε πως η ηθοποιός θα έπρεπε να ντρέπεται. Μάλιστα, όπως ανέφερε σε σχετικό μήνυμα στο Twitter, η εικόνα έχει ενοχλήσει και τρομάξει ιδιαιτέρως τον 11χρονο γιο του, Μπάρον, που δεν μπορεί να το διαχειριστεί όλο αυτό. «H Κάθι Γκρίφιν θα έπρεπε να ντρέπεται. Τα παιδιά μου, ειδικά ο 11χρονος γιος μου, Μπάρον, περνάνε δύσκολα με όλο αυτό. Άρρωστο!», έγραψε στο μήνυμά του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με ανθρώπους κοντά στην οικογένεια Τραμπ, ο Μπάρον έπαθε πανικό όταν είδε στην τηλεόραση την φωτογραφία με τον αποκεφαλισμένο πατέρα του, γιατί νόμισε πως ήταν αληθινή και έτρεξε ουρλιάζοντας στην μητέρα του, Μελάνια. «Είναι 11. Δεν ξέρει καν ποια είναι η Κάθι Γκρίφιν και το κεφάλι που κρατούσε έμοιαζε στον πατέρα του», αναφέρει μία πηγή. 

Από την πλευρά της, η Μελάνια δήλωσε επίσης ενοχλημένη με την φωτογραφία. «Ως μητέρα, σύζυγος και άνθρωπος, βρίσκω την φωτογραφία πολύ αποκρουστική. Αν αναλογιστεί κανείς μερικές από τις θηριωδίες που συμβαίνουν σήμερα στον κόσμο, μια φωτογραφία σαν αυτή είναι απλώς λάθος και σε κάνει να αναρωτιέσαι για την ψυχική υγεία του ατόμου που έκανε κάτι τέτοιο», σχολίασε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ. 

Μετά τον σάλο που ξέσπασε και σε πολιτικό επίπεδο, με όλα τα κόμματα ανεξαιρέτως ιδεολογίας, να καταδικάζουν το συμβάν, η Κάθι Γκρίφιν απολογήθηκε δημοσίως, ζητώντας συγγνώμη για την πράξη της και υποσχέθηκε να αποσύρει τις φωτογραφίες. «Είμαι κωμικός. Πέρασα τα όρια. Μετακίνησα τα όρια και μετά τα ξεπέρασα», ανέφερε η ηθοποιός σε βίντεο που δημοσίευσε στο Twitter. «Το παράκανα. Η φωτογραφία παραείναι αποκρουστική. Καταλαβαίνω γιατί προσβάλλει κάποιους. Δεν ήταν αστεία. Την κατεβάζω. Θα ζητήσω στον φωτογράφο να την αποσύρει και σας εκλιπαρώ να με συγχωρέσετε. Έκανα ένα λάθος και έσφαλα», συνεχίζει στο μήνυμά της. 

O Τάιλερ Σιλντς, που βρίσκεται πίσω από την αμφιλεγόμενη φωτογραφία, υπερασπίστηκε την ιδέα του αποκαλώντας την «καλλιτεχνική έκφραση». «Ο Τραμπ είναι ο πρόεδρος των social media. Είναι ο πιο πολωτικός πρόεδρος που είχαμε ποτέ. Με οποιονδήποτε σαν αυτόν, η τέχνη θα είχε να κάνει μαζί του. Μ' αρέσει να κάνω πράγματα και να αφήνω τον κόσμο να κρίνει μετά αναλόγως, αλλά καταλαβαίνω πως κάποιοι θα το εκθειάσουν και κάποιοι θα το μισήσουν», είπε ο ίδιος. Μετά την απολογία της Γκρίφιν, η φωτογραφία του όντως έχει διαγραφεί από την ιστοσελίδα του, αλλά ο ίδιος δεν έκανε περαιτέρω σχόλια.

Ανάμεσα σε όσους καταδίκασαν την φωτογραφία ήταν και η Τσέλσι Κλίντον, η οποία αν και πολέμιος του Τραμπ την χαρακτήρισε «ελεεινή και λάθος». «Ποτέ δεν είναι αστείο να κάνεις πλάκα πως θα σκοτώσεις έναν Πρόεδρο», έγραψε στο Twitter.


Με πληροφορίες από Daily Mail και Buzzfeed

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ