Περισσότεροι από 30 οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρήκαν τραγικό θάνατο στην Νιγηρία όταν έπαθαν ηλεκτροπληξία από καλώδιο υψηλής τάσης, την ώρα που έβλεπαν τον αγώνα της αγγλικής ομάδας με την Άντερλεχτ για το Europa League.

 

Σύμφωνα με την «Μanchester Εvening Νews», οι φίλοι των «κόκκινων διαβόλων» είχαν συγκεντρωθεί σε έναν χώρο όπου μεταδίδονται αγώνες στην πόλη Καλαμπάρ, την πρωτεύουσα της πολιτείας Κρος Ρίβερ, όταν ξαφνικά εξερράγη ένας μετασχηματιστής και το καλώδιο έπεσε πάνω στο κτίριο.

 

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, στο χώρο βρίσκονταν περίπου 80 άτομα, αλλά οι περισσότεροι κατάφεραν να βγουν ασφαλείς έξω από την αίθουσα.

 

Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Ben Ayade, δήλωσε: «Είμαστε συντετριμμένοι από το γεγονός ότι οι ζωές νέων ανθρώπων χάθηκαν εξαιτίας της ηλεκτροπληξίας».

 

Μετά το περιστατικό, ο σύλλογος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έσπευσε μέσω Twitter να εκφράσει τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων. «Οι σκέψεις μας είναι με τους οπαδούς της United, τους φίλους και τις οικογένειες που επηρεάστηκαν από τη χθεσινή τραγωδία στην Καλαμπάρ της Νιγηρίας».