HΠΑ: Σε δυο χρόνια έτοιμο το τείχος στο Μεξικό, δηλώνει ο υπ. Εσωτερικής Ασφάλειας

HΠΑ: Σε δυο χρόνια έτοιμο το τείχος στο Μεξικό, δηλώνει ο υπ. Εσωτερικής Ασφάλειας Facebook Twitter
0

Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών John Kelly , ανέφερε σε συνέντευξη του στο κανάλι Fox ότι έχει δεσμευτεί στον Ντόναλντ Τραμπ πως το τείχος κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού θα έχει ολοκληρωθεί εντός δύο ετών.

"Το τείχος θα χτιστεί εκεί όπου χρειάζεται πρώτα, και στη συνέχεια θα συμπληρωθεί. Έτσι το βλέπω εγώ" , είπε ο  Kelly, προσθέτοντας ότι εκτός από τα φυσικά εμπόδια, το τείχος θα περιλαμβάνει και τεχνολογικούς αισθητήρες υψηλής τεχνολογίας αλλά και το κατάλληλο προσωπικό.

Τόνισε ακόμη ότι Λευκός Οίκος συνεργάζεται με το Κογκρέσο, το οποίο θα μπορούσε να συνεισφέρει στα χρήματα για την κατασκευή αν το Μεξικό εξακολουθήσει να αρνείται.

Ο Τραμπ είχε ανακοινώσει ότι το συνολικό κόστος θα κυμανθεί μεταξύ 4-10 δισεκ. δολαρίων, ωστόσο ο τελικός λογαριασμός για το τείχος μήκους περίπου 2 χιλιάδων χλμ. αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερος.  

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Διεθνή / Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Από την 23η Σεπτεμβρίου -όταν άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος- ως την 1η Μαΐου, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 26 υποψήφιοι στις εκλογές της 2ης Ιουνίου στο Μεξικό
NEWSROOM