ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο Τραμπ διαλύει την κληρονομιά Ομπάμα: Υπέγραψε αποχώρηση των ΗΠΑ από την TPP και απαγορεύει τη χρηματοδότηση ΜΚΟ υπέρ των αμβλώσεων

Ο Τραμπ διαλύει την κληρονομιά Ομπάμα: Υπέγραψε αποχώρηση των ΗΠΑ από την TPP και απαγορεύει τη χρηματοδότηση ΜΚΟ υπέρ των αμβλώσεων Facebook Twitter
21

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, άρχισε να διαλύει την “κληρονομιά” των Δημοκρατικών και του Μπαράκ Ομπάμα.

Mόλις τρεις ημέρες από την άφιξή του στο Λευκό Οίκο, υπέγραψε σήμερα, στο Οβάλ Γραφείο, το διάταγμα που βάζει τέλος στη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών στη Σύμπραξη της Περιοχής του Ειρηνικού(Trans-Pacific Partnership -TPP) τη συνθήκη ελευθέρου εμπορίου που διαπραγματευόταν επί σειρά ετών η κυβέρνηση του προκατόχου του, Μπαράκ Ομπάμα.

Η συνθήκη αυτή, που θεωρήθηκε ως αντίβαρο στην αυξανόμενη επιρροή της Κίνας, υπογράφηκε το 2015 από 12 χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού που αντιπροσωπεύουν το 40% της παγκόσμιας οικονομίας και 800 εκ. καταναλωτές. Ωστόσο, δεν είχε τεθεί ακόμη σε εφαρμογή.

«Το είχαμε πει από καιρό» είπε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους που ήταν παρόντες στην τελετή, προσθέτοντας ότι η απόφαση αυτή «είναι ένα καλό πράγμα για τον εργαζόμενο Αμερικανό». Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του είχε χαρακτηρίσει "φρικτή" τη συμφωνία και δεσμεύτηκε ότι οι ΗΠΑ θα αποσύρονταν το συντομότερο δυνατόν από αυτήν.

Στα τέλη του 2016 ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, εκ των υποστηρικτών της συμφωνίας, είχε αναγνωρίσει ότι χωρίς τη συμμετοχή των ΗΠΑ η εφαρμογή της TPP δεν έχει νόημα.

Η συνθήκη αυτή είχε υπογραφεί από 12 χώρες: την Αυστραλία, το Μπρουνέι, τον Καναδά, τη Χιλή, την Ιαπωνία, τη Μαλαισία, το Μεξικό, τη Νέα Ζηλανδία, το Περού, τη Σιγκαπούρη, τις ΗΠΑ και το Βιετνάμ.

Στην ίδια τελετή, ο Τραμπ υπέγραψε ένα διάταγμα με το οποίο παγώνουν οι προσλήψεις σε ομοσπονδιακό επίπεδο και μια οδηγία που απαγορεύει την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση σε διεθνείς, μη κυβερνητικές οργανώσεις οι οποίες τάσσονται υπέρ των αμβλώσεων. Η απόφαση αυτή αναμένεται ότι θα προκαλέσει την έντονη αντίδραση των αμερικανικών οργανώσεων οικογενειακού προγραμματισμού και εκείνων που προασπίζονται τα δικαιώματα των γυναικών. Στην κυβέρνηση του Τραμπ πολλοί αξιωματούχοι έχουν ταχθεί ανοιχτά εναντίον του δικαιώματος στην άμβλωση.

Παρόμοιους περιορισμούς είχε επιβάλει για πρώτη φορά ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ρόναλντ Ρίγκαν, τη δεκαετία του 1980. Ο Δημοκρατικός Μπιλ Κλίντον ήρε τον περιορισμό στην ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, όμως η απόφασή του ακυρώθηκε κατόπιν από τον Ρεπουμπλικανό Τζορτζ Ου. Μπους. Με τη σειρά του, ο Μπαράκ Ομπάμα ακύρωσε την ακύρωση του Μπους.

Διεθνή
21

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

5 σχόλια
Πολυ καλη ιδεα το προφυλακτικο! Θα λειτουργησει εξαιρετικα σε περιπτωσεις βιασμων που εχουν ως αποτελεσμα ανεπιθυμητη εγκυμοσυνη, ή σε γυναικες στις οποιες η εγκυμοσυνη (ακομα κι αν θελουν το παιδι) στην εξελιξη της αποτελει κινδυνο για την υγεια τους!
Δεν απαγόρεψε τις αμβλώσεις και ειδικά στις περιπτώσεις που αναφέρεις δεν πρόκειται να απαγορευτούν ούτε με χειρότερο από τον Τραμπ. Πάγωσε τις προσλήψεις και σταμάτησε χρηματοδοτησεις ΜΚΟ. Αν το έκανε άλλος θα είχαμε ήδη βγάλει στη φόρα πόσα έτρωγαν οι ΜΚΟ...
O Ben Carson (πρωην αντίπαλος του Τραμπ που τωρα είναι στο επιτελείο του) είχε υποσχεθει ακριβως αυτό:Rape and incest are no reasons to terminate a pregnancy, front-running Republican presidential candidate Ben Carson said Sunday.Speaking on NBC's "Meet the Press," Carson said he "would love" to see the Supreme Court's 1973 decision in Roe v. Wade which legalized abortion overturned.Ο δε Τραμπ είχε πει οτι θα ήθελε να δει τις γυναίκες που κανουν αμβλώσεις να τιμωρούνται. Μετά την κατακραυγή τα μπάλωσε κάπως αλλά η πρώτη του αντίδραση ήταν αυτή.
Αγαπητέ το θέμα "άμβλωση" είναι πολύ μεγάλο για να περιοριστούμε στο "ορίζω το σώμα μου". Δεν είναι δίαιτα, αλλά αντίθετα μαζί με αυτό ορίζει και μια ακόμα ζωή.
Πέρυσι η ΤΡΡ εμφανιζόταν περίπου ως η έλευση του αντίχριστου επί γης. Τώρα που την ακυρώνει ο Τραμπ είναι καταστροφή. Όργουελ ζεις, εσύ μας οδηγείς.
Και εγώ αυτό θυμάμαι, μεγάλη μερίδα αριστερό-φιλοσοσιαλιστικών blog καθώς και τα wikileaks (δείτε τα λινκς στο τέλος του κειμένου: http://www.logiosermis.net/2014/04/trans-pacific-partnership.html#.WIcHy7lz8k0) όπου αναφέρουν ότι η TPP είναι το new world order. Αλλά τι να λέμε τώρα ο Τράμπ δεν είναι cool Obama για να είναι αγαπητός στους νεολαίους.
Mπράβο του.Μεγάλος μάγκας που κάνει αυτά που έχει υποσχεθεί.Και σε ότι αφορά τις αμβλώσεις δεν τις απαγορεύει.Σταματά να χρηματοδοτεί κάποια ιδρύματα.Ξερουμε καλά πως λειτουργούν πολλά από αυτά τα ιδρύματα που τάχα για λόγους έρευνας τσεπώνουν εκατομμύρια το χρόνο.Και όσοι διαμαρτύρονται για τις αμβλώσεις ας φροντίζουν να βάζουν προφυλακτικό.Δε χρειζότανε ο Τραμπ για να κάνουν το αυτονόητο.
Ενω εσύ ρε Just a guy εκτός απο ειρωνία μας εγραψες και πολλά επιχειρήματα γιατί πρέπει οι πολίτες(το κράτος) να χρηματοδοτούν την κάθε οργάνωση.Υπάρχουν χορηγοί για αυτό.Αν κάνουν καλή δουλεια θα τους ανταμείψουν οι χορηγοί.
Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό σχολείων σε ολη την αμερικη που δεν διδάσκουν άλλες μεθόδους αντισύλληψης περα απο την αποχή. Η οποία ως γνωστόν είναι το πρωτο που εχει στο μυαλό το του καθε καυλοπυρεσσον 16χρονο.Οσο για τις ΜΚΟ, αν δεν κάνω λαθος αναφέρεται στην planned Parenthood, για την οποία δεν είχε ακουστεί τίποτα απολύτως παρά τις διαφορές εξεταστικές επιτροπές των Ρεπουμπλικάνων. Και παρεμπιπτόντως, εχει υποσχεθεί ότι θα διορισει δικαστές που θα ανατρέψουν την απόφαση που επιτρέπει τις αμβλώσεις. Αυτό είναι απλά το πρωτο βήμα.
@ kinkygreece 23.1.2017 | 21:45Προφανώς δεν έχεις καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Όταν λέμε για αμβλώσεις δεν μιλάμε μόνο για εκείνες των απλώς χωρίς προφυλακτικό, αλλά και για τις αμβλώσεις σε περιπτώσεις κινδύνου της υγείας της γυναίκας μετά από επιπλοκές εγκυμοσύνης ή σε επιπλοκές του εμβρύου που πρόκειται να γεννηθεί με αναπηρία ή με κάποιο σύνδρομο νοητικής στέρησης. Οπότε υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις που αποφασίζεται μία άμβλωση.Και για πες μας, εσύ που ξέρεις καλά αυτά τα ιδρύματα, πως λειτουργούν τάχα για λόγους έρευνας τσεπώνουν εκατομμύρια το χρόνο.....γιατί το να χρηματοδοτούνται τα «αόρατα» ταμεία των μυστικών υπηρεσιών με μυστικά κονδύλια εκατομμυρίων δολαρίων τον χρόνο για να χώνουν τις μύτες τους παντού ανά τον κόσμο και να δημιουργούν ανισορροπίες με τον ένα ή άλλο τρόπο, είναι προτιμότερο από τις χρηματοδοτήσεις υγειονομικής περίθαλψης και πρόνοιας...!
Aγαπητέ Ο Νοων..νοείτω υπάρχουν εκατοντάδες ΜΚΟ που ασχολούνται με αυτά τα θέματα.Για να κόψει την συγκεκριμένη κάποιος λόγος θα υπάρχει.Προφανώς θα τον πολέμησε κατα τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.Ας πρόσεχαν.Δεν πρέπει να εκφράζονται υπερ του ενός ή του άλλου..Δεν είναι αυτός ο ρόλος τους.Αφού ήταν τόσο σίγουροι οτι θα βγει η Κλιντον και τον πολέμησαν με κάθε τρόπο θα υποστούν τις συνέπειες τώρα.Τα λεφτά είναι του κράτους άλλωστε.Οσο για τα "αόρατα" ταμεία είναι άλλη κουβέντα.Μη τα βάζεις όλα σε ένα τσουβάλι επειδή δεν έχεις τι να πεις για το συγκεκριμένο..
Αντιλαμβάνεσαι οτι πολλες απο αυτες τις ΜΚΟ βρισκονται σε εμπόλεμες ζώνες κ περιοχές του τρίτου κοσμου οπου υπαρχουν τεραστιοι πληθυσμοί προσφύγων συγκεντρωμένοι κ ενα πολυ μεγαλο ποσοστο αυτων των αμβλωσεων αφορα θυματα βιασμού ή γυναίκες με επιπλοκές που μπορει να πεθάνουν αν δε γινει η άμβλωση; Ο λεγόμενος global gag rule αφορα τις οργανώσεις του εξωτερικού οχι την Αμερικη κ πιανει ΚΑΙ τις χορηγίες απο ιδωτικους φορείς εφοσον ειναι αμερικανικοί, στην ουσια τους υπαγορεύει ΠΩΣ θα αξιοποιούν τα χρηματα, ενδεικτικά παραθέτω αρθρο https://www.google.gr/amp/www.vox.com/platform/amp/identities/2017/1/23/14356582/trump-global-gag-rule-abortion?client=ms-unknown BTW πιστευεις οτι παντου στον κοσμο οι γυναικες ετσι απλα εχουν προσβαση στην αντισύλληψη ή εχουν γνωση των διαφόρων μεθόδων; Πιστευεις οτι οι γυναικες στον υπολοιπο πλανητη εχουν την ιδια προσβαση με αυτες στον δυτικό κοσμο κ οτι ολες οι οι μη κυβερνητικές οργανώσεις ειναι διεφθαρμένες κ απλα ξεπλένουν χρημα κ οχι οτι πολλες απο αυτες παράγουν εργο κ προσπαθούν να βοηθήσουν κ να επιμορφωσουν;
Εξυπνάδες. Είναι είδηση επειδή δεν είμαστε απίκο να ξέρουμε τι είχε υποσχθεί προεκλογικά, αλλά ενδιαφέρει το γεγονός ότι τα κάνει, διότι έχουν τέτοια επίπτωση που κάποια από αυτά θα μας επηρεάσουν. άμεσα ή έμμεσα, σύντομα ή σε βάθος χρόνου. Επίσης, επειδή ξηλώνει σημαντικές πολιτικές που θεωρούνται η κληρονομιά του προηγούμενου.
Η κληρονομιά του Ομπάμα είναι για τους εκτός Αμερικής που αρέσκονται να εξιδανικεύουν πρόσωπα από μακρια.Αν ήταν τόσο καλός για την Αμερική δεν θα έβγαινε ο Τραμπ αλλά η Κλίντον που θα ήταν συνεχιστής του έργου του.
Έχεις δίκιο.Εμείς είμαστε χώρα του Ειρηνικού που εξάγει και αυτό γίνετε πρώτη φορά: " Παρόμοιους περιορισμούς είχε επιβάλει για πρώτη φορά ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ρόναλντ Ρίγκαν, τη δεκαετία του 1980. Ο Δημοκρατικός Μπιλ Κλίντον ήρε τον περιορισμό στην ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, όμως η απόφασή του ακυρώθηκε κατόπιν από τον Ρεπουμπλικανό Τζορτζ Ου. Μπους. Με τη σειρά του, ο Μπαράκ Ομπάμα ακύρωσε την ακύρωση του Μπους Πηγή: www.lifo.gr"Οπότε άρχισε να διαβάσεις πρώτα και να ανησυχείς για αυτούς όλους που μας επηρέαζαν και μας επηρεάζουν τόσα χρόνια εδώ που ζεις. (γιατί μηδενός εξαιρουμένου κανείς δεν έκανε αυτά που είπε. )