Στις 18:30 μ.μ. το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Ρέντσι

Στις 18:30 μ.μ. το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Ρέντσι Facebook Twitter
0

Το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Ρέντσι θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας στις 6:30 μ.μ.

Στη συνέχεια, ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός θα μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο για την επίσημη υποβολή της παραίτησής του.

Στο μεταξύ, σε σύντομη γραπτή δήλωσή του, ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα υπογραμμίζει: «υπάρχουν γεγονότα και δεσμεύσεις και οι θεσμοί πρέπει να εγγυηθούν τον σεβασμό τους, προσφέροντας απαντήσεις στο ύψος των περιστάσεων». Σε πρώτη ανάγνωση, η δήλωση αυτή φαίνεται πως δείχνει ότι ο Ιταλός πρόεδρος δεν προσανατολίζεται στην άμεση προκήρυξη βουλευτικών εκλογών.»

Στο μεταξύ, στην απουσία του Ιταλού υπουργού Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν από το σημερινό Eurogroup εστιάζει η εφημερίδα La Repubblica.

Στην συνεδρίαση των υπουργών Oικονομικών της Ευρωζώνης, την Ιταλία εκπροσωπεί ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Oικονομικών της Ρώμης, Βιντσέντσο Λα Βία.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, η απουσία αυτή οφείλεται στην επικείμενη παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι και της κυβέρνησής του, αλλά και στο ότι ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα θα μπορούσε να αναθέσει ακόμη και σήμερα εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης.

Ως γνωστόν, δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρουν τον Πάντοαν να συμπεριλαμβάνεται στους επικρατέστερους υποψήφιους για την πρωθυπουργία.

Η «La Repubblica» εκτιμά πάντως ότι η απουσία του Πάντοαν από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης δεν βοηθά την χώρα, από την στιγμή που ο ιταλικός προϋπολογισμός για το 2017 είναι ακόμη υπό εξέταση και το Eurogroup ετοιμάζεται πιθανότατα να ζητήσει από την Ιταλία μείωση των δαπανών του δημοσίου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ