Απεργία την Πρωτομαγιά

O Tραμπ κέρδισε και επισήμως το Μίσιγκαν

O Tραμπ κέρδισε και επισήμως το Μίσιγκαν Facebook Twitter
2

Η πολιτεία του Μίσιγκαν ανακοίνωσε επίσημα ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ νίκησε την Χίλαρι Κλίντον στην τοπική εκλογική μάχη που έφερε τους δύο αντιπάλους σε απόσταση αναπνοής σε αριθμό ψήφων, δίνοντας επίσημα πλέον στον Τραμπ τις 16 ψήφους εκλεκτόρων της πολιτείας τρεις εβδομάδες μετά τις εκλογές.

 

"Ο Τραμπ υπερισχύει της Κλίντον κατά 10.704 ψήφους", είπε η γραμματέας της πολιτείας Ρουθ Τζόνσον μετά από την βεβαίωση από την πολιτειακή επιτροπή εκλογών.

 

Η νίκη του ρεπουμπλικανού Τραμπ στη βόρεια πολιτεία του έδωσε 306 ψήφους εκλεκτόρων σε αντίθεση με τη δημοκρατική Κλίντον, που κέρδισε 232. Το Μίσιγκαν είναι η τελευταία πολιτεία να επιβεβαιώσει το αποτέλεσμα των εκλογών της.

 

Η υποψήφια των Πράσινων Τζιλ Στάιν αναμένεται να ζητήσει ανακαταμέτρηση των ψήφων στο Μίσιγκαν, όπως έχει ήδη κάνει για το Ουισκόνσιν. Έχει προθεσμία μέχρι αύριο.

 

Αυτές οι αιτήσεις δεν γίνονται δεκτές αυτόματα, ενώ ο Τραμπ έχει στη διάθεσή του επτά ημέρες για να προβάλλει ένσταση, πράγμα που μπορεί να μεταφέρει τη διαδικασία ανακαταμέτρησης στα μέσα Δεκεμβρίου. Το σώμα εκλεκτόρων αναμένεται να συναντηθεί στις 19 Δεκεμβρίου ώστε τα μέλη του να ψηφίσουν τελικά για τον πρόεδρο βάσει των αποτελεσμάτων των πολιτειών.

2

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Ειναι παρα πολυ ενδιαφερον το συστημα των "εκλεκτορων".Πολυ περισσοτερο απο οταν καθιερωθηκε,μετα την ιδρυση του κρατους των ΗΠΑ.Διοτι αν τοτε ειχε μια λογικη,τωρα οδηγει σε "τερατογενεσεις",Τα προσφατα αποτελεσματα ειναι ενδεικτικα .Πεντε ,μονον,πολιτεις κριθηκαν "στο νημα",ητοι με διαφορα μεταξυ πρωτου και δευτερου απο 0,3 εως 1,3 %.Απο αυτες ο Ντοναλντ Τραμπ κερδισε τις τεσσερις,Μισιγκαν,Πενσυλβανια,Ουισκονσιν και Φλοριδα,ενω η Χιλλαρυ Κλιντον μολις μια,το Νιου Χαμσαιρ.Το αθροισμα των εκλεκτορων των εν λογω πολιτειων που κερδισε ο Τραμπ ειναι 75.Της Κλιντον 4.Το συνολικο αθροισμα των εκλεκτορων που κερδισε εκαστος ειναι Τραμπ 306,Κλιντον 232.Διαφορα 74.Ητοι εαν η Χιλλαρυ ειχε κερδισει ,ας πουμε,μονον δυο απο τις τεσσερις του Τραμπ,ητοι την Φλοριντα και το Ουισκονσιν, παιρνοντας μερικες χιλιαδες ψηφους παραπανα,θα ειχε εκλεγει αυτη Προεδρος των ΗΠΑ. Η Χιλλαρυ ομως στο συνολο των ψηφισαντων στην χωρα δεν ελαβε λιγοτερες ψηφους απο τον Τραμπ,ουτε καν λιγες χιλιαδες περισσοτερες.Ελαβε πανω απο δυο εκατομμυρια περισσοτερες ψηφους απο τον Ντοναλντ Τραμπ !Ο οποιος ομως εξελεγη Προεδρος κερδιζοντας τους εκλεκτορες τεσσαρων Πολιτειων με λιγες δεκαδες χιλιαδες ψηφους διαφορα,συνολικα !Εαν το ολο θεμα δεν ηταν τοσο σοβαρο για ολη την ανθρωποτητα θια ελεγα οτι ειναι πολυ....διασκεδαστικο !!!