Ρώτησαν τον Άσαντ πώς κοιμάται μετά τους θανάτους παιδιών - Απάντησε πως κοιμάται, τρώει και αθλείται κανονικά

Ρώτησαν τον Άσαντ πώς κοιμάται μετά τους θανάτους παιδιών - Απάντησε πως κοιμάται, τρώει και αθλείται κανονικά Facebook Twitter
6

Μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει η απάντηση που έδωσε ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ- Άσαντ όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για τους καθημερινούς θανάτους τόσων παιδιών στη Συρία και τα συναισθήματα που του προκαλούν.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση του δημοσιογράφου των Sunday Times αν κοιμάται τα βράδια μετά από όλα αυτά τα παιδιά στο Χαλέπι και άλλα μέρη της Συρίας που σκοτώνονται κάθε μέρα, ο Πρόεδρος Άσαντ φέρεται να γέλασε και στην συνέχεια απάντησε: «Το γνωρίζω το νόημα αυτής της ερώτησης. Κοιμάμαι κανονικά, κοιμάμαι και εργάζομαι και τρώω κανονικά και αθλούμαι».

«Είναι λάθος των τρομοκρατών και μιλάμε για πόλεμο, όχι φιλανθρωπία» συνέχισε, ανασηκώνοντας τους ώμους του, απαντώντας επίσης στο πώς αισθάνεται με τους σκοτωμούς χιλιάδων πολιτών. «Στον πόλεμο πάντα έχεις τραυματισμούς και θανάτους αθώων. Τι κάνεις; Ό,τι καλύτερο μπορείς. Οι τρομοκράτες παραμένουν στο Χαλέπι και χρησιμοποιούν πολίτες σαν ανθρώπινες ασπίδες» πρόσθεσε. «Δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς και να λέμε, "Μην καταστρέφετε την πόλη". Οι άνθρωποι είναι πιο σημαντικοί από την πόλη, οπότε πρέπει να κάνουμε το καλύτερο για εκείνους» κατέληξε.

Επιπλέον, επανέλαβε τους ισχυρισμούς του πως η ομάδα πολιτών που διασώζει θύματα αεροπορικών επιδρομών «Λευκά Κράνη», φετινοί υποψήφιοι για το βραβείο Νόμπελ, χειραγωγούν την κοινή γνώμη και κατασκευάζουν φωτογραφίες από νεκρά παιδιά. Στο παρελθόν έχει πει πως η φωτογραφία ενός τραυματισμένου 5χρονου αγοριού που τραβήχτηκε μετά από μια αεροπορική επιδρομή ήταν ψεύτικη. Πρόκειται για την περιβόητο στιγμιότυπο με τον σαστισμένο Omran Daqneesh με το πρόσωπό του καλυμμένο από σκόνη και αίμα, που έκανε τον γύρο του κόσμου, στρέφοντας την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στο ισοπεδωμένο, πολύπαθο Χαλέπι.

«Η δαιμονοποίηση έχει κορυφωθεί» σημείωσε ο Πρόεδρος Άσαντ, τονίζοντας πως οι πολίτες της Συρίας έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε εκείνον και τους ισλαμιστές τρομοκράτες.  

Στη συνέχεια, μιλώντας για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο, σχολίασε πως η Δύση θα αναγκαστεί να τον αποδεχθεί. «Είναι δικτάτορας, σκοτώνει τους δικούς τους, ρίχνει βόμβες... δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο που μπορούν να πουν για εμένα» ανέφερε.

* Με πληροφορίες από Independent

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Διεθνή / Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Από την 23η Σεπτεμβρίου -όταν άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος- ως την 1η Μαΐου, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 26 υποψήφιοι στις εκλογές της 2ης Ιουνίου στο Μεξικό
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Τι θελατε να πει δηλαδη?Μετα απο εναν πολυετη αιματηρο πολεμος μεσω αντιπροσωπων που προκαλεσαν και χρηματοδοτησαν κυριως οι Αμερικανοι, η Τουρκια το Καταρ και η Σαουδικη Αραβια με ολη την Δυση να εχει πεσει επανω του με σκοπο να τον ανατρεψει δαιμονοποιωντας τον.Η Συρια πριν τον πολεμο αυτο ηταν μια χωρα που συνηπηρχαν ειρηνικα Σουνιτες, Σιητες και Χριστιανοι πριν αναλαβουν δραση τα Ορκ του ISIS.
Ναι. Παρά την τεραστια διαφθορά, την παντελή έλλειψη ανθρώπινων δικαιωμάτων κλπ επί Άσαντ. Μαλλον κι εσείς δεν εχετε μιλήσει ποτέ με Σύριο...
Σε μια γελοία ερώτηση, απάντησε ανάλογα. Σίγουρα νοιάζεται περισσότερο για τους συμπολίτες του από τον κάθε Άγγλο δημοσιογράφο πάντως και 5-6 χρόνια χρόνια, παλεύει με τα τέρατα που αυτοί (και οι κολλητοί τους) εξέθρεψαν.