Nεαρός Αυστραλός επέζησε δύο εβδομάδες στη ζούγκλα της Μαλαισίας πίνοντας νερό και τρώγοντας φτέρες

Nεαρός Αυστραλός επέζησε δύο εβδομάδες στη ζούγκλα της Μαλαισίας πίνοντας νερό και τρώγοντας φτέρες Facebook Twitter
0

Ένας νεαρός άντρας από την Αυστραλία που είχε εξαφανιστεί στη μαλαισιανή ζούγκλα, βρέθηκε ζωντανός, αλλά πολύ αδυνατισμένος και με το σώμα του καλυμμένο από βδέλλες.

Ο Andrew Gaskell εντοπίστηκε από διασώστες στην Μαλαισία στο εθνικό πάρκο Mulu την Τρίτη και είπε πως επέζησε δύο εβδομάδες τρώγοντας άγριες φτέρες και πίνοντας νερό.

Είχε αναφερθεί ως εξαφανισμένος από τις 18 Οκτωβρίου όταν έφυγε για πεζοπορία στο πάρκο Sarawak, ενώ το κινητό του δεν είχε σύνδεση. Ο Gaskell χάθηκε καθώς δεν ακολούθησε τους τοπικούς κανονισμούς του πάρκου που απαιτούν ο κάθε επισκέπτης να συνοδεύεται από οδηγό.

Nεαρός Αυστραλός επέζησε δύο εβδομάδες στη ζούγκλα της Μαλαισίας πίνοντας νερό και τρώγοντας φτέρες Facebook Twitter

Ο 25χρονος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε ένα μαλαισιανό νοσοκομείο. Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο είπε πως προς το τέλος ήταν αρκετά ανήσυχος πως δεν θα τα καταφέρει και ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσε στους γονείς τους.

Μιλώντας για τη περιπέτειά του είπε πως χάθηκε σε κάποιο σταυροδρόμι και πως τα πόδια του είχαν τραυματιστεί και ήταν πολύ δύσκολο να περπατήσει. «Τα νύχια μου μολύνθηκαν και με δάγκωσαν πολλά πράγματα», είπε.

Όταν βρέθηκε ήταν σε θέση να μιλήσει με τους διασώστες του, αλλά αδυνατισμένος και με βδέλλες στα πόδια του, αναφέρει τοπική εφημερίδα ενώ ένα αξιωματούχος ανέφερε πως ήταν πολύ τυχερός που κατάφερε να επιζήσει στο Mulu National Park που καλύπτεται κυρίως από πυκνή ζούγκλα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Διεθνή / Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Από την 23η Σεπτεμβρίου -όταν άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος- ως την 1η Μαΐου, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 26 υποψήφιοι στις εκλογές της 2ης Ιουνίου στο Μεξικό
NEWSROOM
Πέθανε ο δημοσιογράφος Φράνκο Ντι Μάρε - Ο σπάνιος καρκίνος που θεωρούσε ότι συνδέεται με τη Γιουγκοσλαβία

Διεθνή / Πέθανε ο δημοσιογράφος Φράνκο Ντι Μάρε - Ο σπάνιος καρκίνος που θεωρούσε ότι συνδέεται με τη Γιουγκοσλαβία

Σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε αναφερθεί στις αιτίες της ασθένειάς του, η οποία θεωρούσε ότι συνδεόταν με την έκθεση σε απεμπλουτισμένο ουράνιο και σε αμίαντο, κυρίως στην πρώην Γιουγκοσλαβία και στο Κόσοβο
NEWSROOM
Νάνσι Πελόζι: Σε κάθειρξη 30 ετών καταδικάστηκε ο άνδρας που εισέβαλε στο σπίτι της και τραυμάτισε τον σύζυγό της

Διεθνή / Νάνσι Πελόζι: Σε κάθειρξη 30 ετών καταδικάστηκε ο άνδρας που εισέβαλε στο σπίτι της και τραυμάτισε τον σύζυγό της

Ο Πολ Πελόζι, 82 ετών, υπέστη κρανιοεγκεφαλικό κάταγμα και άλλα τραύματα που τον επηρεάζουν μέχρι και σήμερα, όπως περιέγραψε σε επιστολή του προς το δικαστήριο πριν από τη σημερινή ανακοίνωση της απόφασης
NEWSROOM