Απεργία την Πρωτομαγιά

Τουρκία: Ο Ερντογάν αντικατέστησε τα 3/4 των αστυνομικών διευθυντών σε όλη τη χώρα

Τουρκία: Ο Ερντογάν αντικατέστησε τα 3/4 των αστυνομικών διευθυντών σε όλη τη χώρα Facebook Twitter
0

Όπως αναφέρει σήμερα η Εφημερίδα της Κυβέρνησης, στο πλαίσιο της σαρωτικής καταστολής που ξεκίνησε τον Ιούλιο μετά την αποτυχία του στρατιωτικού πραξικοπήματος, οι τουρκικές αρχές έχουν αντικαταστήσει τα τρία τέταρτα των επαρχιακών αστυνομικών διευθυντών.

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου, οι αρχές της χώρας συνέλαβαν 35.000 ανθρώπους και απέλυσαν ή έθεσαν σε διαθεσιμότητα περισσότερους από 100.000, από τις δημόσιες υπηρεσίες, το δικαστικό σώμα, την αστυνομία και αλλού.

Οι επικεφαλής της αστυνομίας σε 61 από τις 81 επαρχίες της Τουρκίας έχουν επανατοποθετηθεί σε θέσεις εκτός των επαρχιών τους, σύμφωνα με το διάταγμα που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Δεν αναφέρεται από πότε ισχύει η επανατοποθέτηση.

Την ίδια στιγμή, οι αρχές συνέλαβαν 81 αξιωματικούς της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη όπως μετέδωσε το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Το γραφείο του επικεφαλής της εισαγγελίας στην Κωνσταντινούπολη εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για 125 αστυνομικούς και πραγματοποιούνται έφοδοι για να συλληφθούν και οι υπόλοιποι.

Εισαγγελείς στη Σμύρνη έχουν εκδώσει επίσης εντάλματα σύλληψης 55 προσώπων στο πλαίσιο των ερευνών, πρόσθεσε το Dogan. Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει 30 πρόσωπα, περιλαμβανομένων ακαδημαϊκών και φοιτητών σε έφοδο στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της επαρχίας, ανέφερε.

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ