Κατέρρευσε κτίριο στο Τελ Αβίβ - Πολλοί τραυματίες και αγνοούμενοι

Κατέρρευσε κτίριο στο Τελ Αβίβ - Πολλοί τραυματίες και αγνοούμενοι Facebook Twitter
0

Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν και πολλοί άλλοι φέρονται αγνοούμενοι σήμερα το πρωί μετά την κατάρρευση ενός κτιρίου στο βορειοανατολικό Τελ-Αβίβ, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία. Όπως έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες διάσωσης, πρόκειται για ένα υπό κατασκευή υπόγειο γκαράζ.

Οι διασώστες έκαναν γνωστό πως ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά και πέντε ελαφρά, όλοι τους όμως έχουν απομακρυνθεί από το κτίριο.

Παρόλα αυτά, πολλοί εργάτες που δούλευαν στο εργοτάξιο δεν έχουν δώσει το παρόν, ανακοίνωσε η αστυνομία χωρίς να κάνει γνωστό τον αριθμό τους. Η ισραηλινή τηλεόραση έκανε λόγο για 15 αγνοούμενους. Ξένοι δημοσιογράφοι αναφέρουν πως οι αγνοούμενοι είναι πιθανόν να ξεπερνούν τους 30.

Δεν είναι σαφείς οι συνθήκες στις οποίες συνέβη η κατάρρευση του κτιρίου. Τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν ένα μεγάλο υπόγειο εργοτάξιο. Η σκεπή φαίνεται να έχει καταρρεύσει, προκαλώντας την κατάρρευση των επιπέδων που βρίσκονταν από κάτω.

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής δήλωσε πως αρχικά κατέρρευσε τμήμα της τριώροφης δομής, με αποτέλεσμα να πέσει ένας γερανός και να κατεδαφίσει ακόμη μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου του πάρκινγκ, που είχε εν μέρει ολοκληρωθεί.

Σημαντικά σωστικά μέσα έχουν σταλεί επιτόπου. Η περίμετρος έχει αποκλεισθεί για να διευκολυνθεί η αποστολή βοήθειας.

«Όταν έφτασα, έπεσα πάνω σε πολλούς τραυματίες που είχαν ακόμη τις αισθήσεις τους και είχαν βγει μόνοι τους από τα συντρίμμια», δήλωσε ο Μοσέ Λεβί, ένας εθελοντής της σωστικής οργάνωσης United Hatzalah.

«Η στέγη ενός γκαράζ φαίνεται πως κατέρρευσε. Την ώρα που μέλη της ομάδας πρώτων βοηθειών περιέθαλπαν επιτόπου τους τραυματίες, ενημερωθήκαμε ότι υπάρχουν αγνοούμενοι και είναι πιθανόν παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια», δήλωσε σύμφωνα με την United Hatzalah.

Από τα σωστικά συνεργεία έγινε γνωστό πως μερικοί από τους εννέα ανθρώπους που πιστεύεται πως είναι παγιδευμένοι στα συντρίμμια έκαναν επαφή με τους διασώστες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ και Ruptly

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Νέο βίντεο από το φορτηγό που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και κρεμάστηκε από γέφυγρα

Διεθνή / ΗΠΑ: Νέο βίντεο από το φορτηγό που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και κρεμάστηκε από γέφυγρα

Στο βίντεο που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο φαίνεται η 26χρονη Σίντνεϊ Τόμας  να προσπαθεί να «κρατήσει» το φορτηγό στον δρόμο και τελικά να ουρλιάζει όταν το όχημα κρεμάστηκε στο κενό
NEWSROOM
Πούτιν: «Η κατάληψη του Χάρκοβο δεν αποτελεί μέρος του σχεδίου της Ρωσίας»

Διεθνή / Αινιγματικός Πούτιν: «Η κατάληψη του Χαρκόβου δεν αποτελεί μέρος του σχεδίου της Ρωσίας»

Το Χάρκοβο δέχεται αλλεπάλληλες επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες - Αναλυτές εκτιμούν ότι η Μόσχα επιδιώκει να διευρύνει τη γραμμή του μετώπου προκειμένου να εξαντλήσει περαιτέρω την ουκρανική άμυνα
NEWSROOM
Έκπληξη από τον βασιλιά Κάρολο: Πήγε στην Όπερα του Λονδίνου και υποκλήθηκε στη σκηνή μαζί με τους καλλιτέχνες

Διεθνή / Έκπληξη από τον βασιλιά Κάρολο: Πήγε στην Όπερα του Λονδίνου και υποκλίθηκε στη σκηνή μαζί με τους καλλιτέχνες

Ο Βρετανός μονάρχης παρακολούθησε παράσταση προς τιμήν του μαέστρου που διηύθυνε την ορχήστρα στη στέψη του - Η λακωνική απάντηση όταν ρωτήθηκε για την υγεία του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ