Iσπανία: Το Ίδρυμα Ταυρομαχιών προσφεύγει στη δικαιοσύνη για τα μηνύματα μίσους κατά του νεκρού ταυρομάχου

Iσπανία: Το Ίδρυμα Ταυρομαχιών προσφεύγει στη δικαιοσύνη για τα μηνύματα μίσους κατά του νεκρού ταυρομάχου Facebook Twitter
4

Ο τραγικός θάνατος του ταυρομάχου Victor Barrio από τα κέρατα ενός ταύρου στην αρένα, δεν προκάλεσε στα κοινωνικά δίκτυα μόνο αναρτήσεις λύπης αλλά και χαράς, καθώς κάποιοι χρήστες που ζητούν την κατάργηση των ταυρομαχιών γιόρτασαν με tweet, που προσέβαλαν τη μνήμη του νεκρού. Tweet όπως «τον δολοφόνο  θα τον φάνε τώρα τα σκουλήκια» ή «τώρα παίρνει έναν υπνάκο, έκανε τέχνη» ήταν ανάμεσα σε αυτά που προκάλεσαν αντιδράσεις, ενώ τα μηνύματα σε αυτό το ύφος δεν ήρθαν μόνο από την Ισπανία αλλά και από το εξωτερικό. Ένα από αυτά έγραφε: «Ελπίζω να ένιωσε απέραντο πόνο και να πέθανε αργά. Το να μετατρέπεις τα βασανιστήρια σε άθλημα είναι απλά διεφθαρμένη βλακεία». Από την επίθεση των ικανοποιημένων με το θάνατο του ταυρομάχου δεν γλύτωσε και η σύζυγος του που τον είδε να πεθαίνει από την κερκίδα. «Παντρεύτηκε έναν δολοφόνο και είναι συνεργός», έγραψε ένας χρήστης.

Λόγω της έκτασης αυτών των αντιδράσεων αυτού του ύφους, το ίδρυμα για τις Ταυρομαχίες, αποφάσισε να αναλάβει νομική δράση, συγκεντρώνοντας τουλάχιστον 50 προσβλητικά tweet για τα οποία θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. Ο νομικός σύμβουλος του Ιδρύματος, συλλέγει όλα τα στοιχεία για να φανεί αν τα μηνύματα αυτά  αποτελούν συστατικό στοιχείο του εγκλήματος της δυσφήμησης, οπότε οι παραβάτες θα τιμωρηθούν μέχρι και με ποινή φυλάκισης  14 μηνών.

Iσπανία: Το Ίδρυμα Ταυρομαχιών προσφεύγει στη δικαιοσύνη για τα μηνύματα μίσους κατά του νεκρού ταυρομάχου Facebook Twitter

Επίσης, αναλύονται τα tweets ώστε να γίνει διάκριση μεταξύ των μηνυμάτων που είναι ηθικά καταδικαστέα και εκείνων που συνιστούν εγκληματική δραστηριότητα. Αύριο θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από το Ίδρυμα, ώστε να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει.

Στην πραγματικότητα, το Ίδρυμα αποφάσισε να αναλάβει δράση μετά τις καταγγελίες από πολίτες, ακραίων μηνυμάτων κατά του νεκρού ταυρομάχου. Ακόμη και παρουσιαστές της ισπανικής τηλεόρασης ζήτησαν να γίνει σεβαστή η μνήμη του νεκρού.

Με πληροφορίες από την El Mundo

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Διεθνή / Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Από την 23η Σεπτεμβρίου -όταν άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος- ως την 1η Μαΐου, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 26 υποψήφιοι στις εκλογές της 2ης Ιουνίου στο Μεξικό
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Και εδώ μέσα κάποια σχόλια ιδιαίτερα πικρόχολα συνιστούν προσβολή νεκρού το λιγότερο. Ασχέτως ποιός ήταν αυτός και τι έκανε. Έχουμε καταντήσει κριτές των πάντων.Είναι άξιο ψυχιατρικής διερεύνησης το γεγονός ότι κάποιοι εξαντλούν την ευαισθησία τους προς τα ζώα και είναι παντελώς αναίσθητοι προς οποιονδήποτε άνθρωπο τυγχάνει να έχει διαφορετικές απόψεις από τις δικές τους.Πώς μπορεί κάποιος να θεωρείται φιλόζωος, εάν δεν είναι φιλάνθρωπος πρώτα;
Είναι άξιο ψυχιατρικής διερεύνησης το γεγονός ότι κάποιοι τσουβαλιάζουν τους φιλόζωους με τόσο naive σχόλια.Οι φιλόζωοι δεν είναι αναίσθητοι προς οποιονδήποτε άνθρωπο τυγχάνει να έχει διαφορετικές απόψεις από τις δικές τους. Δεν τους ενοχλεί αν κάποιος δεν αγαπάει τα ζώα. Τους ενοχλεί αφάνταστα όμως αν κάποιος τα βασανίζει και τα σκοτώνει. Δεν επιβάλουν με το ζόρι την αγάπη για άλλα πλάσματα που δεν μπορούν να αμυνθούν. Θα ήθελαν όμως να επιβάλουν με το ζόρι τιμωρία σε κτηνάνθρωπους που ταλαιπωρούν τα ζώα. Μπορείς να μην αγαπάς τα ζώα, μπορείς να είσαι αδιάφορος. Δεν μπορείς όμως να τους φέρεσαι με τόσο χυδαίο τρόπο.Και φυσικά είμαστε κριτές. Και συ κριτής είσαι. Ποιος θα μας το απαγορέψει? Ο Ερντογάν είναι από την άλλη πλευρά των συνόρων δεν είναι από δω μεριά. Όπως κρίνεις εσύ - και κάποιοι άλλοι ονόματα δεν λέμε οικογένειες δεν θίγουμε - έτσι κρίνουμε και μεις. Και κάτι τελευταίο: Όπως βλέπουν οι περισσότεροι έναν βιαστή παιδιών και του εύχονται τα χειρότερα, έτσι βλέπουν και οι φιλόζωοι έναν βασανιστή και φονιά των ζώων. Deal with it.
Το τι κάνεις εσύ και πως σκέφτεσαι, αφορά εσένα. Το σχόλιο μου απευθύνεται σε όλους έχουν την λανθασμένη εντύπωση ότι οι φιλόζωοι είναι κακόψυχοι, χρήζουν ψυχιατρικής διερεύνησης και θέλουν το κακό των συνανθρώπων τους. Όχι δεν ισχύει αυτό. Δεν θέλουν το κακό όλων των συνανθρώπων τους, θέλουν να τιμωρηθούν οι πραγματικοί σκατόψυχοι. Δηλαδή τρέχουμε για να σώσουμε ζώα, αγωνιζόμαστε, κάνουμε τη δουλειά που πρέπει να κάνουν οι Δήμοι (και δεν την κάνουν), προσπαθούμε να βοηθήσουμε τρομοκρατημένα και δυστυχισμένα πλάσματα που πέφτουν στα νύχια σκατόψυχων και την ακούμε και από πάνω!! Δεν πάμε καλά!Για όνομα του θεού, άλλοι έχουν το πρόβλημα, άλλοι το δημιουργούν και το λούζονται οι φιλόζωοι! Είναι ο φιλόζωος κακόψυχος που εύχεται το κακό ενός κτήνους (και παραμένει στην ευχή - ούτε ένας φιλόζωος δεν σκότωσε κάποιον φονιά ζώου) και δεν είναι το κτήνος που καίει ζωντανά τα ζώα! Κλασική μεταφορά ευθυνών. Δηλαδή υπάρχουν φασίστες που χτυπάνε κόσμο, γκέι και αλλοδαπούς και το πρόβλημα δεν είναι οι φασίστες αλλά αυτοί που εύχονται το κακό τους!Άλλο είναι το πρόβλημα και άλλος το δημιουργεί, οπότε ξεκολλήστε από το κατηγορητήριο εναντίον των φιλόζωων, δεν είναι αυτοί οι εγκληματίες.Και επίσης ξεκολλήστε και από τη δικαιολογία της ψυχικής ασθένειας, κάποιος που βασανίζει ενα παιδί, ή ένα ζώο δεν είναι απαραίτητα ψυχοπαθής. Υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να είναι σκατοχαρακτήρας και κακός άνθρωπος, υπάρχουν πολλοί εκεί έξω.
BoxerΜάλλον εσύ τσουβαλιάζεις τους φιλόζωους όλους μαζί.Φιλόζωοι είναι και οι εξής:- Αυτοί που έχουν περιστέρια στις ταράτσες (που κουτσουλάνε τους πάντες), αλλά ρίχνουν φόλα στις γάτες των άλλων.- Οι Ιδιοκτήτες αλόγων (αυτοί πρέπει να πληρώνουν και μεγάλους φόρους)- Ο κύριος από την Κοζάνη μετα 7 ροτβάιλερ- Αυτοί που έχουν πανάκριβα σκυλιά και γατιά ράτσαςαλλά σνομπάρουν τα ημίαιμα. - Αυτοί που αφήνουν νεογέννητα να μεγαλώνουν με πύθωνες και ταραντούλες.Όπως καταλαβαίνεις όλοι οι φιλόζωοι δεν είναι απαραίτητα και καλοί άνθρωποι, επειδή ντε και καλά αγαπούν τα ζώα.Πολλοί με την αγάπη τους προς τα ζώα και μόνο, επιδιώκουν κάποιο είδος ιδιότυπου εξαγνισμου.