Νέο αιματηρό χτύπημα των τζιχαντιστών - 80 νεκροί και 130 τραυματίες στη Βαγδάτη

Νέο αιματηρό χτύπημα των τζιχαντιστών - 80 νεκροί και 130 τραυματίες στη Βαγδάτη Facebook Twitter
Η επίθεση σημειώθηκε σ' έναν εξαιρετικά πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της συνοικίας Καράντα
0

Τουλάχιστον 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 130 τραυματίσθηκαν πριν από τα χαράματα σήμερα από επίθεση καμικάζι στη Βαγδάτη, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, δήλωσαν αξιωματουχοι.


Πρόκειται για τον βαρύτερο απολογισμό που έχει ανακοινωθεί φέτος για μία μόνο επίθεση στην ιρακινή πρωτεύουσα. Η επίθεση σημειώθηκε σ' έναν εξαιρετικά πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της συνοικίας Καράντα, όπου πολλοί κάτοικοι πηγαίνουν για να κάνουν τα ψώνια τους πριν από τη γιορτή που σηματοδοτεί το τέλος του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού.

Την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE.

Ο Σάαντ Μάαν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Ιράκ, δήλωσε ότι η έκρηξη οφειλόταν σε ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά, που πυροδοτήθηκαν κοντά σε ένα εστιατόριο. Πολλά καταστήματα πήραν φωτιά μετά την έκρηξη, πρόσθεσε.
Το σουνιτικό ΙΚ ανέφερε σε μήνυμά του που επικαλείται η SITE ότι ένας από τους τζιχαντιστές του έκανε επίθεση καμικάζι στη συνοικία Καράντα με στόχο συγκεντρωμένους σιίτες. 


Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Σουμάρια, μια δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε στη σιιτική συνοικία αλ Σάαμπ, στον βόρειο τομέα της ιρακινής πρωτεύουσας, και υπάρχουν αρκετά θύματα.


Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος διαπράττει συχνά επιθέσεις εναντίον αμάχων στη Βαγδάτη και σε άλλες ιρακινές πόλεις.
Το ΙΚ είχε καταλάβει το 2014 τεράστιες εκτάσεις της επικράτειας του Ιράκ, όμως έχει απολέσει έκτοτε τον έλεγχο πολλών περιοχών, που ανέκτησαν οι ιρακινές δυνάμεις. Πρόσφατα ανακαταλήφθηκε από τις ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις η πόλη Φαλούτζα, δυτικά της Βαγδάτης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Διεθνή / Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Από την 23η Σεπτεμβρίου -όταν άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος- ως την 1η Μαΐου, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 26 υποψήφιοι στις εκλογές της 2ης Ιουνίου στο Μεξικό
NEWSROOM
Πέθανε ο δημοσιογράφος Φράνκο Ντι Μάρε - Ο σπάνιος καρκίνος που θεωρούσε ότι συνδέεται με τη Γιουγκοσλαβία

Διεθνή / Πέθανε ο δημοσιογράφος Φράνκο Ντι Μάρε - Ο σπάνιος καρκίνος που θεωρούσε ότι συνδέεται με τη Γιουγκοσλαβία

Σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε αναφερθεί στις αιτίες της ασθένειάς του, η οποία θεωρούσε ότι συνδεόταν με την έκθεση σε απεμπλουτισμένο ουράνιο και σε αμίαντο, κυρίως στην πρώην Γιουγκοσλαβία και στο Κόσοβο
NEWSROOM
Νάνσι Πελόζι: Σε κάθειρξη 30 ετών καταδικάστηκε ο άνδρας που εισέβαλε στο σπίτι της και τραυμάτισε τον σύζυγό της

Διεθνή / Νάνσι Πελόζι: Σε κάθειρξη 30 ετών καταδικάστηκε ο άνδρας που εισέβαλε στο σπίτι της και τραυμάτισε τον σύζυγό της

Ο Πολ Πελόζι, 82 ετών, υπέστη κρανιοεγκεφαλικό κάταγμα και άλλα τραύματα που τον επηρεάζουν μέχρι και σήμερα, όπως περιέγραψε σε επιστολή του προς το δικαστήριο πριν από τη σημερινή ανακοίνωση της απόφασης
NEWSROOM