Με χημικό ευνουχισμό και μικροτσίπ θα αντιμετωπίζει πλέον η Ινδονησία τους παιδόφιλους

Με χημικό ευνουχισμό και μικροτσίπ θα αντιμετωπίζει πλέον η Ινδονησία τους παιδόφιλους Facebook Twitter
0

Οι βιαστές παιδιών της Ινδονησίας ενδέχεται πολύ σύντομα να βρεθούν με ένα μικροτσίπ εμφυτευμένο στον αστράγαλό τους, στο πλαίσιο ενός νέου μέτρου που προωθεί η κυβέρνηση για σκληρότερες αντίστοιχες ποινές μετά τον βάρβαρο βιασμό και τη δολοφονία μιας μαθήτριας.

Το 14χρονο κορίτσι δέχθηκε επίθεση από μια ομάδα μεθυσμένων αντρών και αγοριών ενώ γύριζε σπίτι της από το σχολείο, στην περιοχή της Σουμάτρας. Το κακοποιημένο πτώμα της βρέθηκε τρεις ημέρες αργότερα στο δάσος, δεμένο και γυμνό. Επτά έφηβοι, ηλικίας 16-17 ετών, έχουν ήδη προφυλακιστεί για την επίθεση, ενώ πέντε άνδρες έχουν επίσης συλληφθεί και αναμένεται να δικαστούν σύντομα. 

Η επίθεση συνέβη τον Απρίλιο αλλά ήρθε στο φως της δημοσιότητας τώρα, όταν ακτιβιστές άρχισαν να κοινοποιούν την ιστορία στα social media, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων σε εθνικό επίπεδο αναφορικά με την σεξουαλική βία και τις αντίστοιχες τιμωρίες. 

Ο Πρόεδρος της Ινδονησίας Joko Widodo υποσχέθηκε νέους πιο αυστηρούς νόμους, τους οποίους θα επικυρώσει με διάταγμα, κι εκπρόσωπος τους υπουργείου Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε πως μέσα στα νέα μέτρα εξετάζεται και το μικροτσίπ. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, το μικροτσίπ θα μπει στον αστράγαλο των βιαστών. Ανάμεσα στα νέα μέτρα περιλαμβάνεται και ο χημικός ευνουχισμός αλλά και πιο βαριές ποινές φυλάκισης για τους παιδόφιλους βιαστές. Να σημειωθεί πως η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει από πέρυσι τον χημικό ευνουχισμό αλλά η συγκεκριμένη ποινή δεν έχει αρχίσει ακόμη να εφαρμόζεται. 


"Το μικροτσίπ θα εισάγεται πριν οι εγκληματίες αποφυλακιστούν και είναι απαραίτητο για να καταγράφονται και να εντοπίζονται μετά την απελευθέρωσή τους" εξήγησε ο Asrorun Niam Sholeh, επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής για την Προστασία των Παιδιών. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ