Το Twitter γέμισε παπούτσια για να στηρίξει τη γυναίκα που απολύθηκε επειδή αρνήθηκε να βάλει ψηλοτάκουνα

Το Twitter γέμισε παπούτσια για να στηρίξει τη γυναίκα που απολύθηκε επειδή αρνήθηκε να βάλει ψηλοτάκουνα Facebook Twitter
2

Μετά την οργή που εκφράστηκε στο διαδίκτυο όταν διαδόθηκε η είδηση ότι μια εργαζόμενη απολύθηκε επειδή αρνήθηκε να φορέσει στη δουλειά της ψηλοτάκουνα, χρήστες άρχισαν να ανεβάζουν εκατοντάδες φωτογραφίες με τα παπούτσια που φοράνε στη δουλειά-και που δεν είναι βέβαια ψηλοτάκουνα-ως μια έκφραση συμπαράστασης στην απολυμένη γυναίκα.

Οι φωτογραφίες ανέβηκαν στο hashtag που δημιουργήθηκε για αυτό ακριβώς το σκοπό από την κοινότητα Fawcett, στη διεύθυνση #FawcettFlatsFriday.

Στην προσπάθεια παίρνουν μέρος όχι μόνο γυναίκες, οργανώσεις, κόμματα και σε μαζικές φωτογραφίες εργαζόμενοι σε εταιρείες αλλά και μερικοί άνδρες που θέλησαν να συμπαρασταθούν στην  κοπέλα.

Η Νίκολα Θορπ, που ήταν νεοπροσλαμβανόμενη ως ρεσεψιονίστ στην εταιρία PwC απείθησε όταν της ζητήθηκε να αποχωριστεί τις άνετες μπαλαρίνες της για να φορέσει παπούτσια με τακούνι.


Η Θορπ μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο BBC τόνισε πως η αντίδρασή της στο παραπάνω αίτημα ήταν το γέλιο, καθώς δε μπορούσε να φανταστεί πως οι προϊστάμενοι της σοβαρολογούσαν όταν της ζήτησαν να αλλάξει παπούτσια.

Πάντως, όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, είναι στη δικαιοδοσία του εργοδότη να αποφασίσει το Dresscode των εργαζομένων του.

Στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση των χρηστών  οδήγησε και η φωτογραφία που ανέβασε στο Facebook η Νicola Gavins, σερβιτόρα από την Αλμπέρτα του Καναδά,, για λογαριασμό φίλης της που δουλεύει σε αλυσίδα εστιατορίων και ο υπεύθυνος την επέπληξε επειδή μια ημέρα φόρεσε ίσια παπούτσια. Την κάλεσε να φορέσει  ψηλά τακούνια την επόμενη ημέρα.

Το Twitter γέμισε παπούτσια για να στηρίξει τη γυναίκα που απολύθηκε επειδή αρνήθηκε να βάλει ψηλοτάκουνα Facebook Twitter

Στη φωτογραφία φαίνονται τα πόδια της κοπέλας μετά τη δουλειά να αιμορραγούν από την πολύωρη ταλαιπωρία μέσα στα ψηλοτάκουνα. Η φίλη της έγραψε πως «αιμορραγούσε τόσο που βγήκε ένα από τα νύχια των ποδιών της».

Το Twitter γέμισε παπούτσια για να στηρίξει τη γυναίκα που απολύθηκε επειδή αρνήθηκε να βάλει ψηλοτάκουνα Facebook Twitter
Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Διεθνή / Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Από την 23η Σεπτεμβρίου -όταν άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος- ως την 1η Μαΐου, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 26 υποψήφιοι στις εκλογές της 2ης Ιουνίου στο Μεξικό
NEWSROOM