H Αtari ανακoίνωσε νέα κονσόλα παιχνιδιών

H Αtari ανακoίνωσε νέα κονσόλα παιχνιδιών Facebook Twitter
Ο λογότυπος της Atari έκανε την πρώτη του εμφάνισή το 1972 στο θρυλικό παιχνίδι "Pong" όπου συμβόλιζε τις κινήσεις και τις αντίθετες πλευρές των δύο παικτών, δεξιά και αριστερά από το κεντρικό δίχτυ.
1

Μετά από δεκαετίες απουσίας, η Atari ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επιστρέψει στον κόσμο των βίντεο παιχνιδιών με μια νέα κονσόλα. Κάποτε κυρίαρχη δύναμη στη βιομηχανία παιχνιδιών (μετέπειτα και στα πρώτα κομπιούτερ που υπηρέτησαν την ΜΙDI μουσική επανάσταση), η Atari άρχισε να σβήνει (αργά αλλά σταθερά) από το χάρτη της δημοσιότητας μετά το περίφημο κραχ του γιαπωνέζικου 8bit το 1983 (όχι η Atari δεν είναι γιαπωνέζικη εταιρεία αλλά υπηρέτησε πιστά τα οκτάμπιτα παιχνίδια σε όλη την πορεία της).

Σήμερα, 20 χρόνια αργότερα από την κυκλοφορία του Atari Jaguar, ο εικονικός γίγαντας που έχει έδρα την Νέα Υόρκη είναι έτοιμος να κάνει μια θριαμβευτική επιστροφή με ένα ολοκαίνουργιο μηχάνημα. Προ ημερών ένα μικρό teaser 20 μόλις δευτερολέπτων έφερε στο φως ένα νέο προϊόν με την ονομασία Ataribox. Το γεγονός ότι το teaser δεν εμφανιστηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας (γεμάτη από νοσταλγικούς τίτλους που οι περισσότεροι παίζουν μόνο online ή σε κινητά) έκανε πολλούς να αναρωτηθούν αν όντως πρόκειται για πραγματικό νέο.

 

Εστιάζοντας πρωτίστως στον τομέα εφαρμογών για το περιβάλλον των έξυπνων οικιακών συσκευών που συμπληρώνουν το παζλ του Internet of Things, η Atari ήταν έτοιμη να χρεοκοπήσει όταν την αγόρασε ο Fred Chesnais πριν τέσσερα χρόνια. Πριν λίγες μέρες ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της Atari, Fred Chesnais επιβεβαίωσε στο GamesBeat ότι η εταιρεία δουλεύει πάνω σε μια νέα κονσόλα.

Η στρατηγική του CEO πίσω από την νέα κονσόλα, αναμφίβολα ποντάρει στην όλο και αυξανόμενη νοσταλγία της 8bit διάστασης των ρετρό παιχνιδιών αλλά και στην επιτυχία που σημείωσε το NES Classic Edition, η ανανεωμένη έκδοση της θρυλικής κονσόλα της Nintendo, η οποία έφερε όλη την αγωνία των τετραγωνισμένων platform στις σύγχρονες HD τηλεοράσεις.

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν κατά πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Τech & Science / Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Οι περιοχές της Ελλάδας με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής - Σε ποιες περιοχές ζουν οι μακροβιότεροι Ευρωπαίοι και πού στην Ευρώπη καταγράφεται το χαμηλότερο προσδόκιμο
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Την αγόρασα κιόλας.. Νοσταλγός της ATARI μιας και το πρώτο μου computer ήταν ένας ATARI 520ST (που τον έχω ακόμα). Πέραν του παραπάνω, έχω όλες τις κονσόλες που κυκλοφορούν, θα λάβει και αυτή την θέση της (κάπου, αν χωρέσει) λοιπόν..