Τα πρώτα Air Jordan πωλήθηκαν σε τιμή ρεκόρ 560 χιλ. δολ

Τα πρώτα Air Jordan πωλήθηκαν σε τιμή ρεκόρ 560 χιλ. δολ Facebook Twitter
Τα πρώτα Air Jordan πωλήθηκαν σε τιμή ρεκόρ 560 χιλ. δολ (Sotheby's)
0

Τα θρυλικά Air Jordan που φορούσε στα παιχνίδια του NBA και μεγαλουργούσε ο Μάικλ Τζόρνταν πωλήθηκαν σε διαδικτυακή δημοπρασία έναντι της τιμής ρεκόρ των 560 χιλ. δολαρίων.

Τη δημοπρασία διεξήγαγε ο οίκος Sotheby's την Κυριακή. Τα Air Jordan 1st, που σχεδιάστηκαν για τον μπασκετμπολίστα το 1985 είναι τα πρώτα υπογεγραμμένα αθλητικά παπούτσια και η τιμή τους αναμενόταν να κυμανθεί μεταξύ 100 χιλ και 150 χιλ δολαρίων.

Ωστόσο οι προσφορές ήταν πολύ μεγαλύτερες.

«Είδαμε τεράστια προσφορά μέχρι τη στιγμή που η πώληση έκλεισε, με την αξία να υπερδιπλασιάζεται μόνο την τελευταία ώρα», δήλωσε ο Brahm Wachter, διευθυντής της ανάπτυξης ηλεκτρονικού εμπορίου του Sotheby's.

«Αυτό σε συνδυασμό με την ισχυρή διεθνή υποβολή προσφορών από έξι χώρες σε τέσσερις ηπείρους δείχνει όχι μόνο την απίστευτη αγάπη προς τον Μάικλ Τζόρνταν αλλά και ότι η συλλογή αθλητικών  είναι πραγματικά μια παγκόσμια και αναπτυσσόμενη αγορά».

Όπως τα περισσότερα μπασκετικά παπούτσια του Τζόρνταν, το δεξί και το αριστερό παπούτσι δεν είναι το ίδιο νούμερο.

Η δημοπρασία συνέπεσε με την 35η επέτειο της μάρκας Air Jordan και την προβολή του ντοκιμαντέρ του ESPN «The Last Dance» για τους Chicago Bulls και τον θρύλο τους. Τα δύο τελευταία επεισόδια της εκπομπής θα προβληθούν αργότερα την Κυριακή.

Τα παπούτσια πωλήθηκαν από τον συλλέκτη Jordan Geller, τον ιδρυτή του μουσείου αθλητικών παπουτσιών Shoezeum στο Λας Βέγκας.

Με πληροφορίες από το Reuters

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ