ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Γερμανία

Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Γερμανία Facebook Twitter
8

Ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια ήταν αρκετά ισορροπημένος με τη Γερμανία να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η Αργεντινή έδειχνε πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία στον αγώνα για την Αργεντινή ήταν στο πρώτο ημίχρονο όταν από λάθος του Τόνι Κρος ο επιθετικός της Αργεντινής Ιγκουαΐν βρέθηκε μόνος του με το τέρμα, αλλά πλάσαρε εκτός εστίας.

Η Γερμανία είχε δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο σε κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ και στο 81' ο Τόνι Κρος έχασε μια καλή ευκαιρία σε υποδειγματική επίθεση των Γερμανών.

Το ματς έληξε ισόπαλο 0-0 και οδηγηθήκαμε στην παράταση.

Στο 7ο λεπτό της παράτασης η Αργεντινή έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Παλάσιο.

Στο 113ο λεπτό όμως ήρθε το γκολ που έκρινε τον αγώνα με τον Μάριο Γκέτσε, έναν παίκτη που μπήκε ως αλλαγή. Στόπαρε ωραία με το στήθος και εκτέλεσε με τη μία, μέσα από τη μεγάλη περιοχή. 

H Γερμανία έγινε η πρώτη ευρωπαϊκό ομάδα που κέρδισε Παγκόσμιο Κύπελλο στην ήπειρο της Αμερικής. Είναι το τέταρτο κύπελλο που κατακτά στην ιστορία της.

 

8

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: «Ο καρκίνος μού έμαθε να χαίρομαι τη ζωή»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Ο καρκίνος μού έμαθε να χαίρομαι τη ζωή»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ

σχόλια

6 σχόλια
Το παιχνίδι το έχασε ο Μέσσι, δεν το κέρδισε η Γερμανία. Αν ο Μέσσι έκανε τα μισά από όσα κάνει στην Ισπανία όλο το χρόνο οι Αργεντίνοι θα το χαν πάρει από το πρώτο ημίχρονο.
Το κοινό βλέπω θέλει ή Θεός ή Τίποτα.Κοιτάξτε. Ο Μέσι φέτος είναι ένα κλικ κάτω σε σπιρτάδα απ' ό,τι ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Ήταν πολλά τα σερί χρόνια που βρισκόταν στο πικ της απόδοσης και αμέτρητα και παράλογα τα μάτια που τον κοιτούσαν. Είναι φυσιολογική κι ανθρώπινη η κάμψη.Ας πούμε τώρα λίγο μόνο για το χθεσινό ματς στο οποίο ο Μέσι για πολλούς ήταν ανύπαρκτος.Από τη μία είχαμε μία ομάδα με εκπληκτική μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση και το αντίστροφο, δηλ. μία ομάδα στην οποία επιτίθονταν όλοι, και τα αμυντικά χαφ και τα μπακ, και αμύνονταν όλοι. Και από την άλλη είχαμε μία ομάδα στην οποία τα αμυντικά χαφ και τα μπακ δεν συμμετείχαν καθόλου στην επίθεση κάθονταν απλώς πίσω να μαρκάρουν και τρεις επιθετικούς έρημους μπροστά. Κι όμως, στα σημεία, στις ευκαιρίες κέρδισε για μισό πόντο η δεύτερη ομάδα. Σ' ένα τέτοιο παιχνίδι εάν δεν υπήρχε ένας Μέσι ακόμη και σε αυτή την κατάσταση, οι τρεις επιθετικοί, ας πούμε ο Αγκουέιρο, ο Παλάσιο κι ο Ιγκουαϊν μόνοι τους χωρίς την συνδρομή των μπακ και των αμυντικών χαφ θα πνίγονταν μες στην γερμανική άμυνα. Η Αργεντινή έκανε εφτά καλές φάσεις και τις πέντε από αυτές τις δημιούργησε ο Μέσι. Την άλλη την έκανε δώρο ο Κρος και την άλλη την δημιούργησε ο Ρόχο, το μπακ, τη μία και μοναδική φορά που κατέβηκε.