Η World Athletics απαγορεύει σε τρανς αθλήτριες να συμμετέχουν σε διεθνείς αγώνες γυναικών

Η World Athletics απαγορεύει σε τρανς αθλήτριες να συμμετέχουν σε διεθνείς αγώνες γυναικών Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Η World Athletics απαγόρευσε σε transgender αθλήτριες να αγωνίζονται στην κατηγορία γυναικών σε διεθνείς διοργανώσεις.

Ο πρόεδρος του κυβερνώντος σώματος, Lord Coe, είπε ότι καμία τρανς αθλήτρια που έχει περάσει ανδρική εφηβεία δεν θα επιτρέπεται να διαγωνιστεί σε αγώνες παγκόσμιας κατάταξης γυναικών από τις 31 Μαρτίου.

Θα συσταθεί μια ομάδα εργασίας για τη διεξαγωγή περαιτέρω έρευνας σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές για την επιλεξιμότητα των τρανς.

«Δεν λέμε όχι για πάντα», ανέφερε.

Ο Lord Coe πρόσθεσε ότι η απόφαση «καθοδηγείται από την πρωταρχική αρχή που είναι η προστασία της γυναικείας κατηγορίας».

Το World Athletics Council ψήφισε επίσης τη μείωση της ποσότητας τεστοστερόνης στο αίμα που επιτρέπεται για αθλητές με διαφορές στην ανάπτυξη του φύλου (DSD), όπως η Κάστερ Σεμένια της Νότιας Αφρικής.

Οι αθλητές DSD θα πρέπει να μειώσουν το επίπεδο τεστοστερόνης στο αίμα τους κάτω από 2,5 νανομόρια ανά λίτρο, από πέντε, και πρέπει να παραμείνουν κάτω από αυτό το όριο για δύο χρόνια προκειμένου να διαγωνιστούν διεθνώς στη γυναικεία κατηγορία σε οποιαδήποτε διοργάνωση.

Με βάση προηγούμενους κανονισμούς, οι αθλητές DSD περιορίζονταν μόνο σε αγώνες που κυμαίνονταν από 400 μέτρα έως ένα μίλι.

Θα εισαχθούν προσωρινές διατάξεις για αθλητές DSD που ήδη συμμετέχουν σε αγώνες χωρίς περιορισμούς στο παρελθόν, απαιτώντας από εκείνους να καταστέλλουν τα επίπεδα τεστοστερόνης κάτω από 2,5 nmol/L για τουλάχιστον έξι μήνες πριν τους επιτραπεί να αγωνιστούν ξανά.

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολεξάντρ Πελεσένκο: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών

Αθλητισμός / Ολεξάντρ Πελεσένκο: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών

Ο Πελεσένκο ήταν 30 χρονών και κατετάγη στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του το 2022. Κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης το 2016 και το 2017, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είχε βγει τέταρτος
NEWSROOM
Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: «Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πόνο στο αριστερό μου πόδι»

Ο παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται και τώρα ετοιμάζεται για τον πιο κρίσιμο αγώνα του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ