Ελίνα Τζένγκο: Να που το όνειρο γίνεται πραγματικότητα

Η Ελίνα Τζένγκο με τη σημαία Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Κάποτε, η Ελίνα Τζένγκο ονειρευόταν να αγωνιστεί με την Μπάρμπορα Σποτάκοβα, την κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ του ακοντισμού. Τώρα όχι απλά το ζει, αλλά νίκησε το είδωλό της. 

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, συγκινημένη, δεν ξέρω τι να πω», είπε στην ΕΡΤ η αθλήτρια που θα γίνει 20 ετών τον Σεπτέμβριο, στις πρώτες δηλώσεις της μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου

Η Ελίνα Τζένγκο είναι η τρίτη Ελληνίδα ακοντίστρια που αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ευρώπης, μετά την Άννα Βερούλη (1982) και την Μιρέλα Μανιάνι (2002). «Χαίρομαι που συνεχίζεται η παράδοση με εμένα», δήλωσε δίχως να σταματά να χαμογελά. 

Στον τελικό του ακοντισμού ξεκίνησε με προσπάθεια στα 60,82 μέτρα. «Με έβαζε σίγουρα στην 8άδα. Μετά χαλάρωσα και είπα “μπες και δωσ’τα όλα”», εξομολογήθηκε. Και αυτό το έκανε πράξη στη δεύτερη βολή της, όταν έστειλε το ακόντιο στα 65,81 μ., επίδοση που δεν κατάφερε να πλησιάσει καμία αντίπαλός της. Η Αντριάνα Βιλάγκος, που πήρε το αργυρό μετάλλιο, είχε καλύτερη προσπάθεια στα 62,01 μέτρα. 

«Τρελάθηκε ο προπονητής μου, όπως κι εγώ, τσίριζα, φώναζα», είπε περιγράφοντας την αντίδραση του Γιώργου Μποτσκαρίωβ, αλλά και τη δική της. 

«Το περίμενα σε αυτό τον αγώνα. Έκανα πολύ υπομονή όλη τη χρονιά. Ήξερα ότι θα βγει, πίστεψα πολύ σε εμένα και το έκανα», δήλωσε η Τζένγκο, αναφερόμενη στην επίδοσή της με την οποία βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ U23 που κατείχε η ίδια. Μάλιστα, η βολή αυτή την έκανε την τρίτη καλύτερη αθλήτρια φέτος στον κόσμο.

Ανάμεσα στις αντιπάλους που νίκησε ήταν και η Μπάρμπορα Σποτάκοβα, η οποία εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο στην τελευταία προσπάθειά της (60,68 μ.). «Για εμένα ήταν όνειρο να αγωνίζομαι με την Σποτάκοβα. Ανατριχιάζω και μόνο που την βλέπω», είπε αναφερόμενη στην Τσέχα κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ. 

«Μεγάλωσα με αυτό το είδωλο. Την έβλεπα στην τηλεόραση και έλεγα κάποια στιγμή θέλω πολύ να αγωνιστώ μαζί της. Και να που το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Βρίσκομαι στην ελίτ και χαίρομαι πολύ», συμπλήρωσε η αθλήτρια που μετά το χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20 και το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο της ίδιας κατηγορίας, τα οποία κατέκτησε πέρυσι, έκανε ένα ονειρεμένο ντεμπούτο στις μεγάλες διοργανώσεις Ανδρών- Γυναικών. 

Στις κερκίδες είχε τη στήριξη των συναθλητών της, που είχαν φροντίσει να της δώσουν ώθηση πριν καν φύγει για το στάδιο. «Όλα τα παιδιά που έδωσαν τόση θετική ενέργεια. Στο ξενοδοχείο μου έλεγαν “θα κάνουμε υποδοχή για εσένα”. Όλοι περίμεναν ότι θα κερδίσω περισσότερο από εμένα και αυτό μου έδωσε μεγάλη ώθηση», τόνισε. 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ