ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Ανίτα Αλβάρες: Εκτός τελικού συγχρονισμένης κολύμβησης - Της απαγορεύτηκε η συμμετοχή λόγω «ανησυχίας της FINA»

Ανίτα Αλβάρες: Εκτός τελικού συγχρονισμένης κολύμβησης - Της απαγορεύτηκε η συμμετοχή λόγω «ανησυχίας της FINA» Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Η Αμερικανίδα αθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης που σόκαρε τον πλανήτη με τη λιποθυμία της λίγο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του υγρού στίβου της Βουδαπέστης, αποκλείστηκε από τους τελικούς της διοργάνωσης, λίγες ώρες πριν την έναρξή τους. 

Η Ανίτα Αλβάρες «είναι υγιής», αλλά δε θα αγωνιστεί στο ομαδικό του τελικού μετά τη λιποθυμία της. 

Η 25χρονη έμεινε χωρίς ανάσα για περίπου δύο λεπτά και σώθηκε από την προπονήτριά της, Άντρεα Φουέντες που βούτηξε στην πισίνα πριν από οποιονδήποτε άλλο. 

H Αλβάρεζ περιλαμβανόταν μέχρι πριν από λίγο στη λίστα των οκτώ που θα συμμετείχαν στον τελικό, ωστόσο λίγο πριν τις 16:00 τοπική ώρα αντικαταστάθηκε από την Γιουτζίν Τσανγκ. 

Σύμφωνα με την USA Artistic Swimming (Ομοσπονδία Καλλιτεχνικής Κολύμβησης των ΗΠΑ), στην Αλβάρεζ δεν επιτράπηκε να αγωνιστεί λόγω των «ανησυχιών για την ασφάλεια της αθλήτριας» της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κολύμβησης (FINA). 

«Η Ανίτα είναι υγιής και εξετάστηκε ενδελεχώς από την ιατρική ομάδα. Πάει καλά και είναι ευγνώμων σε όλους για την υποστήριξή τους» αναφέρει η ανακοίνωση της USA Artistic Swimming. 

«Η Ανίτα είναι υγιής και εξετάστηκε ενδελεχώς από την ιατρική ομάδα. Πάει καλά και είναι ευγνώμων σε όλους για την υποστήριξή τους» αναφέρει η ανακοίνωση της USA Artistic Swimming. 

Ο Άνταμ Αντράσκο, επικεφαλής της USA Artistic Swimming, ανέφερε πως «η Ανίτα είναι εκπληκτική αθλήτρια και δε θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι γι'αυτήν. Είναι ατυχές που δεν θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στους τελικούς της διοργάνωσης, όμως θα επιστρέψει στην πισίνα στο εγγύς μέλλον και θα μας εμπνεύσει όλους μας ξανά». 

Σημειώνεται πως και πέρυσι, κατά τη διάρκεια προκριματικών αγώνων για τους Ολυμπιακούς, η Αλβάρες είχε λιποθυμήσει ξανά, με τη Φουέντες να της σώζει και πάλι τη ζωή. 

Με πληροφορίες από BBC/France24

 
Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ