Update: Γκάφα της ομοσπονδίας «πέθανε» τον Κιλιγκαρίδη

Update: Γκάφα της ομοσπονδίας «πέθανε» τον Κιλιγκαρίδη Facebook Twitter
9

Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας κάνοε καγιάκ, Αντώνης Νικολόπουλος, είχε ενημερώσει λανθασμένα τα ελληνικά ΜΜΕ συμπεριλαμβανομένου του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) πως ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης είχε αποσυνδεθεί από τα μηχανήματα υποστήριξης, όπως προβλέπει η νομοθεσία στην Πολωνία.

Ο κ. Νικολόπουλος απολογήθηκε για τη λανθασμένη πληροφορία που διοχέτευσε, δηλώνοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ο Πολωνός ομοσπονδιακός προπονητής μας, Ζντίσλαβ Ζούμπσκι, με ενημέρωσε πως ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης είχε πεθάνει. Τελικά, στη συνέχεια σε νέα επικοινωνία μού είπε πως ήταν μέσα στο συμβούλιο και πως οι γιατροί είχαν λάβει την απόφαση να τον αποσυνδέσουν σε 5 λεπτά. Παρενέβη, όμως, εντός αυτού του μικρού χρονικού διαστήματος η πρεσβεία μας και μέσα σε λίγα λεπτά κατάφεραν να κερδίσουν προθεσμία μίας ημέρας. Από το υπουργείο Αθλητισμού φεύγει τώρα και πάει κάποιος γιατρός εκεί για να συνδράμει στην Πολωνία. Κάνουμε ό,τι μπορούμε, αφού η νομοθεσία της Πολωνίας προβλέπει άμεση αποσύνδεση από τα μηχανήματα από τη στιγμή που ένας άνθρωπος διαγνωσθεί κλινικά νεκρός. Ζητώ συγγνώμη και από εσάς και από την οικογένειά του γι' αυτό το τεράστιο λάθος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Bάσει της πολωνικής νομοθεσίας, όταν ένας άνθρωπος είναι κλινικά νεκρός, κάτι που συμβαίνει με τον άτυχο αθλητή, αποσυνδέεται από τα μηχανήματα. Οι γιατροί είχαν σκοπό να τον αποσυνδέσουν αλλά παρενέβη η ελληνική πρεσβεία που ζήτησε παράταση 24 ωρών.


Τα νέα από την Πολωνία μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι αναφορικά με την κατάσταση του Έλληνα αθλητή του κανόε καγιάκ, Ανδρέα Κιλιγκαρίδη. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, τα κύτταρα του εγκεφάλου του έχουν νεκρώσει και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται το ιατρικό ανακοινωθέν, καθώς θεωρείται κλινικά νεκρός.

Οι συγγενείς του όμως αντιμετωπίζουν ένα ακόμα σημαντικό πρόβλημα, αφού βάσει νομοθεσίας στην Πολωνία,  όποιος άνθρωπος θεωρείται κλινικά νεκρός, αποσυνδέεται από τα μηχανήματα και καταλήγει.

Η οικογένεια από την πλευρά της επιθυμεί να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα και έτσι αναζητά πλέον τρόπο ώστε να μεταφερθεί ο Έλληνας πρωταθλητής είτε στη χώρα μας είτε σε κάποια γειτονική.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ

σχόλια

5 σχόλια
Εγώ να ρωτήσω κάτι? Η λευχαιμία δεν είναι μια απλή ίωση.ΤΩΡΑ διαγνώστηκε? ΤΩΡΑ το πήραν πρέφα? Υποτίθεται ότι σαν αθλητής κάνει εξετάσεις συνέχεια. Τι να πω..
«..η νομοθεσία της Πολωνίας προβλέπει άμεση αποσύνδεση από τα μηχανήματα από τη στιγμή που ένας άνθρωπος διαγνωσθεί κλινικά νεκρός.»Μάλιστα... Για τους Πολωνούς ούτε ελπίδα υπάρχει ούτε τίποτα. Απλώς μία πρίζα...Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Τυχερός ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης μέσα στην ατυχία του. Είχε "Φύλακα-Άγγελο" όπως λένε. Εύχομαι να αποδειχτεί ως καλός οιωνός αυτή η εξέλιξη.
Ως γιατρός, θα σου πω πως η διάγνωση του θανάτου γίνεται με βάση κλινικά και μόνο κριτήρια - κι αυτό δεν έχει σχέση ούτε με ελπίδα ούτε με πρίζα. Είναι θέμα επιστήμης και όχι μεταφυσικής. Αν κάποιος είναι κλινικά νεκρός, αυτό δε θα αλλάξει με μαθηματική ακρίβεια, όσες μέρες ή χρόνια μείνει διασωληνωμένος. Στην Πολωνία ισχύει αυτό που ισχύει σε πολλές από τις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου και θα έπρεπε να ισχύει και αλλού: το αυτονόητο του ότι δεν κρατάς στην μηχανική υποστηριξη έναν νεκρό. Κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολο να το δεχτεί αυτό μια οικογένεια και θέλει μεγάλη προσοχή και κατανόηση πως το εξηγεί μια ιατρική ομάδα. Η εμπειρία μου λέει πως τελικά αυτό που παίζει καθοριστικό ρόλο είναι το πόσο μια κοινωνία έχει μεταφυσική αντίληψη για τον θάνατο ή όχι, κατά πόσο μπορεί να τον δει σαν αναπόσπαστο κομμάτι του κύκλου της ζωής. Στην Ελλάδα, η μεταφυσική στο συγκεκριμένο ζήτημα δυστυχώς ζει και βασιλεύει...
ειναι ακομα πιο σοκαριστικο αν σκεφτουμε πως στις εξετασεις που εκανε το παλικαρι πριν φυγει απο την Ελλαδα για τους αγωνες,καθως ειχε πυρετο,οι γιατροι τον διαβεβαιωσαν πως απλα ηταν μια ιωση και τον εστειλαν Πολωνια.Κουραγιο στην οικογενεια κι ας ειναι ελαφρυ το χωμα για το παλικαρι.
Έτσι είναι αυτή η ασθένεια, φίλε μου. Πριν από έναν μήνα, ο πατέρας μου μπήκε όρθιος στο νοσοκομείο, διαγνώσθηκε με λευχαιμία και σε 10 μέρες πέθανε. Έτσι απλά.