Η Σερένα Γουίλιαμς απαντά στα ρατσιστικά σχόλια που έγιναν για το αγέννητο παιδί της

Η Σερένα Γουίλιαμς απαντά στα ρατσιστικά σχόλια που έγιναν για το αγέννητο παιδί της Facebook Twitter
4

Η Αμερικανίδα τενίστρια Serena Williams κατηγόρησε τον Ilie Nastase για ρατσιστική επίθεση απέναντι στην ίδια και το μωρό που περιμένει κάνοντας το πρώτο σχόλιο για τα όσα δήλωσε ο πρώην πρωταθλητής από τη Ρουμανία.

Την Παρασκευή, σε συνέντευξη Τύπου για την ισοπαλία μεταξύ της Ρουμανίας και Μεγάλης Βρετανίας, ο Nastase είπε μιλώντας για το μωρό της τενίστριας: «Ας δούμε τι χρώμα θα έχει. Σοκολάτα με γάλα;».


Η Williams επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί. Ο αρραβωνιαστικός της Alexis Ohanian, συνιδρυτής της ιστοσελίδας Reddit, είναι λευκός και το ρατσιστικό σχόλιο του τενίστα στόχευε σε αυτήν ακριβώς τη διαφορά του ζευγαριού. Ο Ρουμάνος παίχτης έκανε μερικά ακόμη χυδαία σχόλια για άλλες αθλήτριες στην ίδια συνέντευξη.

Σε ένα σχόλιο για το Instagram, η Williams έγραψε: «Με απογοητεύει το ότι ζούμε σε μια κοινωνία στην οποία άνθρωποι όπως ο Νastase, μπορούν να κάνουν τέτοια ρατσιστικά σχόλια για μένα και το αγέννητο παιδί μου και σεξιστικά σχόλια εναντίον συναδέλφων», ανέφερε μεταξύ άλλων η τενίστρια.

«Αυτό (σ.σ. το σχόλιο) ή οποιοδήποτε άλλο δεν θα με σταματήσει από το να μοιράζω αγάπη, φως και θετική ενέργεια σε ό,τι κάνω. Θα συνεχίσω να είμαι μπροστά και να στηρίζω ό,τι είναι σωστό», πρόσθεσε.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις ανακοίνωσε πως θα διεξάγει έρευνα για τα σχόλια του 70χρονου Nastase και η Williams έγραψε «Ευχαριστώ την Ομοσπονδία που ξεκίνησε να εξετάζει τα στοιχεία. Στην έρευνα αυτή θα έχει την πλήρη στήριξή μου» .

✊?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Serena Williams (@serenawilliams) στις

Αθλητισμός
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Δεν φταίει η γενιά, στην ουσία είναι η γενικά του Woodstock αυτή. Φταίει σε τι χώρα γεννήθηκε και σε τι καθεστώς γαλουχήθηκε. Έγινε και φίρμα, έτυχε ιδιαίτερης μεταχείρισης, καβάλησε το καλάμι και τους βλέπει όλους αφ' υψηλού. Να τα χέσω τα μετάλλια και τις διακρίσεις αν ο αθλητής δεν έχει ήθος.