Απεργία την Πρωτομαγιά

Απλή επίπληξη στους φοιτητές που φέρονταν βίαια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Απλή επίπληξη στους φοιτητές που φέρονταν βίαια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη Facebook Twitter
6

Αγανάκτηση προκαλεί η είδηση που μεταδόθηκε χθες από την εκπομπή "Τούνελ" της Αγγελικής Νικολούλη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Συνεργάτης της εκπομπής μετέδωσε πως η νέα Διεύθυνση της Γαλακτοκομικής Σχολής μετά από συνεδρίαση των καθηγητών, προχώρησε σε μια απλή επίπληξη προς την ομάδα των Κρητικών σπουδαστών που φέρονταν βίαια στον άτυχο Βαγγέλη.

Την είδηση επιβεβαίωσε και η οικογένεια του άτυχου φοιτητή. Ο θείος του Βαγγέλη Γιακουμάκη είπε στην Αγγελική Νικολούλη ότι η μητέρα του Βαγγέλη επικοινώνησε με τη Διευθύντρια της Σχολής όταν πληροφορήθηκε την απόφαση της συνεδρίασης. Σε σχετικές ερωτήσεις της, η Διευθύντρια της απάντησε ότι δεν μπορούσαν να τους αποβάλουν, γιατί δεν είχαν τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία.

Σε ερώτηση της μητέρας πως συμβαίνει αυτό από τη στιγμή που η προηγούμενη Διεύθυνση διώκεται για παράβαση καθήκοντος, εκείνη φέρεται να της είπε ότι «αυτοί δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους.»

Στο ερώτημα αν θα ασκηθούν νέες διώξεις για το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη θα απαντήσει η Δικαιοσύνη.

Την Τετάρτη 19 Μαΐου η Ασφάλεια Ιωαννίνων παρέδωσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της περιοχής την ογκώδη δικογραφία της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί αφού ολοκλήρωσαν τον κύκλο των καταθέσεων, κατέσχεσαν κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές συμφοιτητών του Βαγγέλη, που εξετάζονται από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Από την ολοκληρωμένη εικόνα των ερευνών στον τόπο που βρέθηκε νεκρός ο άτυχος φοιτητής και το πόρισμα της Ιατροδικαστικής υπηρεσίας Ιωαννίνων, «κλείδωσε» η εκδοχή της αυτοχειρίας.

Ελλάδα
6

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Όταν έβραζε η ιστορία αυτή και όλοι ως Πουαρώ είχαν ανακαλύψει τους ενόχους είχα γράψει "μην βιάζεστε".Έπειτα από τόνους αφορισμών-δακρύων-καταγγελιών-έγκυρων πληροφοριών των ΜΜΕ αλλά και "αγανακτισμένων" και εδώ μέσα η δολοφονία αποδείχθηκε αυτοχειρία και η "παρέμβαση του πολιτικού" αποδείχθηκε ότι αφορούσε άλλο θέμα, τώρα εξυφαίνονται σενάρια συνωμοσίας και αφού αλλάξαμε την επιτροπή που δεν πήρε μέτρα και αφού και η νέα επιτροπή δεν επέβαλε τις τιμωρίες που θέλαμε ας τους αλλάξουμε και αυτούς μέχρι να έχουμε το αποτέλεσμα που μας ικανοποιεί. Και αν και αυτοί αποτύχουν ας πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας .... εμείς που είμαστε πιο άνθρωποι από αυτούς και ξέρουμε και καλύτερα.
Τι ωραία που τα λες όταν δεν σε αφορά προσωπικά το ζήτημα. Ας αφήσουμε λοιπόν τους συμφοιτητές του Βαγγέλη να λειτουργούν σαν ζώα απέναντι σε παιδιά με ψυχολογικά προβλήματα και να τα οδηγούν είτε στην παραίτηση από της σχολές γιατί δεν αντέχουν τον εξευτελισμό ή ακόμα και στο θάνατο όπως στην περίπτωση του Βαγγέλη. Ελπίζω αν συμβεί κάτι παρόμοιο στο παιδί σου να γράψεις ακριβώς το ίδιο κείμενο που έχεις γράψει σήμερα.
Η οδύνη για τα Πάθη του Βαγγέλη, είναι ένα κάρβουνο που δε σβήνει. Ο νέος αυτός, υπέστη χρόνια κακοποίηση. Αυτή η βρωμερή διαδικασία, τον οδήγησε να ελπίζει λανθασμένα, ότι όσο ενέδιδε στις απαιτήσεις των εκβιαστών, ίσως κάποια στιγμή γλύτωνε. Κανείς, ούτε από την Πολιτεία, ούτε από την οικογένεια δε βρέθηκε δίπλα του. Αντίθετα, δίπλα στους δράστες βρέθηκε ο πάντα πρόθυμος σε τέτοια, κ. Μαρκογιαννάκης. Αν έχει κάνει κάτι άλλο από τέτοια, στα 50 χρόνια του στο δημόσιο βίο, θα ήθελα να το ακούσω. Λοιπόν, η Σχολή αποφάσισε απλή επίπληξη. Θυμίζω ότι μιλάμε για τη Σχολή. Δε μιλάμε για το ποινικό μέρος. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις, πχ ανάρμοστης συμπεριφοράς σε Καθηγητές και μάλιστα από φοιτητή χωρίς "πλάτες", που οδήγησαν σε ΔΙΑΓΡΑΦΗ από τη Σχολή, ακόμα και φοιτητών κοντά σε πτυχίο! Άρα και η Σχολή μπορούσε να τους διαγράψει. Μένει το ποινικό μέρος. Αλλά δεν τρέφω πολλές ελπίδες κι εκεί. Διότι αν έχουν γίνει κάποιες πλημμελληματικές πράξεις και από τόσο νέα άτομα, δεν περιμένω τίποτα σπουδαίο. Εκείνο που χρειάζεται είναι να διαλευκανθεί η υπόθεση, χωρίς αστείαν αιδώ και ας αποδοθεί η τιμωρία ανάλογα με τις πράξεις. Αφού είναι αυτοκτονία. Διότι ο συνδυασμός απομόνωσης από κάθε πηγή βοήθειας, στήριξης προς τους δράστες και παραλυσίας του σχολείου ή της σχολής, παρατηρείται κάθε μέρα σε δεκάδες άλλους νέους, μελλοντικούς αυτόχειρες. Αυτό πρέπει να καταπολεμηθεί και όποιος αντιτίθεται στη λήψη μέτρων, να ξεμπροστιάζεται.