BREAKING NEWS

Έτοιμα τα πρώτα «βραχιολάκια»

Έτοιμα τα πρώτα «βραχιολάκια» Facebook Twitter
2

Κατατέθηκε στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τα ηλεκτρονικά «βραχιολάκια» τα οποία θα τοποθετηθούν σε καταδίκους.

Όπως αναφέρεται στο σχέδιο, το βραχιολάκι εμπεριέχει μικροτσίπ,  και ο κρατούμενος που το φορά θα είναι συνδεδεδεμένος ανά πάσα στιγμή με σύστημα GPS, προκειμένου να ελέγχεται από τις Αρχές.

Στην αρχή το μέτρο θα εφαρμοστεί πιλοτικά για 18 μήνες και σε 250 κρατούμενους από όλες τις φυλακές της χώρας.

Συγκεκριμένα, το βραχιολίκι θα φορέσουν:

Έως 50 κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης έως 10 ετών και την εκτίουν στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, Νιγρίτας Σερρών και Τρικάλων, Κομοτηνής και Γρεβενών.

Έως 50 κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί σε ποινή περιορισμού έως 10 ετών και την εκτίουν στις φυλακές νέων Αυλώνα.

Έως 100 υπόδικοι για εγκλήματα, η ανάκριση των οποίων υπάγεται στην αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Έως 50 υπόδικοι ή κατάδικοι για εγκλήματα που επισύρουν ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού.

Τέλος, ο επιτηρούμενος θα υπογράφει δήλωση στην οποία, μεταξύ των άλλων, θα αναφέρεται ότι αποδέχεται να εισέρχονται στον τόπο κατοικίας που έχει δηλώσει μέλη του αρμόδιας ομάδας επιτήρησης και ότι υποχρεούται να μην καταστρέψει ή αφαιρέσει το «βραχιόλακι».

Ελλάδα
2

BREAKING NEWS

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Βλεπω να ψαχνουμε τα βραχιολακια σε ολο τον κοσμο!!! Βραχιολακι (χωρις κρατουμενο) εντοπιστηκε συμφωνα με κινεζικο δορυφορο στη Γη του πυρος!!!