ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Εξώδικο του ΙΝΚΑ για τα ροζ τηλέφωνα που λαμβάνουν χρήστες κινητής τηλεφωνίας

Εξώδικο του ΙΝΚΑ για τα ροζ τηλέφωνα που λαμβάνουν χρήστες κινητής τηλεφωνίας Facebook Twitter
0

Εξώδικη επιστολή έστειλε το Ινστιτούτο Καταναλωτών σε όλες τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, για τα ροζ τηλέφωνα που λαμβάνουν οι καταναλωτές.

Το ΙΝΚΑ δεσμεύεται να ενημερώσει τους καταναλωτές για το τι θα απαντήσει κάθε εταιρία για το θέμα ενώ δηλώνει ότι θα διερευνήσει την προέλευση και το ιδιοκτησιακό καθεστώς αυτών των τηλεφώνων.

Σύμφωνα με το ΙΝΚΑ που κοινοποίησε το εξώδικο και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, «έχει γίνει σωρεία καταγγελιών από καταναλωτές ότι από συγκεκριμένους τηλεφωνικούς αριθμούς γίνονται αναπάντητες κλήσεις και στέλνονται μηνύματα και οι συνδρομητές, νομίζοντας πως πρόκειται για δικούς τους ανθρώπους από το εξωτερικό, καλούν στους αριθμούς αυτούς, οι οποίοι αντιστοιχούν σε ροζ τηλέφωνα, με αποτέλεσμα να χρεώνονται με υψηλό κόστος, ενώ υπάρχει κίνδυνος να γνωστοποιηθεί σε κακοποιούς ο τηλεφωνικός κατάλογος του κάθε κινητού. Παρακαλούμε να διακόψετε αμέσως κάθε δυνατότητα επικοινωνίας με αυτά τα τηλέφωνα προς και από τους συνδρομητές σας, και να τους προστατεύσετε όπως έχετε τη νομική και ηθική υποχρέωση. Περιμένουμε εντός μιας βδομάδας τη γραπτή απάντησή σας την οποία θα κοινοποιήσουμε στους καταναλωτές, όπως και τυχόν απουσία απάντησης».

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ