BREAKING NEWS

Ανακαλύφθηκε το γονίδιο BRCA2 του καρκίνου του προστάτη

Ανακαλύφθηκε το γονίδιο BRCA2 του καρκίνου του προστάτη Facebook Twitter
1

Οι άνδρες με καρκίνο του προστάτη που έχουν κληρονομήσει μια συγκεκριμένη γενετική μετάλλαξη, εμφανίζουν την χειρότερη και πιο επιθετική μορφή της νόσου, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Πρόκειται για το γονίδιο BRCA2, που έχει ήδη συσχετιστεί με τον κληρονομικό καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών στις γυναίκες. Όσοι άνδρες έχουν αυτό τον γενετικό παράγοντα κινδύνου (περίπου ένας στους 100 με καρκίνο του προστάτη), σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα πρέπει να αρχίζουν έγκαιρα τη θεραπεία προκειμένου να σωθούν, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ερευνών για τον Καρκίνο του Λονδίνου, με επικεφαλής τον καθηγητή Ρος Ίιλς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κλινικής ογκολογίας "Journal of Clinical Oncology", σύμφωνα με το BBC, ανακοίνωσαν ότι το γονίδιο BRCA2 όχι μόνο αυξάνει την πιθανότητα να αναπτύξει κανείς καρκίνο του προστάτη, αλλά επιπλέον είναι πιθανότερο να εμφανίσει επιθετικότερους όγκους και να έχει μικρότερο προσδόκιμο ζωής.

Ελλάδα
1

BREAKING NEWS

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Δημοσίευση της πλάκας. Πριν το βγάλετε, ας κάνετε τον κόπο να ψάξετε λίγο σχετικά με το θέμα. Καταρχήν το γονίδιο είναι γνωστό εδώ και χρόνια. Αφορμή στάθηκαν περιστατικά καρκίνου του προστάτη σε μέλη της ίδιας οικογένειας με μορφές επιθετικότερες να εμφανίζονται σε νεότερη ηλικία σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό. Το γονιδίωμα αυτών των ασθενών περιέχει το BRCA2 γονίδιο σε μεγάλο ποσοστό. Μάλιστα η γνώση είναι τόσο παλιά, που στις κατευθυντήριες οδηγίες σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη αναφέρεται η ανάγκη για αυστηρό έλεγχο ανδρών οι οποίοι είχαν συγγενείς (κυρίως α' βαθμού) με καρκίνο του προστάτη. Δεν ανακαλύφθηκε ξαφνικά η Αμερική...