BREAKING NEWS

Οι «Αγανακτισμένοι» ξανά στο Σύνταγμα

Οι «Αγανακτισμένοι» ξανά στο Σύνταγμα Facebook Twitter
0

Ραντεβού στο Σύνταγμα, έχουν απόψε, οι «Αγανακτισμένοι», ένα χρόνο μετά την πρώτη τους συγκέντρωση.

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Αμαλίας.

Οι Αγανακτισμένοι

Όλα ξεκίνησαν με τη συγκέντρωση της 25ης Μαΐου 2011 όταν δεκάδες χιλιάδες πολιτών διαδήλωσαν ειρηνικά στην Αθήνα αλλά και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.


Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν και την επομένη παρά την ξαφνική βροχή που ξέσπασε στην Αθήνα και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατά τόπους στην ελληνική επικράτεια.


Οι συγκεντρώσεις συνεχίστηκαν για πολλές ημέρες στην Πλατεία Συντάγματος, στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη και δεκάδες άλλες πόλεις στην Ελλάδα.


Ορισμένοι από τους διαδηλωτές προχώρησαν σε διαμαρτυρία διαρκείας, διανυκτερεύοντας σε σκηνές.


Ακολούθησαν δραστηριότητες με διαρκή ανοιχτή συνέλευση, έκδοση ψηφισμάτων, επιτροπές καθαριότητας, μεταφράσεις κειμένων και ιατρικές υπηρεσίες από ομάδες γιατρών στις εκδηλώσεις της πλ. Συντάγματος, με ποδηλάτες στον Λευκό Πύργο και διαμαρτυρόμενους στην Πλατεία Γεωργίου Α΄ στην Πάτρα, πλήθος κόσμου διαδήλωνε ειρηνικά.


Στη διαδήλωση της Αθήνας συμμετείχαν διάφορες ομάδες δράσης όπως «Δεν πληρώνω», σύνδεσμοι εκπαιδευτικών, ακόμη και σύνδεσμοι μοτοσυκλετιστών.


Η πέμπτη κατά σειρά ημέρα των διαδηλώσεων έχει μείνει ιστορική καθώς ήταν μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχει γνωρίσει η Αθήνα τα 35 τελευταία χρόνια.


Την 29ηςΜαΐου 2011 υπήρξε ν η αύξηση των σκηνών, η διαμόρφωση ομάδας νομικής υποστήριξης και η λειτουργία ιατρείου στην πλατεία Συντάγματος, και στον Λευκό Πύργο η πρόταση για επέκταση των συγκεντρώσεων στην πλατεία Αριστοτέλους και σε άλλες πλατείες της πόλης.


Στη Θεσσαλονίκη συγκροτήθηκαν ομάδες εργασίας για την παρουσία στο διαδίκτυο, τον καθαρισμό και την περιφρούρηση, καθώς και ομάδες ασχολούμενες με ειδικά θέματα όπως είναι οι άνεργοι-συμβασιούχοι, καθώς και ζητήματα παιδείας.


Στο Ρέθυμνο, στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη οι Ρεθυμνιώτες πρόβαλαν το γνωστό ντοκιμαντέρ Χρεοκρατία.


Στην πλατεία Συντάγματος οργανώθηκαν εκθέσεις φωτογραφίας και γελοιογραφίας .
Στις 31 Μαΐου, έβδομη ημέρα διαδηλώσεων στην πλ. Συντάγματος η συγκέντρωση ήταν και πάλι μεγάλη, ενισχυμένη από χιλιάδες πολιτών που ενώθηκαν με τους διαδηλωτές μετά την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη και των πανεπιστημιακών στα Προπύλαια του πανεπιστημίου.


Αρκετοί διαδηλωτές απέκλεισαν τις εξόδους της Βουλής, εμποδίζοντας την έξοδο βουλευτών και εργαζομένων, οι οποίοι φυγαδεύτηκαν μέσω του Εθνικού Κήπου με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων και πυροσβεστών, κάτω από τις αποδοκιμασίες του πλήθους.


Στη Θεσσαλονίκη εκατοντάδες διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για το Μνημόνιο, προγραμματίζοντας ταυτόχρονα ποδηλατοδρομία και ενημέρωση και κάλεσμα των κατοίκων της πόλης στη διαμαρτυρία.


Οι συγκεντρώσεις συνεχίστηκαν σχεδόν όλο τον Ιούνιο του 2011.

Τι γράφαμε τότε αλλά και στο τέλος του '11


Οι «Αγανακτισμένοι» σηματοδοτούν την αρχή του τέλους
Το κίνημα είναι βαθιά και με πρωτόγνωρο τρόπο πολιτικό


"Αγανακτισμένοι" προπηλάκισαν τον Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη - και μη χειρότερα.
Δε νομίζω ότι είναι προβοκάτσια - το περιστατικό αποτυπώνει ανάγλυφα την ανομοιογένεια των αγανακτισμένων.


THE INFLUENTIALS 2011
Αγανακτισμένοι
Κατέλαβαν την πλατεία Συντάγματος στην πιο αυθόρμητη εξέγερση που έγινε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.




0

BREAKING NEWS

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ