ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ηχηρές παρεμβάσεις για το κόψιμο του Άδωνι

Ηχηρές παρεμβάσεις για το κόψιμο του Άδωνι Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
8

Ένσταση κατά της απόφασης απόρριψης της υποψηφιότητάς του για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε το βράδυ της Παρασκευής ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την επίσημη γνωστοποίηση από μεριάς ΚΕΦΕ πως απορρίπτεται το αίτημά του καθώς η υποβολή της υποψηφιότητας ήταν εκπρόθεσμη.

Στο μεταξύ, τη δυσαρέσκειά τους προς την ΚΕΦΕ εκφράζουν ο ένας μετά τον άλλο πολλοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αναμέσά τους και οι τρεις επίσημοι υποψήφιοι Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς.

Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε την απόφαση "αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική για τη ΝΔ", εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα "να την αλλάξουν αμέσως".

Τη διαφωνία του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη εξέφρασε ο διευθυντής του γραφείου του Σωτήρης Κορομάντζος, ο οποίος ανέφερε ότι «είναι άδικο να μην γίνει δεκτή η αίτηση υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη».

Αντίθετος με την απόφαση της εφορευτικής επιτροπής της ΝΔ είναι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ έγραψε στο Twitter: "Δεν συμφωνώ με την απόρριψη της υποψηφιότητας Γεωργιάδη.... Υπερβολική προσκόλληση στον τύπο από την ΚΕΦΕ...".


Τη διαφωνία του εξέφρασε κι έτερος ο συνυποψήφιός για την ηγεσία της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας. "Κακώς ακυρώνεται η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη. Θα πρέπει να συμμετέχει κανονικά εφόσον έχει τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών
Διαφωνώ με τον αποκλεισμό του Άδωνι Γεωργιάδη. Πρέπει να του επιτραπεί να είναι υποψήφιος εφόσον έχει τις απαιτούμενες υπογραφές" έγραψε στο Τwitter.

 

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την απόφαση, όμως , και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σημειώνοντας πως "Η δημοκρατία κερδίζει στο διάλογο και όχι στην τυπολατρεία".

Ο Νικήτας Κακλαμάνης έγραψε στο twitter: Είναι γνωστό ότι ψηφίζω #Meimarakis. Λυπάμαι όμως για την απόφαση της ΚΕΦΕ για τον @AdonisGeorgiadi".

 

Απαράδεκτη και για τον Νίκο Δένδια η απόρριψη της υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος στο Twitter σχολίασε πως πρέπει "να απαιτήσουν οι τρεις υποψήφιοι να γίνει δεκτή η υποψηφιότητα Γεωργιάδη. Δεν μπορεί να εξευτέλιζεται έτσι η παράταξη".

 

Ο Νότης Μηταράκης θεωρεί ότι πρέπει να γίνει δεκτή η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη, όπως έγραψε στο Twitter. "Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει δεκτή η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη . Σεβαστό το "γράμμα του νομού" αλλά τώρα προέχει η ουσία", ήταν το σχόλιο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Την έντονη δυσαρέσκεια της εξέφρασε μέσω Twitter και η Όλγα Κεφαλογιάννη. "Η υποψηφιότητα Γεωργιάδη πρέπει να γίνει δεκτή. Αν κάποιοι ονειρεύονται τη ΝΔ συρρικνωμένη & ελεγχόμενη να το ξεχάσουν. Φτάνει ο ευτελισμός!", σχολίασε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

 

 

"Βλάψατε την παράταξη" έγραψε στο twitter η Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόμενη στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής που απέρριψαν την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη για την προεδρία του κόμματος. "Λάθος κ.Παπαμίκο κ μέλη της επιτροπής, αν κόψατε τον Α. Γεωργιάδη για 6 λεπτά, βλάψατε την παράταξη. Ελπίζω να κάνετε δεκτή την ένσταση", έγραψε η ίδια.

 

Ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, έγραψε στο twitter: "Οι πρακτικές αυτές δεν συνάδουν με το πνεύμα της παράταξης μας. Επιτέλους εκεί στη Συγγρού ακούστε τη κοινωνία!".

 

Ο Νότης Μηταράκης θεωρεί ότι πρέπει να γίνει δεκτή η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη, όπως έγραψε στο Twitter. "Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει δεκτή η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη . Σεβαστό το "γράμμα του νομού" αλλά τώρα προέχει η ουσία", ήταν το σχόλιο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

8

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Διάβασα κι εγώ κόψιμο... πάει λέεω τρέχει και δεν προλαβαίνει ο άνθρωπος... αλλά μετά λέω να έχει γίνει πολιτικό θέμα η διάρροια του Αδώνιδος...;; τόσο χαμηλά;;,
Η ιστορια εχει πολυ ενδιαφερον-η πολυ πλακα,οπως το δει κανεις !Μια εφορευτικη επιτροπη εφαρμοσε τον κανονισμο που διεπει την λειτουργιας της.Αυστηρα.Οπως υποχρεουται.Και εγινε το "ελατε να δειτε και μην παρετε" !Οι τρεις ανθυποψηφιοι του Αδωνιδος βγηκαν και τοποθετηθηκαν υπερ του Αδωνιδος και κατα της επιτροπης ! Λογω ανωτεροτητας και συντροφικοτητας,βεβαια,οχι διοτι αν καποιος εκανε το αντιθετο θα εχανε ολες τις ψηφους που θα πηγαιναν στον Αδωνι ! Αλλοιμονο !Και καλα αυτοι,δεν ειχαν εναλλακτικη λυση.Ολοι οι λοιποι ΝεοΔημοκρατες ,φανατικοι υποστηρικτες της αποδοχης της συμμετοχης του Αδωνι και επικριτες της επιτροπης,αλλα ταυτοχρονα φανατικοι υποστηρικτες της τηρησης νομων και κανονων σε καθε δημοσια τοποθετηση τους ; Πως τα ταιριαζουν αυτα ;Εχει σκεφθει εστω και ενας απο αυτους κατι απλουστατο ;Ας υποθεσουμε οτι η επιτροπη κανει δεκτη την υποψηφιοτητα,γνωματευοντας οτι η παραβιαση της προθεσμιας κατα μερικα λεπτα πρεπει να αντιμετωπισθει με "ελαστικοτητα και ευρυτητα πνευματος".Μετα ;Διοτι ,υποθετικα,σημερα το βραδυ μπορει να εμφανισθει καποιος αλλος υποψηφιος,ο οποιος επισης καταφερε να μαζεψει τις 50 υπογραφες με καθυστερηση μερικων ωρων.Και αυριο το πρωι αλλος ενας.Θα απορριφθουν οι αιτησεις τους,η θα γινουν δεκτες; Διοτι σε καθε περιπτωση θα πρεπει πρωτα να ορισθει τι ακριβως αποτελει "παραβιαση"προθεσμιας.Δεκα λεπτα ; Εικοσι ωρες ; Τρεις ημερες ; Και με ποια κριτηρια ;Και στο μελλον ; Οταν προκυψουν αναλογα θεματα ;Στις προσφατες εκλογες μια βουλευτης των ΑΝΕΛ εμεινε-ορθοτατα- εκτος εκλογικης διαδικασιας διοτι κατεθεσε τα απαιτουμενα με μικρη καθυστερηση.Δεν θυμαμαι να βγηκε καποιος απο την ΝΔ και να κατηγορησε τις αρμοδιες αρχες οτι εκριναν με αυστηροτητα και οτι θα επρεπε να δειξουν κατανοηση.Ουτε καν καποιοι απο το κομμα της .Και ,φυσικα,επραξαν ορθα.Dura Lex,sed Lex ελεγαν οι Ρωμαιοι.Το συμπεαρασμα ειναι μαλλον απλο.Οι νομοι και οι κανονες ,κατα την νεοελληνικη αντιληψη, δεν αντιμετωπιζονται ως "σιδηρα πανοπλια" προστασιας των πολιτων,των θεσμων,και του Κρατους.Αλλα ως ελαστικο"καλτσον",και μαλιστα του τυπου "one size fits all" ! Πρεπει να τεντωνονται και να μαζευονται κατα το δοκουν,και οπως μας βολευει.Και αυτη η αντιληψη,η σε μεγαλο βαθμο συνυπευθυνη για την καταστροφη την οποια ζουμε,ειναι η κρατουσα.Και,απ'οτιφαινεται,δεν προκειται να αλλαξει.Στο ορατο,τουλαχιστον,μελλον.Με τα ιδια,φυσικα,αποτελεσματα για την χωρα.
Δεν κατάλαβα, τι πάει να πεί "Σεβαστό το γράμμα του νόμου αλλά προέχει η ουσία"? Ή είναι ο κανονισμός ή δεν είναι? Τί βλακείες είναι αυτές? Ποιός ο λόγος να έχουμε κανονισμούς αν είναι να μήν τους ακολουθούμε? Πλάκα μας κάνουν? ¨Α ρε Ελλάδα, το μεγαλείο σου.... ξεφτίλα δηλαδη....