Απεργία την Πρωτομαγιά

Νέα πρόσωπα και έμπειρα στελέχη θέλει ο Μητρόπουλος στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης

Νέα πρόσωπα και έμπειρα στελέχη θέλει ο Μητρόπουλος στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
8

Νέα πρόσωπα θέλει στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος. Ο κος Μητρόπουλος εξέφρασε την άποψη πως η ομάδα πρέπει να εμπλουτιστεί με ειδικούς επιστήμονες πέρα από τα στενά όρια των κυβερνώντων κομμάτων μιλώντας στην εκπομπή "Πρωινό MEGA" τη Δευτέρα.

"Επιβάλλεται άμεσα συγκρότηση εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας με πρόσωπα αυξημένου επιστημονικού κύρους γιατί αυτό εξυπηρετεί και την Αριστερά και την κυβέρνηση", είπε και διευκρίνισε ότι πρέπει "να εμπλουτιστεί η εθνική διαπραγματευτική ομάδα με έμπειρα στελέχη κάτι που δεν είχε η πρώτη ομάδα και ηττήθηκε." πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας πως η στελέχωση της ομάδας θα πρέπει να γίνει με τεχνικούς και νομικούς διαπραγματευτές "διότι έχουν και οι δικοί μας στην κυβέρνηση υποβαθμίσει τα νομικά κείμενα που δεσμεύουν τη χώρα".

 

Ο κος Μητρόπουλος εκτιμά πως δεν είναι εφικτό να υπάρξει συμφωνία έως τις 20 Αυγούστου και για το λόγο αυτό ζήτησε επίσης τη μετάθεση του χρόνου της συμφωνίας. Εάν αυτό δεν καταστεί εφικτό τότε "πάμε σε δεύτερη μεγάλη ήττα και σε πρόγραμμα ακραίου αριστερού θατσερισμού που μια κυβέρνηση της αριστεράς δεν μπορεί να το σηκώσει μόνη της" πρόσθεσε.


Για τα μέτρα που είδαν το φως της δημοσιότητας στον κυριακάτικο Τύπο ανέφερε ότι "παρά το ότι η κοινωνία θέλει κάποια μέτρα και βεβαίως πρέπει να παρθούν, αυτά δεν μπορεί να τα σηκώσει και η κυβέρνηση μόνη της".

Σημείωσε ότι πλήττονται "και όσοι έχουν θεμελιώσει και χρόνια σύνταξης και χρόνια ηλικίας από 1/1/2015, πλήττουν σκληρά και αναδρομικά και όσους έχουν θεμελιώσει" ενώ έκανε λόγο για "άγρια παρέμβαση πέρα της αντισυνταγματικότητας και παραβίασης διεθνών συμβάσεων που αναφέρονται στο ασφαλιστικό".

Υπογράμμισε ότι το γεγονός ότι από το 2021 θα απαιτούνται 40 χρόνια δουλειάς για γυναίκες και νέους, " το 70% των γυναικών θα στερηθούν του δικαιώματος της σύνταξης".

Με τις πληροφορίες από το MEGA

8

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
"You can fool all of the people some of the time, and some of the people all of the time, but you can not fool all of the people all of the time." Abraham Lincoln“The truth is incontrovertible. Malice may attack it, ignorance may deride it, but in the end, there it is.”Winston ChurchillΕύχομαι ολόψυχα σε όλους τους "κουρασμένους επαγγελματίες"καλές διακοπές,καλή ξεκούραση και καλά μπάνια !
Παρεθεσα τις εκτιμησεις μου.για τον κ.Μητροπουλο,οι οποιες παραμενουν αμεταβλητες επι μακρον.Γραφω πανω-κατω τα ιδια γι'αυτον απο πολυ πριν τις εκλογες.Εχω αναφερει οτι θεωρουσα αηδες το "γλυψιμο"το οποιο εκανε σε οποιονδηποτε παρουσιαστη τον καλουσε σε εκπομπη του.Διοτι το να επαινει τα φοβερα δημοσιογραφικα και λοιπα προσοντα του...Γιωργου Αυτια-και αλλων "αξιων"του αυτου επιπεδου- δεν ειναι και οτι το ...ευκολοτερο ! Και τα σχολια μου αυτα ετυγχαναν μετρησιμης αποδοχης και επιδοκιμασιας.Αυτη η ...αρνητικη παμψηφια της οποιας ετυχε το προηγηθεν σχολιο μου,καθως και καποια αλλα σημερινα η χθεσινα,ειναι εξαιρετικα ενδιαφερουσες.Οπως και το ποιος ειναι ο ενας και μοναδικος,πλην "πολυπροσωπος","σχολιαστης των σχολιων μου".νεκα των των λογων αυτων μου γεννηθηκε μια ,ευλογη θεωρω,απορια.Ποτε παιρνουν αδεια καποια "παιδια" τελος παντων ; Δεν λεω,επαγγελματιες ειναι,και μαλιστα πολυ καλοι.Αλλα οπως καθε εργαζομενος δικαιουνται και αυτοι να ξεκουρασθουν ,να πανε σε καποια παραλια,να ξεσκασουν τελως παντων.Το να δουλευουν αρχες Αυγουστου,και μαλιστα ακομη και σημερα ,ημερα που ειναι για καποιους απο αυτους και "εθνικη επετειος",δεν ειναι σωστο.Ελπιζω και ευχομαι ειλικρινα η "εργοδοσια" τους να δειξει την ενδεδειγμενη κατανοηση .
Πως αλλοιως να το πει ο χριστιανος ; Το λεει καθημερινα,και με καθε πιθανο η απιθανο τροπο.Θελει καποια κυβερνητικη "θεση".Θελει το"κατιτις" του.Καποιο υπουργειο,καποιο κυβερνητικο ρολο,καποια προβεβλημενη θεση.Η ,εστω,την προεδρια της Βουλης-αν καταφερει ο Τσιπρας να "ξηλωσει" την Ζωη.Και μεχρι να παρει αυτο που θελει θα "ασκει κριτικη"και θα "κανει αρνητικες επισημανσεις".Ας του δωσει,επιτελους,ο Τσιπρας εναν ρολο,για να δουμε κι εμεις αν θα συνεχισει να ασκει κριτικη με την ιδια ενταση.Η εαν θα "απορροφηθει"παντελως απο τα νεα καθηκοντα του και δεν θα εχει χρονο για κατι τετοιο .Το εχουμε,αλλωστε, δει πολλες φορες αυτο το "εργο" στο παρελθον σε παρομοιες περιπτωσεις.