Απεργία πείνας ξεκινά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννης Μιχελογιαννάκης

Απεργία πείνας ξεκινά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννης Μιχελογιαννάκης Facebook Twitter
32

Απεργία πείνας ξεκινά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννης Μιχελογιαννάκης σύμφωνα με την ανακοίνωσή του που πριν λίγο δόθηκε στη δημοσιότητα. Ανάμεσα στους λόγους που αναφέρει είναι η συζήτηση του προϋπολογισμού, το άλυτο ζήτημα των προσφύγων από τη Συρία στο Σύνταγμα, αλλά και η απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού.

Η ανακοίνωσή του:

Τούτη την ώρα στη Βουλή συζητιούνται :

1. Αύξηση έμμεσων και άμεσων φόρων 1,5 δις

2. Μείωση κοινωνικού προϋπολογισμού 1,6 δις

3. Περικοπές στην υγεία 340 εκατομμύρια ευρώ

4. Περικοπές στα Δημόσια Νοσοκομεία 500 εκατομ. Ευρώ

5. Κόβουν τα χρήματα για τους ανασφάλιστους μιας και τα 340 εκατομμύρια τα κάνουν 70 εκατομμύρια

6. Περικοπές στην Παιδεία 300 εκατομμύρια ευρώ

7. Περικοπές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση 60 εκατομμύρια ευρώ

8. Μείωση προγράμματος δημοσίων επενδύσεων 400 εκατομμύρια ευρώ

9. Μείωση Κοινωνικής Ασφάλισης και Περίθαλψης 831 εκατομμύρια ευρώ

10. Δίνουν στον πολιτισμό 37 εκατομμύρια ευρώ

11. Μείωση του φόρου στα νομικά πρόσωπα

12. Απόλυση 190 καθαριστριών μετά από τόσο αγώνα που έχουν κάνει

13. Αφήνουν το Ρωμανό να αργοπεθαίνει

14. Αφήνουν τους Σύριους στο Σύνταγμα οι οποίοι μετρούν ήδη δύο θανάτους

Την ώρα που συζητιούνται και γίνονται όλα αυτά, παρακαλούν την ΤΡΟΙΚΑ να επιστρέψει με:

1. Απόσυρση πρότασης μείωσης κατά 30% της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης

2. Επιβολή φόρου πολυτελείας

3. Αύξηση ΦΠΑ

4. Πάγωμα συντάξεων

5. Αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

6. Κατάργηση ΕΚΑΣ

7. Κατάργηση επικουρικών συντάξεων

8. Τάζουν ιδιωτικοποίηση της Ελληνικής Περιουσίας

Αλλαγές δηλαδή επιζήμιες στην εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ 1,2 και 3

Συζητούν όλα τα παραπάνω, παρακαλούν την ΤΡΟΙΚΑ να δεχθεί αυτά που θα εφαρμόσουν, ώστε να γυρίσει η ΤΡΟΙΚΑ και να συζητήσει μαζί τους την ενισχυτική πιστωτική γραμμή.

Ενισχυτική πιστωτική γραμμή που προϋποθέτει άλλο ένα μνημόνιο , το μνημόνιο συνεννόησης το οποίο είναι πέρα από τα παραπάνω.

Μέσα σ΄αυτό το έγκλημα η Πολιτεία αφήνει ασχολίαστη τη δήλωση Νταβούτογλου για συνεκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου της Κύπρου το οποίο σημαίνει ξεπούλημα και μάλιστα το προφυλάσσουν με απαγόρευση διαδηλώσεων.

Αδυνατώ ως Έλληνας πολίτης και όχι ως βουλευτής, να καταλάβω και να συναινέσω στα παραπάνω.

Αποφάσισα λοιπόν για τους παραπάνω λόγους, αλλά και για να ενεργοποιήσω τον κόσμο να κάνει σύνθημα «ΣΠΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ», να ξεκινήσω απεργία πείνας με τους Σύριους.

Γιάννης Μιχελογιαννάκης

Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ

32

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM
Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Πολιτική / Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Το νέο γενικό νοσοκομείο στην Κομοτηνή θα έχει δυναμικότητα 165 κλινών και θα αντικαταστήσει το «Σισμανόγλειο», ένα από τα παλαιότερα εν λειτουργία νοσοκομεία στη χώρα
NEWSROOM

σχόλια

14 σχόλια
Μάγκας ο Μιχελογιαννάκης. Την΄ωρα που οι βο(υ)λευτές αναπαύονται στο χρήμα και στη χλιδή, ο άνθρωπος τα αφήνει όλα αυτά πίσω, βάζοντας ασπίδα το σώμα του, κάνοντας απεργία πείνας. Δεν απορώ για τη λύσσα των φασιστών και των νεοφιλελέδων, μόνο που βλέπουν ότι κάποιος παίζει τη ζωή του για τα πιστεύω του, σταματώντας να τρέφεται, ενώ αυτοί δεν θα άντεχαν ούτε για 5 λεπτά να τους αργήσουν την πίτσα, συφιλιάζονται, και αρχίζουν το γνωστό θανατολάγνο μουρμούρισμά τους. Τι να κάνουμε ; Υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι γύρω μας. Υπάρχει και το αντίθετό σας. Ευτυχώς. Και ελπίζω αυτό το αντίθετό σας να νικήσει, αλλιώς η κοινωνία θα μετατρεπόταν σε μία απέραντη ζούγκλα και ο θάνατος θα ήταν καθημερινό φαινόμενο ευχαρίστησης.
Ειναι γραφικος ο Μιχελογιαννακης ; Τουλαχιστον....Λεει -και κανει- "παλαβομαρες" ; Προφανως ναι....Ειναι η "λιστα"των "θεματων που περιλαμβανει στην ανακοινωση του ενας "αχταρμας" ; Φυσικα και ναι ....Μας ενθουσιαζει που ειναι βουλευτης ; Μαλλον οχι...Αλλά....Υπαρχει και "αλλά" στην ιστορια.Το οποιο δεν ειναι παρα η συγκριση του.Με τα "αγλαισματα ηθους και συνεπειας" τα οποια και αποτελουν την πλειονοτητα των "εκλεγμενων εκπροσωπων του Λαου στο Κοινοβουλιο".Και,για να μην νομισθει οτι το παω "αλλου",με τον Συριζα ειχαν εκλεγει "ενδιαφεροντες"βουλευτες.Οπως ο αξιοτιμος κ.Γρηγορης Ψαριανος.Και καποιοι αλλοι.Σε αλλα κομματα δεν θα αναφερθω καν.Το ερωτημα που τιθεται,λοιπον,ειναι "ποιον προτιμαμε"απο αυτους.Η,μαλλον,αν μας ενοχλει πολυ ο γραφικος Μιχελογιαννακης,και λιγοτερο εως καθολου ο εσμος των αχρηστων λαμογιων τα οποια "δρουν και θαλλουν"μεσα στο ελληνικο κοινοβουλιο.Διοτι αν δεν ισχυει κατι τετοιο,τοτε ειναι λαθος οι προτεραιοτητες μας και με λαθος ατομο ασχολουμεθα.Αν,ομως,ισχυει,τοτε ειμαστε αξιοι της τυχης μας.
Να μου το θυμηθείτε... ένας-δύο ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αρχίσουν απεργία πείνας και ο Ρωμανός θα σταματήσει την δική του !Ίσως τελικά αυτό να είναι η λύση.
"...Hunger artists or starvation artists were performers, common in Europe and America in the 18th, 19th and early 20th century, who starved themselves for extended periods of time, for the amusement of paying audiences. The phenomenon first appeared in the 17th century and saw its heyday in the 1880s. Hunger artists were almost always male, traveled from city to city and performed widely advertised fasts of up to 40 days.[1] Several hunger artists were found to have cheated during their performances.[2]The phenomenon has been relayed to modern audiences through Franz Kafka's 1922 short story A Hunger Artist..."Ο εν λόγω Καλλιτέχνης συνεχίζει φυσικά να διαπρέπει και ως Bullshit Artist, προς μεγάλη ικανοποίηση των hardcore οπαδών του--στους οποίους θεωρώ τιμή μου να ανήκω.
Για όσους και όσες ξεχνούν τι είναι ο Μιχελογιαννάκης, πριν από μερικά χρόνια είχε δηλώσει στη βουλή ότι θα εκλείψουν οι άντρες και θα γεννιούνται όλοι "αδερφές" με όσα κάνει η τρόικα στην Ελλάδα.
Ψέμμα ήταν αυτό για το Μιχελογιαννάκη, δεν το έχει πεί ποτέ. Στο σχετικό βίντεο λέει κάτι ακατάληπτο που μοιάζει με "ομοφυλοφιλία" και οτι αυτό θα πέσει. Κάτι για τις γυναίκες προσπαθεί να πεί.Την απεργία πάντως, το κατεξοχήν μέσο πολιτικής και κοινωνικής πίεσης αυτών που δεν έχουν άλλο τρόπο να ακουστούν και να διεκδικήσουν τα αιτήματα τους μια χαρά το ξεφτυλίζει με την κίνηση του.
Γενικώς λέει ακατάληπτα πράγματα, όπως π.χ. το "ανδρός πεσούσης πας ανήρ ανδρεύετεαι"--όπου, μετά συγχωρήσεως, μας πάντρεψε την αρχαία παροιμία. Κάνει και ακατάληπτα πράγματα (υποστήριζε φανατικά τον Γιωργάκη--για τον οποίο είπε και το παραπάνω "απόφθεγμα"--όπως και το μνημόνιο, μετά έγινε δημάρ, μετά σύριζα). Είναι ο ορισμός του τρικυμία εν κρανίω--ή είναι εντελώς αρριβίστας, και μας θεωρεί όλους ηλίθιους. Ο Τσίπρας βέβαια θα συμμαχήσει και με τον διάβολο για να γίνει πρωθυπουργός.
Φίλε trollolo,Το έχει κάνει κατ' επανάληψη, εμπεριστατωμένα και τεκμηριωμένα, όπως και πολλοί άλλοι βουλευτές και τους έχουν γράψει, κανονικότατα, στα αρ*%δια τους. Οπότε για ποιές εισηγήσεις να μιλάμε τώρα;...
Πριν αρχίσετε να πατάτε σωρηδόν τα [ΟΧΙ] (και καλά κάνετε στην τελική), καλό θα είναι να κοιτάξετε καλύτερα, πέρα από τη μύτη σας, να ψάξετε, ανεξαρτήτως προτιμήσεων πολιτικών κομμάτων και πολιτικών προσώπων και θα διαπιστώσετε ότι κατά καιρούς είναι αρκετοί εκείνοι οι βουλευτές, ακόμη και των κυβερνητικών οι οποίοι προβάλουν εισηγήσεις και ενστάσεις για διάφορα θέματα, και που ακόμη τα «χώνουν» κανονικότατα στα κόμματά τους. Άλλοτε δικαίως και άλλοτε αδίκως. Το κακό είναι όμως αυτή η... «δημοκρατικότατη» κομματική πειθαρχεία και οι απειλές των διαγραφών, έμμεσες και έμμεσες...
Πολύ εμπεριστατωμένα, ειδικά στην εκπομπή του Χατζηνικολάου που μέσα σε 5 λεπτά βρήκε 91 δισ. (να μην ξεχάσουμε και το εμπεριστατωμένο "Aνδρός πεσούσης πας ανήρ ανδρεύεται")Αλλά δε φταίει αυτός αφού υπάρχουν διάφοροι "νοών ... νοείτω" που τρώνε το δούλεμα.
@LiberT 6.12.2014 | 23:47Εγώ το τρώω το δούλεμα ρε συ LiberT;;;... Μα συγνώμη, κάθεσαι και βλέπεις Χατζηνικολάου;;; Το μόνο που αξίζει σε αυτή την εκπομπή είναι ο λόγος των πολιτών στο τέλος.Επαναλαμβάνω, ψάξε και βρες πόσες ενστάσεις και εισηγήσεις έχουν γίνει από διάφορους βουλευτές τα τελευταία χρόνια, ειδικά σε ό,τι αφορά την οικονομική διαχείριση, νομοθεσία και παράτυπους τρόπους που αυτή καθορίζεται και ψηφίζεται και θα καταλάβεις ποιοί δουλεύουν ποιούς... Αν και θα το έχεις καταλάβει.Δεν τάσσομαι υπέρ ή κατά του Μιχελογιαννάκη, που αρκετές φορές τείνει να χαρακτηριστεί από γραφικός έως πολύ γραφικός, αλλά όταν οι (διάφοροι) βουλευτές είναι «μούγκα στη στρούγκα» τους κράζουμε, πάνε να πούνε κάτι ή να διαμαρτυρηθούν με οποιονδήποτε τρόπο, πάλι τους κράζουμε. Βεβαία, αν καταλαβαίνω σωστά, εσύ δεν γουστάρεις τον Σύριζα. Εντάξει, έχω κι εγώ σοβαρές επιφυλάξεις, αλλά να δούμε πως αλλιώς θα ξεκολλήσουμε από αυτή την κατάσταση της κινούμενης άμμου που ζούμε όλοι μας. Τι άλλο να πω;... ..είμαι βαθειά προβληματισμένος με όλα όσα τα τελευταία χρόνια μας συμβαίνουν ως κοινωνία, ως χώρα.
@Νοών...νοείτω, χαίρομαι που βρίσκεις τον τύπο αυτόν γραφικό (εγώ θα χρησιμοποιούσα βαρύτερο χαρακτηρισμό, αλλά θα με κόψει το moderation). Επίσης χαίρομαι που έχεις επιφυλάξεις για το συριζα.Χατζηνικολάου δε βλέπω, απλά με την ευκαιρία της ενέργειας του Μιχαλογιαννάκη έψαξα να βρώ τι είναι αυτό το όν, έτσι έπεσα πάνω σε διάφορες δηλώσεις , συνεντεύξεις κλπ, η μια γελοιωδέστερη απ την άλλη, και σε ένα βίντεο του Ενικού μετά το οποίο δεν μπορούσα να σταματήσω τα γέλια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος πλέον να αναλάβει Κυβερνηση!Συγχαρητήρια Αλέξη και το συνάφι, μόλις χάσατε ακόμα μια ψήφο... Που αλλού να απευθυνθώ ρε παιδιά? Πείτε καμιά ιδέα? Έμεινε τίποτα αξιοπρεπές να ψηφίσουμε?
Είπαμε αξιοπρεπείς επιλογές... Το ποτάμι είναι νέα Νέα Δημοκρατία, παίζει full συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ κ ΝΔ.Δημηουργία Ξανά είναι αστείο κόμμαΟικολόγοι πράσινοι, 3 λαλλούν και 2 χορεύουν... Δράση... ίσως, δν ξέρω
Το θέμα δεν είναι αν είναι επαγγελματίες-καριερίστες πολιτικοί, αλλά ακόμη και αυτό αν είναι, που δεν είναι απαραιτήτως κάτι αρνητικό, κυρίως να έχουν συνείδηση και ενσυναίσθηση, γιατί αυτό είναι που λείπει. Πολλές φορές έχει παρατηρηθεί πως πολλοί άνθρωποι υπεύθυνοι και ωραίοι χαρακτήρες οι οποίοι ασχολήθηκαν με την πολιτική μετά από ένα χρονικό διάστημα (ακόμη και σύντομο) αλλωτριώθηκαν. Για να μη γράψω... απαλλοτριώθηκαν...Όσο αφορά αυτό που γράφεις περι Δράσης, Δημιουργίας Ξανά, Ποτάμι και Οικολόγους, εκεί να δεις κάτι εαγγελματίες, με όλη τη (αρνητική) σημασία του όρου, που περιλαμβάνονται στο δυναμικό αυτών των σχηματισμών.
Το Ποτάμι έχει πολύ αξιόλογα στελέχη, πιο αξιόλογα κατά τη γνώμη μου απ' τον αρχηγό του, θυμίζω: Γραμματικάκης, Μαυρωτάς κλπ. Η ΔηΞα έχει χάσει πολύ απ΄την αλαζονεία του Τζήμερου αλλά οι θέσεις της είναι απόλυτα σωστές. Προσοχή μιλώ για επίσημες θέσεις της ΔηΞα όχι όσα έχει πει ο Τζήμερος κατά καιρούς, όπως για μετανάστες σε ξερονήσια, αυτά ήταν προσωπικές του απόψεις.Η Δράση μας έλεγε εδώ και πολύ καιρό, πριν με το Μάνο, τώρα με το Σκυλακάκη αυτά που μας περίμεναν αλλά τους μαυρίζαμε. Οικολόγοι επειδή όλοι πρέπει να ήμαστε και οικολόγοι. Αυτά.
@matR άμα το βρείς πες το και σε μένα. Απελπισία.Πάντως δε νομίζω ότι η λύση είναι στο τι ψηφίζω γιατί ακόμα και κάποια μικρά κόμματα που πλασσάρονται ως "σοβαρά" γρήγορα αποκαλύπτουν πόσο ΠΑΣΟΚ, με την ευρεία έννοια του όρου, είναι (π.χ. η Δηξάν που αναφέρει ο @Κυνικός με τον αμετροεπή πρόεδρο). Δυστυχώς οι πολιτικοί πάντα θα ικανοποιούν αυτό που νομίζουν ότι θέλει ο κόσμος. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή χρειάζεται μεταξύ άλλων στροφή στο ρεαλισμό, στην επιχειρηματικότητα, στον πραγματικό διάλογο χωρίς φωνές. Αυτά κανείς πολιτικός δεν θα τα προσφέρει ούτε θα τα προβάλλει αν δεν θεωρεί ότι μπορεί να "κερδίσει" κάτι. Ίσως αν μια κρίσιμη μάζα αρχίσει να τα ζητάει (αντί να δίνει μάχες ανεμόμυλων με ρωμανούς) κάτι να αλλάξει.
Ποτέ δεν θα πάψει να έχει τα αντανακλαστικά ενός κόμματος του 4%. 2-3 μήνες πριν τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να επανα-ριζοσπαστικοποιηθεί. Κρίμα. Αν δεν αντέχετε την εξουσία, καθώς και τη σοβαρότητα και την ψυχραιμία που αυτή συνεπάγεται (τις οποίες μάς στέρησε η συγκυβέρνηση) βγείτε και πείτε το καθαρά. Μην ευτελίζεσθε άλλο, φτάνει.
Η απόλυτη γελοιοποίηση της έννοιας της απεργίας πείνας από έναν εκλεγμένο εκπρόσωπο του έθνους. Περιμένω να δω μόνο τον λόγο για τον οποίο θα σταματήσει την απεργία πείνας κάποια στιγμή, θα έχει τρομερό ενδιαφέρον...
:-)))Νομίζω πως ο Μιχελογιαννάκης ποντάρει σε δύο ενδεχόμενα: στο ότι ο Ρωμανός θα λύσει κάποια στιγμή την απεργία του (οπότε θα την λύσει και αυτός), ή στο ότι ο Ρωμανός θα πεθάνει, οπότε δεν θα έχει πλέον νόημα να συνεχίζει ο ίδιος. Πάντως ο Ρωμανός προηγείται εικοσι-τόσες ημέρες, οπότε δεν ανησυχώ ιδιαιτέρως για τον Μ. Ούτε και ο ίδιος μάλλον ανησυχεί.
Τετοιο εξευτελισμο της απεργιας πεινας ουτε που θα τον ονειρευομεστε! Τετοιο χτυπημα στην απεργια του Ρωμανου κανεις άλλος δεν θα τα καταφερνε καλυτερα.