Απεργία την Πρωτομαγιά

Ολόκληρη η σημερινή συνέντευξη του Τάκη Μπαλτάκου στον Νίκο Χατζηνικολάου

Ολόκληρη η σημερινή συνέντευξη του Τάκη Μπαλτάκου στον Νίκο Χατζηνικολάου Facebook Twitter
3

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Δε νομίζω ότι κάτι τέτοιο   γίνει. Όχι δε θυμάμαι, δε νομίζω. Συνομιλίες μέσω τριψηφίων τηλεφώνων, στο οποίο εγώ να κάνω υπόδειξη, σε ποιον; Στον Αθανασίου; Ο Αθανασίου ξέρει τα θέματα της Δικαιοσύνης εκατό φορές καλύτερα από μένα. Τι να του πω εγώ του Αθανασίου;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δεν υπάρχουν επομένως, μου το λέτε   κατηγορηματικά. Γιατί το «δε νομίζω» είναι «δε νομίζω», το «δεν υπάρχουν» είναι «δεν υπάρχουν».

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Αυτό που λέω είναι «δε νομίζω».

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μάλιστα. Τα ΝΕΑ σήμερα γράφουν, νομίζω είναι στη στήλη του συναδέλφου Γιώργου Παπαχρήστου, ότι σχεδόν κάθε πρωί πίνατε καφέ με το Χρήστο Παπά, το Βουλευτή της Χρυσής Αυγής στο γραφείο σας στη Βουλή.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Ουδέποτε έχει γίνει αυτό. Πρώτα απ’ όλα δεν πίνω καφέ, πίνω τσάι.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Καλά, εντάξει, το ρόφημα μας μάρανε;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Το λέω σκωπτικά. Δεν έχει γίνει αυτό το πράγμα, δεν υπάρχει κανένας καφές. Ο Παπάς πράγματι είχε έρθει στο γραφείο, είχε έρθει κι αυτός αν θυμάμαι καλά για τον ίδιο λόγο, για το θέμα των Αστυνομικών, διαμαρτυρόμενος και αυτός γι’ αυτό, ότι είναι μια αδικία κατά της Χρυσής Αυγής, ότι δεν έχουν Αστυνομικούς. Νομίζω ότι αυτός ήταν ο λόγος που είχε έρθει.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πείτε μου ειλικρινά πιστεύατε εσείς ότι με τις επαφές αυτές προσφέρετε κάτι; Και ξαναρωτώ προσφέρατε κάτι τελικά με τις επαφές αυτές; Δηλαδή τι κατά τη γνώμη σας μένει από όλη αυτή την ιστορία θετικό για την κυβέρνηση και για τη χώρα;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Θα σας πω όσο μπορώ να πω, γιατί υπάρχουν και πράγματα που σας είπα, που γίνονται και δεν λέγονται και δεν πρόκειται να τα πω. Θα σας πω κάτι πάρα πολύ απλό. Γνωρίζετε κι εσείς από τη δημοσιογραφική σας εμπειρία και τη γνώση μάλλον, ότι υπάρχει μια πολιτικής φύσεως, όχι κάτι άλλο, διείσδυση του κόμματος αυτού σε χώρους οι οποίοι παραδοσιακά ανήκαν στη συντηρητική παράταξη.

Αυτή τη διείσδυση εγώ την κυνήγησα από πίσω, βήμα προς βήμα και έκανα τα πάντα για την αποτρέψω, επιστρέφοντας εντός εισαγωγικών, στη Ν.Δ. ψηφοφόρους εγκλωβισμένους εκεί. Γι’ αυτό έκανα και τη δήλωση πριν από 15 μέρες, η οποία φυσικά εξόργισε ….

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Η χθεσινή τώρα αποκάλυψη πιστεύετε ότι θα φέρει πίσω ψηφοφόρους, ή θα τροφοδοτήσει χειρότερα η Χρυσή Αυγή πολιτικά;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Θα σας πω και σε αυτό. Η προ 15 ημερών δήλωσή μου περί αντικομμουνισμού η οποία έπαιξε πάρα πολύ δυνατά για τη Χρυσή Αυγή είναι καταστροφική. Και είναι και ένας από τους λόγους που εξεμάνη εναντίον μου, γιατί καταλαβαίνουν πολύ καλά τι θέλω να κάνω και τι πάω να κάνω. Είναι μια δήλωση την οποία δεν μπορεί να την κάνει άλλος πολιτικός. Αυτοί οι οποίοι εκλέγονται διστάζουν και με το δίκιο τους. Εγώ δεν εκλέγομαι και δεν έχω και πολιτικές φιλοδοξίες. Δεν με νοιάζει γι’ αυτό και το είπα, ότι είμαι αντικομμουνιστής. Αυτό όμως σαρώνει τα σωθικά της Χρυσής Αυγής, γιατί εκεί ακριβώς στοχεύω. Αυτό έκανα.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Πείτε μου. Λέτε συνεχώς, επικαλείστε συνεχώς ότι υπάρχουν πράγματα που δεν μπορείτε να πείτε. Είναι δυνατόν να υπάρχουν μυστικές συνεννοήσεις σας με τη Χρυσή Αυγή; Τι υπαινίσσεστε δηλαδή με το δεν μπορώ να πω, δεν μπορώ να πω.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Όχι δεν εννοούσα αυτό.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Επομένως κάτι μυστικό υπάρχει, κάτι που εάν αποκαλυφθεί θα ζημιώσει.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Δεν εννοούσα μυστικές συνεννοήσεις.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αλλά τι εννοείτε;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Εννοούσα ότι μπορούσα έχοντας αυτή την επαφή και καταλαβαίνοντας κινήσεις, μπορούσα να προγραμματίζω αντίστοιχες κινήσεις δικές μου, προσωπικές, οι οποίες κινήσεις βέβαια ήταν αποδεκτές από την κυβέρνηση, γιατί ήταν και συναφείς με την πολιτική γραμμή που έχουμε σαν κόμμα και σαν παράταξη διαχρονικά.

Αλλά έχοντας εγώ την πληροφόρηση που ήθελα να έχω, έκανα τέτοιες κινήσεις, όπως αυτή η δήλωση περί αντικομμουνισμού που σας είπα. Αυτή η δήλωση δεν έγινε τυχαία. Δεν τρελάθηκα ξαφνικά και είπα ότι είμαι αντικομμουνιστής. Έρχονται εκλογές.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ξέρετε εσείς ήσασταν θεσμικός παράγοντας και πολύ υψηλός θεσμικός παράγοντας. Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης. Θέλω να πω, δεν ήσασταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. Φαντάζομαι αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης να κάνει μυστικές συναντήσεις και συνομιλίες με στελέχη ενός κόμματος το οποίο κατηγορείται συλλήβδην ότι είναι εγκληματική οργάνωση και να τους λέει αυτά τα πράγματα;

Και βέβαια πρέπει να σας πω ότι δεν μπορώ να κατανοήσω πώς εσείς που υποτίθεται ήσασταν πιστός συνεργάτης και δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά κάνατε όλες αυτές τις κινήσεις χωρίς να τον ενημερώνετε, χωρίς καμία συνεννόηση ή επικοινωνία μαζί του. Μου φαίνεται αδιανόητο αυτό.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Η επικοινωνία σας είπα ότι ….

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δηλαδή εδώ ένα από τα δύο συμβαίνει. Ή τώρα προστατεύετε τον Πρωθυπουργό με τις απαντήσεις σας, ή τότε τον προδώσατε. Πίσω από την πλάτη του κάνατε όλη αυτή την ιστορία.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Τίποτα από τα δύο.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι τρίτο. Ποιο είναι το τρίτο που συμβαίνει;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Σας το είπα και πριν, ότι ο Πρωθυπουργός γνωρίζει και χαράσσει μια πολιτική γραμμή. Ο Πρωθυπουργός μετά δεν κάθεται να παρακολουθεί την κάθε λεπτομέρεια. Εκείνο το οποίο εγώ ήξερα είναι ότι πρέπει η Ν.Δ. να απεγκλωβίσει ψηφοφόρους. Ιδίως από τους ενστόλους και από την εκκλησία. Το τι έκανα εγώ μετά για να το πετύχω αυτό και τι μεθόδους χρησιμοποίησα, τι είπα, με ποιους μίλησα και πώς το προσπάθησα και έχω κατηγορηθεί πολύ από την αριστερά γι’ αυτό το πράγμα, γιατί η αριστερά σε αυτό το σημείο είναι κοντόφθαλμη και δεν βλέπει.

Δεν βλέπει δηλαδή εάν απεγκλωβιστούν ένστολοι και ιερωμένοι από το χώρο αυτό, αυτό ευνοεί και την αριστερά, ευνοεί και τη χώρα και τη δημοκρατία. Τι θα έπρεπε να κάνουμε; Να τους αφήσουμε εκεί;

Δεν έχω λόγο να λέω στον πρωθυπουργό κάθε μέρα την κάθε λεπτομέρεια.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Σας ανέθεσε ποτέ ο Αντώνης Σαμαράς να απεγκλωβίσετε ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Δεν μου ανέθεσε τίποτα.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τότε;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Θα πω μια λέξη μόνο. Θα σας απαντήσω.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μα, τι δουλειά έχει ο θεσμικός ρόλος, γιατί ακούω πράγματα τα οποία δεν δένουν. Ο θεσμικός ρόλος του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης έχει καμία δουλειά με τον απεγκλωβισμό ψηφοφόρων από άλλα κόμματα; Τι ήσασταν εσείς;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Και που το λέει ότι δεν έχει; Είναι πουθενά γραμμένο ότι δεν έχει;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Τι εννοείτε «που το λέει ότι δεν έχει»;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Είναι πουθενά γραμμένο;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μα, δεν ήσασταν Γενικός Γραμματέας κομματικής οργάνωσης. Της κυβέρνησης ήσασταν.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Ο Κοσμίδης πριν από 14 χρόνια χειριζόταν την υπόθεση Οτσαλάν, γιατί ο Σημίτης έλειπε. Το έλεγε πουθενά ότι ο Κοσμίδης μπορεί να χειρίζεται αυτή την υπόθεση;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κακώς τη χειριζόταν. Ωραίο παράδειγμα φέρατε! Και ώρα υπόθεση φέρατε για παράδειγμα!

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Δεν λέω για το αποτέλεσμα. Μιλάω για το χειρισμό.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δηλαδή τη διαλέξατε;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Δεν λέω το αποτέλεσμα. Λέω το χειρισμό. Ποιος τον εμπόδισε; Λέει πουθενά ο νόμος ότι ….. ξέρετε τι λέει ο νόμος για τον Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης; Ότι είναι άμεσος βοηθός του Πρωθυπουργού. Δεν λέει κάτι άλλο. Πού το λέει ότι δεν ….

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ένα λεπτό κ. Μπαλτάκο. Προφανώς εσείς πιστεύετε ότι όσα κάνατε τα κάνατε καλώς; Επομένως να υποθέσω ότι θα τα ξανακάνατε;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Μια φράση ακόμα και θα απαντήσω και σε αυτό που λέτε. Δεν είναι η θέση που κάνει τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος κάνει τη θέση. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Εάν σε αυτή τη θέση βάλεις έναν καθηγητή Πανεπιστημίου, βεβαίως αυτός θα κοιτάει μόνο τα νομικά. Εγώ όμως δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος, ούτε αυτή την εμπειρία είχα πριν, ούτε αυτή ήταν η ιστορία μου. Δεν επρόκειτο να πάω εκεί και να βλέπω μόνο δοκίμια και ΦΕΚ να περνάνε από μπροστά μου όλη την ημέρα και βάζοντας απλώς υπογραφές.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αλλά ζηλέψατε τη δόξα του Κοσμίδη με τον Οτσαλάν!

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Όχι.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ε, με συγχωρείτε, μου το αναφέρατε ως παράδειγμα. Χειρότερο δεν μπορούσατε να βρείτε παράδειγμα από αυτό.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Το παράδειγμα είναι κακό σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ε, βέβαια.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Αλλά τότε όμως δεν βγήκε κανείς να πει μα, γιατί ο Σημίτης άφησε τον Κοσμίδη.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Με συγχωρείτε. Πιστεύετε δηλαδή ότι καλά πράξατε ό,τι πράξατε και θα το ξανακάνατε. Αυτό αντιλαμβάνομαι.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Πιστεύω ότι η πρόθεσή μου ήταν αγαθή, αν το αποτέλεσμα ….

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Η δικαιοσύνη πρέπει να ελέγξει εάν η ουσία του διαλόγου σας με τον Κασιδιάρη έχει βάση. Δηλαδή εάν πράγματι υπήρξαν παρεμβάσεις υπουργών προς τη δικαιοσύνη. Πρέπει η δικαιοσύνη να το ελέγξει αυτό;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Τι να ελέγξει κ. Χατζηνικολάου;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αυτό, αυτό. Εάν αυτά που λέτε στον Κασιδιάρη είναι αληθή ή όχι. Αν ο Δένδιας και ο Αθανασίου έκαναν παρέμβαση ή όχι. Δεν πρέπει να το ελέγξει; Μόνο εάν η μαγνητοσκόπηση ήταν υποκλοπή ή όχι θα ελέγξει; Την ουσία;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Θα σας πω και είναι πού ευχερής η απάντηση. Πρώτα απ’ όλα το υλικό αυτό επειδή είναι προϊόν υποκλοπής, δεν μπορεί να μπει ποτέ σε καμία δικογραφία. Δεν χρησιμοποιείται. Είναι αδύνατον να μπει στη δικογραφία, γιατί είναι προϊόν εγκλήματος.

Το  προϊόν αυτό δικαστικά ισούται με μηδέν. Αμέσως μετά ….

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Είστε βέβαιος γι’ αυτό; Γιατί είναι κατηγορούμενος ο Κασιδιάρης και προσπαθεί να πείσει για την αθωότητά του.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Κατηγορούμενος έγινε για την πράξη, όχι για το περιεχόμενο. Ό,τι και να λες όταν τον άλλον τον υποκλέπτεις είσαι κατηγορούμενος. Το περιεχόμενο όμως, η κασέτα αυτή, δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο δικαστικής έρευνας, διότι είναι προϊόν εγκλήματος και υποκλοπής.

Επιπλέον, αμέσως μετά, μισή ώρα μετά, μία ώρα, έβγαλα ανακοίνωση προσωπική και εξήγησα τους λόγους για τους οποίους έλεγα αυτά τα οποία έλεγα στον Κασιδιάρη και στη συνέχεια τόνισα ότι τίποτε από αυτά δεν αληθεύει και αποδείχθηκε εκ των υστέρων ενώπιον πολλών μαρτύρων, τους εκάλεσα, στο διάδρομο τους είδα, ή στο γραφείο και τους είπα ότι παιδιά αυτά που λέτε για συνωμοσία είναι παραμύθια. Δεν υπάρχουν αυτά. Ούτε ο Δένδιας ασχολήθηκε, ούτε ο Αθανασίου, ούτε μπορούσαν να ασχοληθούν. Τι να ερευνήσει η δικαιοσύνη;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Είναι πρωτότυπη η θεωρία ότι δεν πρέπει να ερευνήσει η δικαιοσύνη όσα ακούστηκαν από το στόμα σας, γιατί η ουσία είναι ουσία. Άσχετα με το πώς αυτά αποκτήθηκαν και πώς βγήκαν στον αέρα. Η ουσία είναι η ουσία και φαντάζομαι ότι όλοι θέλουμε να μάθουμε εάν είναι αλήθεια αυτά που είπατε. Ή εάν ισχύει η δική σας εκδοχή, ότι τα είπατε απλώς για να απεγκλωβίσετε ψηφοφόρους και για να πιάσετε επαφή και όλα αυτά που άκουσα.

Πείτε μου και κάτι άλλο. Πώς κρίνετε την ενέργεια του γιου σας να μπει χθες στο γραφείο της Χρυσής Αυγής.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Δεν μπήκε στο γραφείο. Στο διάδρομο έγινε περιστατικό. Δεν μπήκε στο γραφείο.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Έτσι διάβασα. Δεν ήμουνα εκεί ομολογώ. Δεν ξέρω.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Θα σας πω εγώ. Εγώ ήμουνα μέσα στο γραφείο και δεν έβλεπα, άκουσα τις φωνές και βγήκα έξω. Τα γραφεία των δυο, δηλαδή η Γενική Γραμματεία και η Χρυσή Αυγή είναι ακριβώς απέναντι. Μας χωρίζει ένας διάδρομος. Δεν μπήκε στα γραφεία. Απλώς είδε τους  βουλευτές της Χρυσής Αυγής να ανεβαίνουν από την ολομέλεια που ήταν, τελείωσε και ανέβαιναν και τους είπε, πήγε καταπάνω τους βέβαια και τους ρώτησε με έντονο ύφος πού είναι ο Κασιδιάρης. Αυτοί δεν απάντησαν. Τον ξέρουν εξάλλου τον έχουν δει πολλές φορές εκεί που έρχεται να δει εμένα.

Άρχισε ο ένας να σπρώχνει τον άλλον, να βρίζει ο ένας τον άλλον. Αυτό έγινε. Όχι μέσα στα γραφεία. Τίποτα δεν έγινε μέσα στα γραφεία. Στη συνέχεια αυτοί επειδή έχουν μια μανία μηνύσεων, πήγαν και  άρχισαν να λένε τα γνωστά, ότι με χτύπησε, με κλώτσησε, με έκανε.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ενώ δεν υπήρξε το περιστατικό;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Θα σας πω μια φράση ακόμα. Οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν κάνει όργια,  όσον αφορά τη βία από ό,τι προκύπτει από τις δικογραφίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, διαμαρτύρονται γιατί τους έσπρωξε, ή τους κλώτσησε. Αν αυτό είναι σοβαρό! Και στο κάτω – κάτω ό,τι έκανε μην ξεχνάμε, μάλλον δεν γνωρίζετε, ο γιός μου είναι αξιωματικός ΟΥΚ. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι συνηθισμένοι, δεν είναι καθημερινοί. Δεν είναι ο καθημερινός τυχαίος άνθρωπος. Έχει ορισμένες αντιλήψεις και απόψεις και έχει κώδικα τιμής. Όλοι αυτοί έχουν κώδικα τιμής. Ο κώδικας τιμής δεν περιλαμβάνει μαγνητοφωνήσεις των συνομιλητών.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ο κώδικας τιμής πάντως δεν μπορεί να περιλαμβάνει και παράνομες ενέργειες. Ξύλο και προπηλακισμούς κλπ. Τώρα πείτε μου σας παρακαλώ. Αναζητείτε ο γιός σας, ο αξιωματικός των ΟΥΚ. Πρέπει να παρουσιαστεί στις αρχές κατά τη γνώμη σας;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Γιατί αναζητείτε; Είναι στην διαδικασία του αυτοφώρου. Αυτό λέτε.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ναι, αυτό λέω.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Δεν αναζητείτε. Είναι μέσα στην διαδικασία του αυτοφώρου.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αυτό λέω.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Ο οιοσδήποτε στην διαδικασία του αυτοφώρου επιλέγει εάν θα πάει στην διαδικασία αυτή και θα εμπλακεί με το αυτόφωρο, ή θα πάει την άλλη μέρα που θα λήξει το αυτόφωρο.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θεσμική απάντηση κι αυτή. Λέτε δηλαδή να μην πάει.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Δεν είπα να μην πάει. Είπα ότι ο κάθε άνθρωπος ο οποίος εμπλέκεται σε μια διαδικασία αυτοφώρου ….

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Η δική σας πατρική συμβουλή ποια είναι προς τον γιό σας;

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Εάν τον βρω θα σας πω. Δεν έχω καμία επαφή μαζί του. Δεν ξέρω πού είναι και είναι αυτεξούσιος, είναι 26 χρονών, είναι αξιωματικός, είναι εκπαιδευμένος, ξέρει τι πρέπει να κάνει. Δεν μπορώ να τον βρω καν. Εάν τον έβρισκα θα του έλεγα.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θέλω να σας ρωτήσω και το ερώτημα έρχεται από πολλούς συμπολίτες μας. Μου γράφουν, έτσι όπως εμφανίζει τον εαυτό του αυτή τη στιγμή ο κ. Μπαλτάκος, η αίσθησή μας είναι ότι έπεσε από τον ουρανό στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης. Δεν τον διόρισε ο Πρωθυπουργός και στη συνέχεια ήταν πλήρως ανεξάρτητος. Έκανε ό,τι ήθελε χωρίς να ενημερώνει κανέναν.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Τι θα πει αυτό;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Αυτό.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Τι θα πει; Ότι δεν με διόρισε ο Πρωθυπουργός; Είπα εγώ τέτοιο πράγμα ποτέ; Είπα ότι δεν με διόρισε ο Πρωθυπουργός; Ασφαλώς και με διόρισε ο Πρωθυπουργός. Αλλά από εκεί και πέρα τις κινήσεις τις οποίες έκανα, δεν είχα κανένα λόγο σε κινήσεις που θα μπορούσαν θεωρητικά να τον εκθέσουν, να κάνω αυτό το οποίο τώρα εσείς μου ζητάτε να απαντήσω ότι έχω κάνει. Ασφαλώς δεν το έκανα. Γιατί να τον εκθέσω; Αυτός τώρα δεν τραβάει αρκετά; Δεν βασανίζεται από το πρωί μέχρι το βράδυ και δεν κοιμάται τη νύχτα γι’ αυτά τα οποία κάνει; Θα έπρεπε εγώ να τον φορτώνω με τον Κασιδιάρη; Δεν είχα αυτεξουσιότητα επάνω μου; Δεν είχα πρωτοβουλία; Δεν έχω προσωπικότητα να κάνω μόνος μου κινήσεις; Θα έπρεπε να του φορτώνω τον Κασιδιάρη; Θα έπρεπε να φορτώνω στον Σαμαρά τον Κασιδιάρη; Είναι σοβαρό αυτό; Αυτοί που το λένε δεν σκέφτονται καθόλου; Ο Σαμαράς έχει τη Μέρκελ και το Σόιμπλε θα έπρεπε εγώ να το φορτώνω με τον Ηλιόπουλο, τον Κασιδιάρη και τον Μιχαλολιάκο; Αυτό θα ήταν το σωστό να κάνει ο Γενικός Γραμματέας;

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Κύριε Μπαλτάκο σας ευχαριστώ.

Π. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: Εγώ ευχαριστώ.

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Ευχαριστώ θερμά. Καλημέρα.

3

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Τι είδους λογική είναι αυτή του Μπαλτάκου!! Με λίγα λόγια μας λέει ότι έδινε πληροφορίες στη ΧΑ κάνοντας το ρουφιάνο, για να αποτρέψει τη διείσδυση της σε συντηρητικούς ψηφοφόρους!! Μα, ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα θα είχε, δηλαδή θα κέρδιζε συντηρητικούς ψηφοφόρους η ναζιστική ΧΑ, αν γινόταν γνωστό ότι έπεσε θύμα "σκευωρίας" των υπουργών της ΝΔ, οι οποίοι χωρίς να υπάρχουν στοιχεία (κατά τον Μπαλτάκο βέβαια), επεμβαίνουν στους δικαστικούς λειτουργούς και ζητούν τη φυλάκιση τους. Υ.Γ. Το ορθό είναι "Αναζητείται ο υιός Μπαλτάκου" και όχι "αναζητείτε"