Απεργία την Πρωτομαγιά

Ζάεφ: Λύση στο Σκοπιανό έως τις 25-26 Ιουνίου

Ζάεφ: Λύση στο Σκοπιανό έως τις 25-26 Ιουνίου Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε σήμερα ότι επιδιώκει λύση στο Σκοπιανό πριν από τη σύνοδο της ΕΕ στις 28-29 Ιουνίου και πριν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, στις 25-26 του ίδιου μήνα, παρότι το πολυαναμενόμενο τηλεφώνημα στον Έλληνα πρωθυπουργό δεν έχει γίνει ακόμα.

 

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, ότι μέσα στην ημέρα θα υπάρξει επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών.

Από την πλευρά του ο κ. Ζάεφ υποστήριξε ότι είναι αναγκαίο η λύση να είναι ποιοτική κι αξιοπρεπής, τέτοια που να διατηρεί την «ταυτότητα», διότι μόνο έτσι θα γίνει αποδεκτή από τους Σκοπιανούς που που θα μετέχουν στο δημοψήφισμα.

Ο ίδιος τόνισε ότι η επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα είναι συνεχής και ότι εξετάζονται διάφορες στρατηγικές για να ολοκληρωθεί η 25ετής διαμάχη για το όνομα. Είπε επίσης ότι μόλις επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, θα ενημερώσει τους πολίτες.

«Είμαστε στα τελευταία λεπτά των προσπαθειών να έρθουμε κοντά ο ένας στις θέσεις του άλλου και όταν συμβεί αυτό θα ανακοινώσουμε από κοινού τα ευχάριστα νέα για τους κατοίκους των δυο χωρών», είπε και πρόσθεσε ότι αυτή θα είναι μια συμφωνία μεταξύ των προέδρων των δύο κυβερνήσεων, των υπουργών Εξωτερικών και όταν συμβεί αυτό οι Πρόεδροι των δύο χωρών αλλά και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης και οι πολίτες, θα ενημερωθούν.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός επισήμανε ότι αν υπάρξει άμεσα λύση δεν αποκλείεται να ακυρώσει το ταξίδι του στο Βερολίνο, όπου έχει προγραμματιστεί συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ, την ερχόμενη Τετάρτη.

Πολιτική
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM