ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΠΑΣΟΚ: Εκτός από σκάνδαλο υπάρχει και κυβερνητική σκευωρία στην υπόθεση Novartis

ΠΑΣΟΚ: Εκτός από σκάνδαλο υπάρχει και κυβερνητική σκευωρία στην υπόθεση Novartis Facebook Twitter
SOOC
0

Υπάρχει σκάνδαλο στην εξέλιξη της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης αλλά και σκευωρία της κυβέρνησης, με ολοφάνερη επιχείρηση σπίλωσης των πολιτικών της αντιπάλων, στην υπόθεση Novartis, επισημαίνουν παράγοντες του ΠΑΣΟΚ, σε άτυπη ενημέρωση.

Εξηγώντας την επιλογή για το «άκυρο σε μια 'άκυρη' διαδικασία», αναφέρουν ότι, από την πρώτη στιγμή, το ΠΑΣΟΚ απαίτησε πλήρη διαφάνεια.

Για τον λόγο αυτό προτάθηκε σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρτικής Εξέτασης σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής.

Αντί για αυτό όμως, η κυβερνητική πλειοψηφία επέλεξε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής μια «υβριδικού» τύπου επιτροπή, που δεν ήταν ούτε εξεταστική ούτε προανακριτική, αλλά μια «fake επιτροπή» με διαδικασία express, που θα αποκρύψει την ουσία της υπόθεσης, δημιουργώντας εντυπώσεις, υπογραμμίζουν οι ίδιοι παράγοντες του ΠΑΣΟΚ.

Από το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζουν ότι η Φώφη Γεννηματά, κατέθεσε στην ομιλία της συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε να αναληφθούν όλες οι νομικές ενέργειες σε βάρος της εταιρείας και να εξασφαλιστεί η αποζημίωση του Δημόσιου.

Επίσης, να ζητήσει αμέσως η κυβέρνηση ως μπορεί και οφείλει από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, να εξετάσει την ομαλή λειτουργία του ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά φαρμάκου, και να υποδείξει τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν από την Πολιτεία.

Ακόμη, προτείνεται η συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα εξετάσει την αγορά φαρμάκου και τη φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα, από σήμερα και για την επόμενη δεκαετία, με ειδική αναφορά στην προστασία της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, «που επίσης πλήττεται από τις αθέμιτες πρακτικές των πολυεθνικών κολοσσών».

Πολιτική
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM